• Etusivu
 • LVI

Takkaa valitessasi voit tehdä myös ekoteon luonnolle

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 15.02.2024
20221_74346.jpg

Kaila valkoisella V1 hiertopinnalla.

Ekologisuus, energiatehokkuus sekä kierrätys ovat olleet 2020-luvun selkeitä tavoitteita. Tulikivi ottaa osaa tavoitteisiin lanseeraamallaan energiatehokkaalla Kermansavi-mallistolla, jonka takkojen tiivis runkomateriaali on valmistettu jopa 80-prosenttisesti kierrätysmateriaalista.

Puhdasta palamista

Puun poltto aiheuttaa pienhiukkaspäästöjä, erityisesti vanhat ja huonosti toimivat takat sekä puulämmitteiset kiukaat ovat suurimpia päästöjen aiheuttajia. Puhtaaseen palamiseen on mahdollista itse vaikuttaa tulisijan valinnalla sekä katsomalla minkälaista puuta takassaan polttaa. Roskia tulisijassa ei tulisi polttaa ollenkaan. Poltettavan puun tulisi olla puhdasta sekä kuivaa, niin kutsuttua ylivuotista puuta.

Varaavat, korkean hyötysuhteen omaavat takat, eivät tarvitse paljoa puuta lämmittääkseen kodin miellyttävän lämpöiseksi. Takka vapauttaa pehmeää lämpöä hiljalleen pitkän aikaa. Lisäksi puhdas palaminen pitää takan lasiluukun kirkkaana ja hyötysuhteen korkealla tasolla.

<p data-block-key="fx4vm">Jaani grafiitinharmaalla V4 vaakalaattapinnalla.</p>
Jaani grafiitinharmaalla V4 vaakalaattapinnalla.

Takka kierrätysmateriaalista

Kermansavi-mallisto tuo kuluttajan koteihin jotain uutta. Tämän mallisto koostuu varaavista takoista, jonka tiiviissä runkomateriaalissa kierrätysmateriaalin osuus nousee jopa 80 prosenttiin. Energiatehokkaat takat ottavatkin osaa päästöjen vähentämiseen sekä materiaalien kierrättämiseen 2020-luvun teeman mukaisesti. Vuoden 2022 alussa tuli voimaan ekosuunnitteludirektiivin päästövaatimukset – Tulikiven energiatehokkaat takat alittavat annetut vaatimukset selvästi.

Kotimaisten takkojen valmistus tapahtuu Heinävedellä, josta itseasiassa 1970-luvun lopulla alkoi Kermansaven historia keramiikan osaajana. Jokaisessa takassa voit nähdä aidon sekä perinteisen ja laadukkaan kädenjäljen – työvaiheet tarkistetaan huolella ilman tinkimistä sekä kompromisseja laadusta.

Kysy tarjous unelmatakastasi

Monipuolinen Kermansavi-mallisto

Mallisto on suunniteltu käyttötarkoituksen sekä sijoituksen mukaan. Voit halutessasi sijoittaa tulisijan tilanjakajaksi tai suoraan seinälle, mikä kotiisi parhaiten sopii.

Suomalainen ammentaa useimmiten voimansa luonnosta, siksi luonnonläheiset värit sekä pintamateriaalit kiehtovat meitä. Suomalaiseen makuun suunniteltu Kermansavi-malliston valikoima on monipuolinen ja skandinaaviseen mieltymykseen suunniteltu niin väripalettinsa kuin pintansakin puolesta. Väripaletti mukailee luontoa ja antaa kuitenkin samalla mahdollisuuden luoda kontrastia oman kodin sisustukseen.

Takan pinnan materiaaliksi on valittavissa kolme erilaista pintaverhoilua:

 • V1 hiertopinta,
 • V2 osalaatta tai
 • V4 vaakalaattapinta.

Täyskivilaattojen värimaailmasta löytyy luonnollisen valkoisen, harmaan, ruskean sekä mustan sävyt. Laatoista löytyy niin kiiltävä- kuin mattapintaisia vaihtoehtoja.

Värin sekä pintamateriaalin lisäksi voit vaikuttaa takan korkeuteen sekä leveyteen ja luukun väriin. Modernit verhoilupintaan upotetut luukut ovat väriltään mattakromi tai mattamusta.

<p data-block-key="9tndi">Marmorinmustalla V4 vaakalaattapinnalla varustettu Kaila tuo upeaa kontrastia.</p>
Marmorinmustalla V4 vaakalaattapinnalla varustettu Kaila tuo upeaa kontrastia.

Ihana uutuus Aava

Tulikiven vuoden 2023 Kermansavi-malliston uutuustakka Aava on monenlaiseen sisustukseen sopiva, pelkistetyn moderni sekä ajaton malli. Aavasta on tarkoituksella tehty näppärän kokoinen ja muotokieli on haluttu pitää yksinkertaisen kodikkaana. Avara luukku antaa tulen loimun tulla huonetilaan ja kokonaisuutena takka on sopusuhtaisen kaunis.

Takkaa on saatavilla kolmella erilaisella pintaverhoilulla ja luonnonmukaisella väripaletilla. Verhoilua muuttamalla esimerkiksi hiertopinnasta osalaattaan tai vaakalaattapinnaksi, saadaan takka sopimaan niin uuteen kuin myös vanhaankin kohteeseen. Selkeälinjaisuutta korostaa myös se, että takassa ei ole näkyvää huoltoluukkua, vaan tuhkalaatikko on sijoitettuna arinan alle. Korkeusvaihtoehtoja on kaksi 1600 ja 1900 millimetriä.

Tutustu Aavaan

<p data-block-key="vzssl">Aava 1600 millimetriä korkeana ja mattamustalla pinnotuksella.</p>
Aava 1600 millimetriä korkeana ja mattamustalla pinnotuksella.

Vastaa nykyrakentamisen vaatimuksiin

Tulikiven takat ovat erinomainen ratkaisu niin nykyaikaiseen matalaenergiataloon kuin myös saneerauskohteeseen. Kermansavi-malliston takat on suunniteltu vastaamaan nykyrakentamisen asettamia vaatimuksia. Luukut ovat kaasutiiviitä ja tekevätkin yhdessä hallitun paloilman ohjauksen kanssa tulisijasta teknisesti edistyksellisen ja näin myös sopivan ratkaisun matalaenergiataloon.

Takkojen paloilma on mahdollista ohjata tulipesään ulkoa tai vaihtoehtoisesti hormin kautta, jolloin asunnon ilmanvaihto ei mene sekaisin. Näin ei palamisprosessissa myöskään hyödynnetä jo lämmitettyä sisäilmaa. Vastaavasti saneerauskohteissa paloilma voidaan tarvittaessa ottaa huoneilmasta.

Haluatko sijoittaa takan jonnekin muualle kuin seinän viereen? Tulikiven takoissa olevat pienet suojaetäisyydet sallivat takan sijoittamisen niin seinään kiinni suoralle seinälle kuin sijoittamisen tilanjakajaksi kahden tilan välille. Asentaminen onnistuu perinteisesti työmaalla muuraamalla tai vaihtoehtoisesti valmisuunina, jolloin takka toimitetaan kokonaisuutena työmaalle. Valmisuuni on käyttövalmis parissa tunnissa.

Kysy tarjous unelmatakastasi

Miksi uusi takka?

 • Uudet tulisijat ovat energiatehokkaampia verrattuna vanhoihin tulisijoihin, ne alittavat vuoden 2022 voimaantulleen ekosuunnitteludirektiivin päästövaatimukset
 • Tulikiven Kermansavi-takat valmistetaan 80 % kierrätysmateriaalista
 • Tulikivi purkaa tarvittaessa vanhan takkasi pois
 • Hankintaan on mahdollista saada Tulikivi-rahoitus
 • Pienet suojaetäisyydet sallivat monenlaisen sijoittelun
 • Kermansavi-mallistossa on mahdollista valmistaa myös ruokaa – säästät sähköä ja aikaa.
 • Kotimaisella Kermansavi-mallistolla on avainlipputunnus, merkki tavoitteista tehdä hyvää sinulle, ympäristölle sekä Suomelle.
<p data-block-key="g2h69">Valkoisen ja harmaan väriyhdistelmä on harmoninen. Jaani V2 osalaattapinnalla</p>
Valkoisen ja harmaan väriyhdistelmä on harmoninen. Jaani V2 osalaattapinnalla
Info

Info

Vanhan takan vaihtaminen kannattaa

Myös takan vaihto kannattaa. Hyvin toimiva ja varaava tulisija vie huolet kodin lämpimänä pysymisestä, sillä varaavan takan säännöllisellä lämmityksellä koti pysyy paukku pakkasista huolimatta miellyttävän lämpinänä. Takan valinnan yhteydessä kannattaa huomioida myös mahdollisen toimitusajan pituus. Tulikivi lupaa omille takoilleen nopean toimituksen. Tilatessasi nyt, saat takan vielä tälle vuodelle. Älä siis sure ensi talvea ennakkoon, takka on nimittäin parhaimmillaan saatavilla vain 4 viikon toimituksella.

Lisäksi Tulikivi tarjoaa rahoituksen takan, kiukaan tai kivitason hankkimiseen. Osta takkasi nyt, ja maksa erissä. Maksuaikaa saat jopa 6 kuukautta.

Lue lisää rahoituksesta

Tulikivi tarjoaa uuden takan ostajalle vanhan takan ilmaisen purun, joka sisältää seuraavat vaiheet:

 • Takan purkaminen (maksimissaan 2m³; 1 metri x 1 metri x 2 metriä)
 • Purkupaikan suojaus takan ympäriltä
 • Purkujätteen siirto ulos, maksimissaan 10 metriä rakennuksesta.
 • Purku- / asennuspaikan harjasiivous
 • Asiantuntijan maksuton kartoituskäynti 50 km saakka.

Lisäksi on saatavilla erikseen sovittavat maksulliset lisäpalvelut:

 • Purkulisä yli 2m³ ylittävältä osalta
 • Asennuspaikan pohjan oikaisu tai vahvistus
 • Taustaseinän oikaisu/pinnoitus
 • Hormiliitosaukon siirto
 • Vanhan hormin tuenta tai purku
 • Lattian vahvistus
 • Tarvikkeiden sisään kantaminen
 • Purkujätteiden pois kuljetus.

Kampanja on voimassa 30.6.2023 saakka tehtyihin uusiin tilauksiin.

Hyödynnä lämpöä ruoanlaitossa

Tiesitkö, että tunnelman sekä kodikkaan lämmön lisäksi voit hyödyntää takkapesän jälkilämmön ruoanvalmistuksessa? Kaikissa Kermansavi-malliston varaavissa takoissa on mukana ruoanlaittovarustus.

Takkaleivinuuni antaa mahdollisuuden valmistaa erilaisia ruokia monipuolisesti paistolämpötilan pysyessä korkeana pitkän aikaa. Yli 300 asteeseen lämpiävässä leivinuunissa uunin ollessa kuumimmillaan paistat maukkaat karjalanpiirakat sekä pitsat. Jälkilämmöllä hauduttelet helposti mehevät pataruoat. Takkaleivinuunin voi sijoittaa tilanjakajaksi keittiön sekä olohuoneen välille. Takassa olevan leivinuuninluukun on mahdollista sijoittaa mille tahansa puolelle: eteen, taakse tai jommallekummalle sivulle.

Takkakokkailu mielletään helposti pataruokien valmistamiseksi, mutta uskalla kokeilla myös muuta.
Tulikivi laatikin yhdessä Marttojen kanssa "Viikon takkaruokareseptit" -videosarjan sekä opasvihon, joissa kotitalousasiantuntija Tiia Koppanen valmistaa takassa helppoja ateriakokonaisuuksia pitkin viikkoa nautittavaksi.

Kiinnostuitko ohjeista, haluaisitko ohjeet kirjallisena?
Sarjan opasvihkoa voit tiedustella Tulikiven toimipisteistä sekä Pohjois-Karjalan Martat ry:ltä.

Kokkailetko jo takalla?
Tutustu monipuoliseen takkakokkaukseen ja käytä hyödyksi takan kaikki hyvät ominaisuudet.
Lue täältä takkakokkauksen reseptit

<p data-block-key="bzzcx">Näin hyvältä näyttää takassa valmistettu nyhtökana flatbread.</p>
Näin hyvältä näyttää takassa valmistettu nyhtökana flatbread.
Info

Info

Kiinnostuitko?

Jätä yhteydenottopyyntö Tulikivelle

Tulikivi Oyj
LVI
hormit
lämmitys
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20212_68718.jpg
Ajatuksia takan valinnasta, hankinnasta sekä käytöstä
Kesän korvalla kannattaa suunnitella takkaremonttia, takan asennus on nopeaa ja vaivatonta. Mikä olisikaan sen mukavampaa kuin käpertyä pehmeälle sohvalle ja nauttia takan tuomasta lämmöstä ja katsella liekkien iloista tanssahtelua. Takan tuoma lämpö on suloisen pehmeää sekä miellyttävää. Tuollainen lämpö on mahdollista saada aikaan vain puulämmitteisellä tulisijalla. Vuolukivinen takka luovuttaa lämpöä ei vain lämmitettäessä vaan myös pidempään aktiivisen lämmittämisen jo loputtua.
20222_76890.jpg
Takan energiatehokkuus, palotekniikka sekä rakennusmääräykset
Tulisija on tarpeellinen varuste suomalaisissa kodeissa, se edistää kodin huoltovarmuutta ja huoltovarmuus on erityisen tärkeä nykypäivänä. Mahdolliset sähkökatkot eivät millään lailla estä tulisijan käyttöä, puulämmitys toimii aina ilman sähköä, se onkin itseasiassa ainoa lämmitysmuoto, joka toimii puhtaasti ilman sähköä. Lämmityksen lisäksi tulisijalla valmistat ruokaa melkein kuin lämmityksen sivutuotteena.Energiatehokkaiden ratkaisuiden kehittäminen markkinoille sekä niiden hankkiminen omaan kotiin ovat osittain seurausta tiukentuvista rakennusmääräyksistä sekä tällä hetkellä korkeasta energian hinnasta. Miten hyvää energialukua sitten tavoitellaan? Esimerkiksi tiiviimmällä rakennustavalla sekä tiukasti kontrolloiduilla ilmanvaihtojärjestelmillä. Tiesitkö, että voit ottaa energiatehokkuuden huomioon myös takan kohdalla?
202111_73509.jpg
Uuden tulisijan hankkiminen - näin ostomatka etenee
Uuden takan hankkiminen vanhan takan tilalle tai ylipäätään takan hankkiminen, jos sitä ei ennestään ole tai sille ei ole edes hormia valmiina.Mistä lähtisi liikkeelle? Miten onnistuisi helpoiten hankinnassa? Ja millainen takka olisi sopivin?Mielessäsi pyörii varmasti monenlaisia kysymyksiä ja todennäköisesti olet jo pidemmän aikaa katsellut sopivaa takkamallia sekä vertaillut erilaisia malleja keskenään. Suunnitteluvaihe onkin yksi tärkeimmistä vaiheista takkaprojektissa. Takan valinnassa ratkaisevat makuasiat, käyttötarkoitus, käytettävissä oleva tila ja budjetti. Takkaunelmasi voidaan toteuttaa, vaikka kodissa ei olisikaan entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta. Takan voi silti tehdä, kunhan sille löytyy oikea paikka.
20232_80792.jpg
Ecodesign-direktiivi: mistä on kyse, ja miksi siitä kannattaa kiinnostua?
Oletko kuullut puhuttavan Ecodesign-direktiivistä? Kyseessä on tulisijoja koskeva tuore ekosuunnitteluasetus, joka määrittelee uudelle myytävälle takalle päästövaatimukset sekä kuukausittaisen energiatehokkuuden minimirajan. Melkoinen direktiivi eikö, mutta mitä se tarkoittaa sinulle konkreettisesti?
avoimet takkaluukut
Erinomainen yhdistelmä kylmyyttä vastaan: tiilipiippu ja varaava tulisija
Tiili, tuo satoja vuosia vanha rakennusmateriaali osoittaa hyödyllisyytensä ja erinomaiset ominaisuutensa myös tänä päivänä. Puhtaista luonnonmateriaaleista valmistettu tiili ei sisällä terveydelle haitallisia aineita ja on myös siksi turvallinen valinta.Paitsi selvänä kodin rakennusmateriaalina, on se paikallaan myös tulisijaa sekä piippua rakennettaessa. Lämmitysominaisuudet ovat tiilitulisijassa vertaansa vailla, sillä itse tiilessä lämmönjohtavuus on pieni, mutta lämmönvarauskyky on suuri.
Tulikiven Lamu 18 Grafia-pinnalla
Energia
Vinkki: takkavaihtoehtoja myös mökkiolosuhteisiin
Talvisessa skenaariossa myrsky ulvoo ulkona ja pakkanen paukkuu. Sähköt ovat poikki ja kylmä alkaa hitaasti tehdä tietään sisälle mökkiin. Paksun peiton alla palelee ja ainoana valona on kynttilän heikko liekki.Tilanteen ei tarvitse olla näin synkkä. Kunhan muistaa ennakoida. Hyvänä varmuutena onkin pitää mökillä vähintään juurikin niitä kynttilöitä valoa tuomaan ja peittoja, joiden alle kääriytyä, mutta ihanteellisessa tilanteessa niihin ei tarvitse turvautua kuin tunnelmaa hakiessa.Toinen, mikä kannattaa huoltovarmuuden näkökulmasta miettiä on se lämmönlähde. Toimiva ratkaisu suuriin ja myös pienempiin mökkeihin löytyy nopeista lämmittäjistä, kuten kiertoilmatakoista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton