• Etusivu
  • Rakentaminen

Rudus voitti betonielementtiteollisuuden työturvallisuuskilpailun 2009

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Päivitetty 17.02.2018
11_P_30225.jpg

Rakennusteollisuus RT:hen kuuluva Betoniteollisuus ry järjesti vuoden 2009 aikana jäsenilleen suunnatun työturvallisuuskilpailun, jonka voittajat on nyt valittu. Kilpailun tavoitteena oli saada alan yritykset kiinnittämään entistä enemmän huomiota työturvallisuuteen, ja siten ehkäistä tapaturmia ja sairastumisia. Kilpailu liittyy osana tavoitteeseen saada Suomeen maailman turvallisin betoniteollisuus vuoteen 2015 mennessä.

Kilpailussa oli 29 osallistujaa, joiden tehtailla suoritettiin turvallisuusmittaukset. Mittausten perusteella valikoitui kärkikolmikko, joiden joukosta tuomaristo valitsi voittajan. Voittajaksi nousi Rudus Betonituote Oy: Nummelan tehdas. Kakkos- ja kolmossijaa ei määritelty erikseen, vaan ne jaettiin Rudus Betonituote Oy: Nurmijärven tehtaan ja Lujabetoni Oy: Siilinjärven ratapölkky- ja ontelolaattatehtaan kesken.

Voittajakolmikko erottui selkeästi mittausten perusteella. Sadasta maksimipisteestä Ruduksen Nummelan tehdas sai 91,66 pistettä, Ruduksen Nurmijärven tehdas 89,39 pistettä ja Lujabetoni Siilinjärven tehdas 89,30 pistettä. Kaikkien osallistuneiden keskiarvo oli 74,7 pistettä.

Mittauksen suoritti Tapaturva Oy:n asiantuntija Juha Merjama. Turvallisuustyön arviointiin Merjama käytti työkaluina Elmeri+ -havainnointimenetelmää, turvallisuuskymppi-taustaista turvallisuusjohtamisen arviointityökalua, minkä lisäksi tulokseen vaikuttivat sekä tapaturmataajuus että sairauspoissaolojen määrä.

Tuomaristo kiittelee Ruduksen sitoutumista turvallisuustyöhön

Tuomariston muodostivat Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi, Betoniteollisuus ry:n toimitusjohtaja Olli Hämäläinen ja Sosiaali- ja terveysministeriön Työsuojeluosaston valvontajohtaja Markku Marjamäki.

Tuomaristo kiitteli voittajakolmikon panostaneen työturvallisuuteen ja yleiseen asenneilmapiiriin. Tehtaissa vaaratilanteiden ja läheltä piti -tapauksien käsittely oli avointa, järjestelmällistä ja yhteisöllistä. Niin johto kuin henkilökuntakin oli motivoitunutta edistämään työturvallisuutta.

Tuomaristo kiinnitti huomiota siihen, että voittaja Rudus Betonituote Oy:n Nummelan paalutehdas on tehnyt erittäin järjestelmällistä työtä turvallisuuden eteen, ja tehtaan oma-aloitteinen kehitystyö on merkillepantavaa. Ruduksen johto ja henkilöstö ovat erityisen sitoutuneita työturvallisuuden edistämiseen, ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Turvallisuustyö on arkipäiväistetty mallikkaasti, ja jatkuva pienten askeleiden kehitystyö on ominaista tehtaan toiminnalle. Turvallisuustyöhön on panostettu myös rahallisesti.

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia lahjoittaa kilpailun voittajalle Fennia-palkinnon, joka on rahapalkinto käytettäväksi työturvallisuutta edistävään hankintaan. Fennia toimii yhteistyökumppanina turvallisuushankkeissa, sillä se on sitoutunut yhteistyössä asiakasyritystensä kanssa edistämään työturvallisuutta. Betoniteollisuus ry:n työturvallisuuskilpailu motivoi kilpailuun osallistuneita yrityksiä panostamaan turvallisuuteen, ja lisäksi se tuotti erinomaista tietoa hyvistä käytännöistä hyödynnettäväksi koko toimialalla.

Rudus Oy (Maisematuotteet)
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Kevyt tulisija yläkertaan?
Kysymys:Talomme on 1½ kerroksinen, jossa yläkerta on vielä rakentamatta. Alakertaan on rakennettu puuhella ja leivinuuni. Puuhellalla on oma hormi ja leivinuunin hormissa on alhaalla häkäpelti ja ylhäällä savupelti. Molemmille löytyvät savupellit myös yläkerrasta. Onko mahdollista toiseen hormeista yhdistää ns. kevyttakkaa (ei varaavaa), jollaisen haluaisimme yläkertaan? Jos ei ole mahdollista, minkä vuoksi se ei olisi mahdollista?
20218_71798.jpg
Viikon sisustusidea: Rantautuuko tämä hassu sisustustrendi myös Suomeen?
Kansainvälisillä sisustusmarkkinoilla pandemian aiheuttama kotoilu on nostanut hassut sisustusaiheet pinnalle. Nyt haetaan hauskuutta sisustukseen. Eräs näistä piristävistä sisustusaiheista on mystinen: sieni.Etsyn trendi expertti Dayna Johnsonin mielestä "syyllinen" hauskan sieni trendin nousuun löytyy myös sosiaalisesta mediasta. Haku sanalle "sienilamput" (mushroom lamps) on noussut peräti 131 % ja "sieni tyynyt" (mushroom pillows) huimat 2308 %. Miten onnistuu trendin hyödyntäminen myös Suomessa?
201512_45085.jpg
Kastellin jouluyllätys 10:lle nopeimmalle
Nyt 10 nopeinta tilaajaa saa muuttovalmiin kotinsa 15 000 euroa edullisemmin eli hintaan alk. 102 740 euroa! (Hinta Pohjois-Suomen alueella.)

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton