• Etusivu
  • Talo

Sähkötarvikkeiden tukkumyynti kasvoi lähes 10 % kolmannella neljänneksellä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.10.2010
16_P_30718.jpg

Sähkötarvikkeiden tukkumyynnin kuluvan vuoden arvo oli syyskuun lopussa oli 556 M€, mikä on 3,7 % suurempi kuin edellisvuonna. Myynnin lasku taittui nousuksi loppukeväästä ja kolmannella neljänneksellä myynti kasvoikin jo 9,5 % edellisen vuoden vastaavaan kauteen verrattuna.

Matalaenergiarakentaminen tulee lisäämään sähköistysratkaisujen kysyntää tulevaisuudessa, sillä energian säästö vaatii talotekniikan tarkkaa ohjausta. Sähkölämmityksen ennakoidaan korvaavan putkistoihin perustuvat erilliset lämmitysjärjestelmät, sillä lämmitystarpeen vähetessä niihin ei ole tarpeen investoida.

- Sähkö on kilpailukykyisin ratkaisu lämmitykseen sekä luonnon että kukkaron kannalta. Lämpöä saadaan täsmälleen tarpeen mukaan ja lämmitys on ohjattavissa yhdessä muun talotekniikan kuten ilmanvaihdon kanssa, Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liiton toimitusjohtaja Tarja Hailikari sanoo.

Lisätiedot:
Tarja Hailikari, toimitusjohtaja, Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto ry (SSTL).
Puh. 040 7358673, etunimi.sukunimi@sstl.fi

Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto ry (SSTL) on toiminut vuodesta 1931 ja sen jäseninä on 12 sähkötukkuliikettä sekä 45 valmistajaa ja maahantuojaa. Tukuilla on eri puolilla maata 120 myyntipistettä, joissa palvelee noin 1200 työntekijää. SSTL pitää yllä alan yhteistä yli 210.000 tuotetta käsittävää Sähkönumerot.fi-tuotetietopalvelua sekä tuottaa useita myyntitilastoja.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77630.jpg
Säästä helposti luontoa ja rahaa lämmitysjärjestelmän valinnalla
Suomen kylmien sääolosuhteiden vuoksi lämmityskustannukset ovat suuri kulu asumisessa, ja samalla lämmitys on myös suurin asumisen hiilijalanjälkeen vaikuttava tekijä. Arjessa helppo ekoteko onkin pienentää lämmityksen hiilijalanjälkeä lämpöpumpulla – ja samalla säästää rahaa. Varmistat lämpimän kodin talveksi, kun saat ilmaista energiaa omasta maasta tai ilmasta.Ympäristöystävällinen lämpöpumppu vähentää kuluja ja tarjoaa lämpöä vuoden kylmimpinäkin päivinä. Lämpöpumpulla vähennät lämmityskustannuksia parhaimmassa tapauksessa jopa 75 prosenttia ja ympäristökuormitusta jopa 80 prosenttia. Arjen vihreiden sankaritekojen ei siis tarvitse olla vaikeita – valitsemalla helppokäyttöisen lämpöpumpun liityt Arjen Vihreiden Supersankareiden joukkoon! Tutustu myös uuteen lämpöpumpun valintatyökaluun.
20195_58120.jpg
Onko talosi ympärillä toimiva salaojitus?
Silmämääräisesti on usein vaikea todeta, onko talon salaojajärjestelmä toimiva. Kosteuden aiheuttamia ongelmia voivat muodostaa lisäksi virheelliset pintamaan kaadot sokkelin vieressä, puuttuvat patolevyt, valesokkelirakenne sekä katolta perustuksille ja seiniin valuvat sadevedet.
20093_15880.jpg
Lämmön varaaminen Avaterm-varaajilla
Lämmön varaaminen ja siirtäminen veden avulla on luonnollinen ja tehokas tapa, jota suomalaiset ovat käyttäneet kotiensa lämmitykseen jo sukupolvien ajan. Liitä lämmitysjärjestelmääsi Akvaterm-varaaja – lämmität kotisi entistä helpommin, turvallisemmin ja edullisemmin.
20229_79465.jpg
Pintaliukuovet jäämässä historiaan - moderni rakentaja tietää trendit
Liukuovet ovat lisänneet suosiotaan huimasti, koska ne tuovat asuntoihin lisää tilaa. Onko Liukuovi edelleen sellainen raskas, huonosti liukuva pahvilevy, joka ei eristä ääntä ja on hankala arjessa? Ei ole, vaan nykypäivän liukuovi Liune liukuu sulavasti seinän sisään ja jättää kaikki pinnat vapaaksi, jolloin sisustettavuus on parhaalla mahdollisella tasolla.
201412_41967.jpg
Eristä sauna lämpö- ja kosteusteknisesti oikein
Kun saunan eristerakenne tehdään perinteisellä tavalla vasten kiviseinää, ovat puu ja kivi suorassa yhteydessä toisiinsa. Kosteus- ja homevaurioita ajatellen tämä on riskialtis yhdistelmä. Koska alumiinilaminaatti on helposti repeytyvää, rakenteeseen syntyy herkästi vuotokohtia. Tällöin saunan suuri kosteuspitoisuus pääsee kastelemaan rakenteen. Pienetkin rakennusvirheet kostautuvat ja saattavat helposti aiheuttaa ongelmia rakenteisiin.
201111_28728.jpg
Tulisijoille monia määräyksiä
Tulisijaksi määritellään rakennukseen kuuluva tai sen ulkopuolella oleva laite, jossa poltetaan kiinteitä, nestemäisiä tai kaasumaisia aineita ja joka on yhdistetty rakennukseen tai erilliseen savuhormiin. Määräykset varmistavat, että tulisija on turvallinen, eikä esimerkiksi häkää pääse syntymään.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton