• Etusivu
  • Materiaalit

Tarkett - lattioita joka huoneeseen

Rakentajan toimitus
Päivitetty 09.07.2008
20083_9601.jpg

Haluaisimme kotien olevan kauniita ja ystävällisiä, yksilöllisiä ja vähän erilaisiakin. Tarkett-lattiat antavat hyvän lähtökohdan, kun sisustat kotiasi tai loma-asuntoasi. Lattia on tärkeä osa kodinsisustusta. Lattian on tietenkin oltava käytännöllinen, kestävä ja helppohoitoinen. Sen tulee kuitenkin myös olla kaunis ja sopia kodin muuhun sisustukseen. Ehkä kannattaisi valita lattia, joka poikkeaa yleisestä beige-harmaa –väriskaalasta. Tällöin lattia pääsee paremmin esiin ja täydentää muuta sisustusta.

Mihin lattia tulee?

Makuuhuoneeseen, keittiöön tai takkahuoneeseen? Kylpyhuoneeseen tai olohuoneeseen? Tai ehkä ruohomattoa parvekkeelle? Mihin tilaan lattia tulee? Kauniit puulattiat sopivat melkein kaikkiin kodin kuiviin tiloihin. Käytännöllisiä ja kestäviä muovilattioita on kaikenlaisiin tiloihin ja väri- ja kuviovalikoima on lähes rajaton. Muovilattioita on myös märkätiloihin. Laminaattilattia on helppohoitoinen ja kestävä lattiamateriaali. Tekstiililattiat eli kokolattiamatot vaimentavat ääntä ja ovat lämpimiä, mutta eivät sovellu keittiöön eivätkä märkätiloihin. Ajattomat linoleumilattiat kauniine väreineen ovat myös yksi vaihtoehto, ei kuitenkaan märkätiloihin.

20083_9600.jpg

Suuri- vai pienikuvioista vai yksiväristä?

Riippumatta siitä, valitsetko sisustukseen sävy-sävyyn sopivan värin ja kuvion vai jotain sellaista, joka selkeästi erottuu sisustuksestasi, valitse aina sellainen lattia, josta itse pidät. On täysin makuasia, pidätkö suuri- vai pienikuvioisesta vai yksivärisestä. Perussääntönä voitaisiin pitää, että pieniin tiloihin kannattaa valita pienikuvioinen tai yksivärinen lattia. Suurempiin tiloihin sopii myös suurikuvioinen lattia.

20083_9604.jpg

Mitkä värit sopivat parhaiten?

Useita eri värejä. Mustaa tai valkoista. Punaista tai sinistä. Vaaleaa tai tummaa. Lämmin- tai viileäsävyistä. Värin valinta on melkeinpä tiedettä ja usein valinta on hyvin vaikeaa. Lainaa kotiisi aitoja näytteitä ja katso, mikä kodissasi näyttää parhaimmalta. Tämä on paras neuvo, jonka voimme antaa. Lattiakauppiaasi varmasti lainaa näytteitä kotiisi.

20083_9603.jpg

Pysäytä lika jo ovelle

Riippumatta siitä minkä lattian valitset, katso, että sisäänkäynti on varustettu kunnollisilla ovimatoilla, joihin voit pyyhkiä suurimman osan ulkoa kulkeutuvasta liasta. Muista myös käyttää huopaisia suojia huonekalujen jalkojen alla.

20083_9605.jpg
20083_9606.jpg
20083_9607.jpg

Lattialämpö

Sekä puulattiat että muovilattiat soveltuvat hyvin joko vesikiertoisen tai itsesäätyvän sähköisen järjestelmän kanssa käytettäviksi. Ainoastaan pyökkiä ja vaahteraa emme suosittele käytettäväksi lattialämmityksen kanssa, koska nämä puulajit elävät muita enemmän. Valmiin lattian pintalämpötila ei saa nousta yli 27ºC. Tarkista aina lämpöjärjestelmän toimittajalta, mikä järjestelmä soveltuu parhaiten.

20083_9608.jpg
Materiaalit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20095_16591.jpg
Pihakoulu: 1.2 Pihakiveyksen suunnittelu
Kiveysalueiden suunnittelua ohjaavat ennen kaikkea toiminnalliset tarpeet: Tuuletus- ja kuivaustelineelle on miellyttävää kulkea siistiä ja turvallista käytävää pitkin, ja pöytäryhmä tai aurinkotuolit pysyvät mukavasti aloillaan tasaisella kiveyksellä. Kiveyksen avulla saadaan vähennettyä myös soran kulkeutumista sisälle. Niinpä sisäänkäynti tyypillisesti päällystetään pihakivillä. Pihan kivipintoina käytetään useimmiten betonikiviä. Kestävä ja muodoiltaan mielenkiintoisempi luonnonkivi on myös mainio vaihtoehto.
20083_9334.jpg
Kurastoppari stoppaa kuran
Mikäli Suomen talvi muuttuu ilmastonmuutoksen myötä plusmiinus nollakeliseksi läpi talven, kaivataan mitä suuremmassa määrin kotiovelle kuran; kosteuden ja hiekan pysäyttäjää. Hyvä ovimatto pitää lattiat puhtaana ja takaa näin eteiseen siistin ensivaikutelman.
20115_26308.jpg
Bosch uutuus - puukkosaha PSA 9000E nyt Jäsentukussa!
Boschin uusi puukkosaha PSA 9000 E sahaa kaikkea, mihin sahanterä osuu. Sen avulla sahaat esimerkiksi palkkeja, listoja ja metalli- tai muoviputkia, kun rakennat tai remontoit. Nopeudensäätö, SDS-kiinnitteisen sahanterän nopea vaihto ja vankka jalkalevy helpottavat työn tekemistä. Pian onkin valmista!
20169_47319.jpg
Miten tiilijulkisivu puhdistetaan?
Tiilijulkisivu saattaa likaantua monestakin syystä. Mistä sitten lika voi olla peräisin? Yksinkertainen vastaus löytyy lähiympäristöstä sekä rakenteesta itsestään. Laastista peräisin olevat vesiliukoiset suolat saattavat kulkeutua rakenteen pintaan tehden pinnasta kirjavan. Ympäristön aiheuttamia voivat vastaavasti olla:Teollisuuden, lämmityslaitoksien sekä liikenteen aiheuttamat ilman epäpuhtaudetRakennus- tai korjaustöiden aiheuttamat likatahrat kuten betoni-, piki-, maali- ja ruostetahratVesivalumatIlkivalta, kuten spray-maaleilla ja muilla vastaavilla aineilla tehdyt graffitit ja töherryksetMitä tahroja tiilipintaan voi tulla? Lue lisää täältä
20116_26830.jpg
Loma-asuntomessut avattiin
Loma-asuntomessut Mäntyharjussa avattiin tänään. Erityispiirteenä esillä olevissa loma-asunnoissa on energiatehokkuus ja ekologisuus. Loma-asuntomessut ovat avoinna yleisölle kahden viikon ajan. 27.6.-10.7.2011.
20212_68762.jpg
Onko lumiesteet pakko löytyä katolta?
Oletko varmistanut ettei katoilla oleva lumi ja jää pääse putoamaan hallitsemattomasti? Katse kannattaa kiinnittää erityisesti lumiesteiden kuntoon ja niiden riittävään mitoitukseen. Kompromisseille ei ole sijaa, kun kysymyksessä on ihmisten turvallisuus.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton