• Etusivu
  • Talo

Testaa, miltä tiiliseinäsi näyttäisi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Päivitetty 12.11.2019
20199_59963.jpg

Wienerbergerin Tiilitekstuuri-työkalu avaa uusia mahdollisuuksia tiiliseinän visualisointiin.

Tiilitekstuuri-työkalukalulla voit testata, miltä talosi julkisivu näyttäisi erivärisillä tiilillä tai saumaväreillä. Tiilitekstuurin avulla näet helposti limityksen vaikutuksen talon ilmeeseen tai saumavärin ja tiilen yhteensopivuuden. Myös sauman paksuuden vaikutuksen ulkonäköön näet kokeilemalla eri vaihtoehtoja. Tiililadontakuvan voi myös tallentaa 3D-mallinnokseksi.

Wienerbergerin Tiilitekstuuri-työkalu tarjoaa valtavan määrän vaihtoehtoja. Voit valita yli 50 tiilivaihtoehdosta ja 19 saumaväristä mieleisesi yhdistelmän muiden tiilijulkisivun ulkonäköön vaikuttavien vaihtoehtojen lisäksi.

Poltetun tiilen useat limitys- ja saumausvaihtoehdot mahdollistavat julkisivuun yksilöllisen ilmeen. Limitys yhdessä laastin kanssa sitoo yksittäiset tiilet yhtenäiseksi rakenteeksi. Tiililimityksiä on useita erilaisia. Yleisimmät juoksulimitystavat ovat 1/2-kiven tai 1/3-kiven porrastus. Ohjelmassa voit myös katsoa muiden limitystapojen vaikutuksen ulkonäköön. Näet millainen vaikutus on esimerkiksi koko kiven juoksulimityksellä tai sekalimityksellä.

Eräs nykyään käytetty limitystapa on myös votsi, joka ei itse asiassa ole limitys lainkaan. Siinä kaikki pystysaumat sijoittuvat samoille kohdille, ja tiilet saumoineen muodostavat säännöllisen ruudukon. Votsia voidaan käyttää vain, jos rakenteeseen ei kohdistu ulkopuolisia kuormia ja tällöinkin se on vahvistettava raudoituksella. Ohjelma tarjoaa votsilimitys- tai puolen kiven votsilimitysvaihtoehdon.

Limityksen merkitys julkisivun ulkonäköön

Tiilitekstuurilla havainnollistaa helposti valitsemansa tiilen juoksulimitysten vaikutuksen ulkonäköön.
Tiilitekstuurilla havainnollistaa helposti valitsemansa tiilen juoksulimitysten vaikutuksen ulkonäköön.

Lisäksi ohjelmassa valitaan vaaka- ja pystysauman paksuudet. Ohjelma tarjoaa valmiiksi 15 mm paksuutta. Vaaka- ja pystysaumojen nimellispaksuus on yleislaastia käytettäessä 12-18 mm. Voit myös testata, miten sauman paksuus vaikuttaisi tiiliseinäsi ulkonäköön.

Ohjelma on erittäin hyvä työkalu tiilijulkisivun suunnittelun ensiaskeleeksi ja vaihtoehtojen testaaminen on mielenkiintoista ja avartavaa.

Wienerberger Oy Ab
Talo
julkisivu
runko
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20159_44444.jpg
Uutta julkisivuun! Uudenlainen muuraustapa esittäytyy
Uudenlainen, Wienerbergerin kehittämä, julkisivun muuraustapa tekee tuloaan. Terca-ohutsaumamenetelmän ansiosta sauman paksuus on vain 4...6 mm.
20179_50215.jpg
Tiilijulkisivun monet mahdollisuudet
Tiili on materiaalina moni-ilmeinen. Tiilen värivalikoima on laaja ja lisäksi pintastruktuureita on useita erilaisia. Myös laastisauman värillä ja paksuudella on suuri vaikutus julkisivun ulkoasuun. Saumaton, keraaminen julkisivu rakentuu yhä useammin kattotiilistä.
20226_78577.jpg
Julkisivutiili, joka ei jää huomaamatta - katso uudet värit
Tiili on näyttävä sekä kestävä materiaali julkisivuun. Vaikka tiilellä on pitkä perinne rakennusmateriaalina, se on pysynyt mielenkiintoisena ja ilmeeltään tuoreena. Uudet värit ja pinnat sekä innovatiivisuus tiilen käytössä antavat mahdollisuuden ainutlaatuisiin julkisivupintoihin.
Pyynikin Trikoon alue Tampere
Tiili kiertää entistä tehokkaammin
Purkutiilien käyttö uudisrakentamisessa on ollut haasteellista johtuen tuotteelle vaadittavasta CE-merkinnästä. Toukokuussa 2022 ympäristöministeriö kuitenkin linjasi, että valtaosalta uudelleenkäytettäviä rakennustuotteita ei ole tarkoituksenmukaista vaatia CE-merkintää, kunhan tuotteen kelpoisuus käyttökohteeseen on voitu osoittaa.
20212_68521.jpg
Julkisivutiilet
Julkisivutiili antaa mahdollisuuksia moneen. Se on paitsi näyttävä, myös kestävä ratkaisu. Uudet värit sekä pinnat, unohtamatta innovatiivisuutta tiilen käytössä, antavat mahdollisuuden aivan ainutlaatuisiin julkisivupintoihin.Wienerbergerin valikoimaan kuuluvat sekä Suomessa että konsernin muissa tehtaissa valmistettuja tiiliä. Uusia tiilivärejä sekä pintastruktuureita kehitetään jatkuvasti vanhoja, perinteikkäitä tiilituotteita unohtamatta.
20091_14669.jpg
Kumoa kapillaari-ilmiö
RUDUS-kapillaarikatkosepeleiden toiminnallinen laatu eli kapillaarinen vedennousukorkeus on testattu eurooppalaisen testausstandardin mukaisesti.Kapillaari-ilmiö merkitsee tuntuvaa riskiä aina, kun rakennuksen pohjaratkaisu on maanvarainen tai ryömintätilaisessa ratkaisussa tuuletus ei ole varmuudella riittävä.Kosteus siirtyy nopeasti kapillaarisesti ylös, jos täyttömateriaaliksi tai -paksuuksiksi valitaan väärä ratkaisu. Kapillaarisesti noussut vesi voi siirtyä rakenteisiin suoraan maanvaraisen laatan alla olevasta täyttömateriaalista tai ryömintätilassa tiivistymällä talon alapohjaan.Lisätietoa Ruduksen kiviaineksista...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton