• Etusivu
  • Materiaalit

Tarkett - lattioita joka huoneeseen

Rakentajan toimitus
Päivitetty 09.07.2008
20083_9601.jpg

Haluaisimme kotien olevan kauniita ja ystävällisiä, yksilöllisiä ja vähän erilaisiakin. Tarkett-lattiat antavat hyvän lähtökohdan, kun sisustat kotiasi tai loma-asuntoasi. Lattia on tärkeä osa kodinsisustusta. Lattian on tietenkin oltava käytännöllinen, kestävä ja helppohoitoinen. Sen tulee kuitenkin myös olla kaunis ja sopia kodin muuhun sisustukseen. Ehkä kannattaisi valita lattia, joka poikkeaa yleisestä beige-harmaa –väriskaalasta. Tällöin lattia pääsee paremmin esiin ja täydentää muuta sisustusta.

Mihin lattia tulee?

Makuuhuoneeseen, keittiöön tai takkahuoneeseen? Kylpyhuoneeseen tai olohuoneeseen? Tai ehkä ruohomattoa parvekkeelle? Mihin tilaan lattia tulee? Kauniit puulattiat sopivat melkein kaikkiin kodin kuiviin tiloihin. Käytännöllisiä ja kestäviä muovilattioita on kaikenlaisiin tiloihin ja väri- ja kuviovalikoima on lähes rajaton. Muovilattioita on myös märkätiloihin. Laminaattilattia on helppohoitoinen ja kestävä lattiamateriaali. Tekstiililattiat eli kokolattiamatot vaimentavat ääntä ja ovat lämpimiä, mutta eivät sovellu keittiöön eivätkä märkätiloihin. Ajattomat linoleumilattiat kauniine väreineen ovat myös yksi vaihtoehto, ei kuitenkaan märkätiloihin.

20083_9600.jpg

Suuri- vai pienikuvioista vai yksiväristä?

Riippumatta siitä, valitsetko sisustukseen sävy-sävyyn sopivan värin ja kuvion vai jotain sellaista, joka selkeästi erottuu sisustuksestasi, valitse aina sellainen lattia, josta itse pidät. On täysin makuasia, pidätkö suuri- vai pienikuvioisesta vai yksivärisestä. Perussääntönä voitaisiin pitää, että pieniin tiloihin kannattaa valita pienikuvioinen tai yksivärinen lattia. Suurempiin tiloihin sopii myös suurikuvioinen lattia.

20083_9604.jpg

Mitkä värit sopivat parhaiten?

Useita eri värejä. Mustaa tai valkoista. Punaista tai sinistä. Vaaleaa tai tummaa. Lämmin- tai viileäsävyistä. Värin valinta on melkeinpä tiedettä ja usein valinta on hyvin vaikeaa. Lainaa kotiisi aitoja näytteitä ja katso, mikä kodissasi näyttää parhaimmalta. Tämä on paras neuvo, jonka voimme antaa. Lattiakauppiaasi varmasti lainaa näytteitä kotiisi.

20083_9603.jpg

Pysäytä lika jo ovelle

Riippumatta siitä minkä lattian valitset, katso, että sisäänkäynti on varustettu kunnollisilla ovimatoilla, joihin voit pyyhkiä suurimman osan ulkoa kulkeutuvasta liasta. Muista myös käyttää huopaisia suojia huonekalujen jalkojen alla.

20083_9605.jpg
20083_9606.jpg
20083_9607.jpg

Lattialämpö

Sekä puulattiat että muovilattiat soveltuvat hyvin joko vesikiertoisen tai itsesäätyvän sähköisen järjestelmän kanssa käytettäviksi. Ainoastaan pyökkiä ja vaahteraa emme suosittele käytettäväksi lattialämmityksen kanssa, koska nämä puulajit elävät muita enemmän. Valmiin lattian pintalämpötila ei saa nousta yli 27ºC. Tarkista aina lämpöjärjestelmän toimittajalta, mikä järjestelmä soveltuu parhaiten.

20083_9608.jpg
Materiaalit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20186_53694.jpg
Raikas ilma – myös sisällä
Toimiva ilmanvaihto parantaa asumismukavuutta ja turvaa niin perheesi kuin talosikin terveyden. Oletpa sitten rakentamassa uutta tai korjaamassa vanhaa, älykäs ja energiatehokas ilmanvaihto huolehtii, että voit nauttia puhtaasta ja raikkaasta sisäilmasta.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20202_62872.jpg
Biopuhdistaja on käyttäjätestin voittaja jätevesijärjestelmien vertailussa
Suomi on tuhansien järvien maa ja saamme olla syystä ylpeitä laajoista vesistöistämme. Vesistöt eivät kuitenkaan pysy kunnossa, jos niistä ei huolehdita. Tähän liittyy olennaisesti myös jätevesien puhdistus.Mikäli kiinteistö sijaitsee alle 100 metrin päässä vesistöstä tai pohjavesialueella, jätevesijärjestelmä on pitänyt lain mukaan uusia 31.10.2019 mennessä. Kuitenkin tuhannet suomalaiset ovat päätyneet tekemään uudistuksen vasta kevään 2020 aikana ja tämä ruuhkauttaa alan toimijoita.Vestellin tuotteilla on helppo hoitaa mökkien, vapaa-ajan asuntojen ja omakotitalojen jätevedet tehokkaasti. Tuotteita löytyy eri kokoisia kaikkiin tarpeisiin. Vestelli auttaa asiakkaitaan ratkaisemaan kiinteistön jätevesihaasteet parhaalla mahdollisella tavalla. Jokainen kiinteistö on yksilöllinen omine erityispiirteineen ja se asettaa myös jätevesiratkaisulle tietyt vaatimukset. Vestellin tuotteilla on huoletonta hoitaa omakotitalojen, vapaa-ajan asuntojen sekä mökkien jätevedet tehokkaasti. Tuotteita löytyy eri kokoisia kaikkiin tarpeisiin.
20083_9680.jpg
Kuluttajien valinta:
Kastelli on valittu Reader’s Digestin (Suomessa Valitut Palat) teettämässä Luotetuin tuotemerkki -tutkimuksessa Suomen luotetuimmaksi talopakettimerkiksi.Kastelli sai omassa kategoriassaan 18.2 % maininnoista Suomessa. Tutkimuksen mukaan Kastelliin luottavat erityisesti aikuistalouksissa asuvat sekä miehet että naiset.Tämä nyt kahdeksatta kertaa toteutettu tutkimus on yksi suurimmista Euroopassa tehtävistä kuluttajatutkimuksista. Mukana oli 16 Euroopan maata ja vastaajia oli noin 24 000. Suomessa kyselyyn vastasi lähes 1 400 Valitut Palat -lehden tilaajaa.Tutkimus selvitti avoimella kysymyksellä, mitkä ovat kyselyyn vastanneiden mielestä luotetuimmat tuotemerkit 37 eri tuoteryhmässä. Tutkimukseen vastanneet ovat ensiksi kertoneet omasta mielestään luotetuimman tuotemerkin, jonka jälkeen he arvioivat sen neljää eri ominaisuutta asteikolla 1–5. Mitatut ominaisuudet olivat laatu, hintansa arvoinen, vahva tuotekuva ja kuluttajien tarpeiden ymmärtäminen.
20116_26605.jpg
Juhlaruoka turvallisesti esille
Kesäjuhlissa on oltava tarkkana ruokatarjoilujen kanssa, sillä lämmin sää lisää ruokamyrkytysten vaaraa. Kodin kylmälaitteiden kunto ja säilytyslämpötilat on hyvä tarkistaa etukäteen. Kaikkea ruokaa ei laiteta heti tarjolle, vaan tarjoiluvateja täydennetään kylmätilasta menekin mukaan. Pihajuhlat ovat pilaantuvien ruokien kannalta erityisen haasteellisia.- Ruokien kylmäsäilytyksen kriittisiä vaiheita ovat elintarvikkeiden kotiinkuljetus, kylmäsäilytys ja ruoanlaittoon sekä tarjoiluun liittyvä hygienia. Elintarvikkeiden pakkausmerkinnöistä löytyy tärkeää tietoa säilytyslämpötiloista ja -ajoista. Mikrobiologiset riskit voi eliminoida, kun hallitsee perusasiat, neuvoo tutkija Tarja Marjomaa TTS:sta.
Sisäkaton maalaus telalla
Sisäkaton maalaus
Sisäkaton maalauksella saa tilaan kuin tilaan aikaiseksi suuren muutoksen. Sisäkattoon ei useinkaan kiinnitä huomiota, jos se on neutraali, muuhun sisustukseen sopiva ja hyvässä kunnossa. Huonokuntoinen tai huonosti pinnoitettu katto sen sijaan pistää silmään. Ennen sisäkaton maalauksen aloittamista kannattaa tutustua katon maalaamisen perusohjeisiin ja maalaustyössä huomioon otettaviin asioihin.
20228_79438.jpg
Turvallinen sekä energiatehokas - autotallinovi, joka tunnistaa myös esteen
Autotallinovi on muutakin kuin vain ovi. Kestävä, energiatehokas sekä helppokäyttöinen ovi pitää autosi sekä omaisuutesi turvassa. Helppokäyttöisyyden lisäksi ovien yhtenä tärkeänä ominaisuutena on niiden turvallinen käyttö iästä riippumatta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton