Tiesithän, että lasiterassin asennus onnistuu talvipakkasellakin
Saat terassin lasituksesta hyötyä heti talvikuukausina
Talvi on hyvä aika toteuttaa terassin lasitushaaveet. (Kuva: Jenna Lehtonen)
Terassi- ja parvekelasituksia tehdään ympäri vuoden. Jos terassia ei ole lasitettu, voi terassilla vietetty aika jäädä vuoden aikana todella lyhyeksi, eikä terassia tule hyödynnettyä siinä mitassa kuin sitä voisi vuoden aikana käyttää. Lasiterassia voi parhaimmillaan hyödyntää ympäri vuoden eri käyttötarkoituksiin tarpeen mukaan.
Moni uskoo, että terassit voidaan lasittaa vain kevät-kesä -akselilla, mutta totuus on, että talviaikaan asennus onnistuu yhtä vaivatta ja huomattavasti nopeammalla varoajalla kun on selkeät suunnitelmat valmiina. Rakennetaanpa lasitus sitten minä vuodenaikana hyvänsä, on asioita, jotka tulisi keskustella asiantuntijan kanssa läpi.
Lasitus tuo välittömästi valmistuttuaan lisätilaa asuntoon. Lasitettu terassi on parhaimmillaan kuin toinen olohuone. Jotkut käyttävät lasitettua terassia talvisaikaan kylmänä varastotilana, jossa voi säilöä mm. pihakalusteet ja erilaiset kasvit murehtimatta niiden jäämisestä säiden armoille.
Toiset taas sisustavat terassin lasituksen jälkeen toiseksi olohuoneeksi, jonne tuovat mm. erilaisia sisustusesineitä, kynttilöitä, ruokaryhmän sekä terassilämmittimen. Oikeanlaisella valaistuksella saa valoa vuoden pimeimpäänkin aikaan. Vaikka lasiterassi ei ole lämmintä sisätilaa, niin lämmittimen ja termomaton avulla terassista saa miellyttävän lämpöisen myös viileämmällä säällä.
Mikä parasta, lasituksen yksi hyöty on lämpöhukan väheneminen. Lasiterassilla säästää pitkässä juoksussa lämmityskuluissa.
Jokainen haluaa lasitetusta terassistaan omanlaisensa ja omat tarpeet täyttävän kokonaisuuden.
On kuitenkin olemassa monia rakentamiseen liittyviä määräyksiä, jotka on hyvä käydä läpi asiantuntijan kanssa. Lue Jenna Lehtosen suunnitelmista ja lasituksen toteutuksesta omassa kohteessaan, sillä hän pohti ennen lasitusprojektia samoja asioita, joista asiakkaat usein myös Alumasin asiantuntijoilta ensimmäiseksi kysytään.
Info
Käy läpi asiantuntijan kanssa:
- Lupa-asiat. Kaikenlainen luvanhaku onnistuu pääsääntöisesti nopeiten talvella, koska silloin rakennetaan vähemmän kuin keväällä ja lupiakin haetaan vähemmän. Terassilasitus kannattaa siis toteuttaa talvella, jotta pääset keväällä nauttimaan terassikeleistä kahvikupposen kanssa upealla terassillasi, muiden jonottaessa lupahakemuksensa kanssa.
- Terassin rakenne. Terassin tulee vastata käyttäjiensä tarpeita ja monesti ammattilainen osaa kertoa sellaisia näkökulmia terassin suunnitteluun, joita itse ei ole tullut ajatelleeksi.
- Lumikuorma ja katon kantavuus. Pääsääntöisesti lumen määrä ei vaikuta lasiterassin katon kestävyyteen, koska katon kestävyys otetaan huomioon täydellisesti jo suunnitteluvaiheessa. Kellään ei ole kristallipalloa kertoakseen tulevan talven satavaa lumen määrää, joten suunnittelussa pitää ottaa huomioon mahdolliset maksimimäärät vaikka ne hassuilta nykypäivän talvina kuulostaisikin.
- Mahdollisten lisävarusteiden asentaminen, kuten erilaiset lämmittimet, termomatot ja led-valaistus.
Kuten muutkin terassilasituksia tekevät yritykset, myös Alumasi suunnittelee terassit räätälöidysti asiakkaan tarpeiden mukaan. Koska asiantuntijat luovat ja suunnittelevat sinun elämäsi terassin, voit luottaa siihen, että terassi kestää Suomen säiden moninaisuuden vuosikymmenten ajan.
Info
Muista myös rahoitusmahdollisuus ja kotitalousvähennys
Rahoitus
On ymmärrettävää, että lasiterassin hankinta on suuri panostus taloudelle, mutta Alumasi on neuvotellut yksityisasiakkailleen rahoituspalvelun, jonka avulla ostokset voi maksaa erissä. Lisää tietoa löydät aiheesta rahoitussivulta.
Kotitalousvähennys
Kotiin tai vapaa-ajan asunnolle ostetun lasiterassin hankinnasta voi saada kotitalousvähennystä, jonka voi vähentää verotuksessa. Vuonna 2023 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä henkilöä kohden on 2 250 euroa vuodessa, joten puolisot voivat saada vähennystä yhteensä jopa 4 500 € vuodessa. Lasiterassin tilaaja ilmoittaa kotitalousvähennyksen veroilmoituksen yhteydessä. Autamme mielellämme kotitalousvähennyksen laskemisessa.