• Etusivu
  • Piha

"Rouhea ulkonäkö mutta silti siisti lopputulos" – Rustiikki-laatta nappasi pihakiviäänestyksen voiton

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Julkaistu 25.05.2022Päivitetty 16.11.2023
20225_78368.jpg

Rakentaja.fin 30.3.–18.4.2022 järjestämässä pihakiviäänestyksessä esiteltiin Ruduksen valikoimasta neljä erilaista pihakiveä, joista lukijat saivat äänestää omaa suosikkiaan. Ääniä annettiin yhteensä 3 148 kappaletta, ja suurin äänisaalis meni särmikkään rouhealle Rustiikki-laatalle. Äänestäjien kesken arvottiin 500 euron arvosta pihakiviä. Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Info

Info

Kaipaako pihasi talven jäljiltä ehostusta tai uutta viimeisteltyä ilmettä? Tilaa kivet Rakentaja.fi-verkkokaupasta kevään parhain tarjoushinnoin 29.5.2022 mennessä.

1. sija: Rustiikki-laatta, 1 256 ääntä

Rustiikki-laattaa äänestäneet perustelivat valintaansa muun muassa näin:

Nämä pihakivet ovat yksilöllisiä, persoonallisen kauniita ja sopisivat täydellisesti vanhan talomme perinteikkäälle pihalle luomaan rustiikkista tunnelmaa.
Rustiikki-laatassa monia mahdollisuuksia, kun on pientä ja isoa laattaa. Laatat istuvat hyvin toisiinsa eikä jää suuria rikkaruohovälejä. Rouhea ulkonäkö mutta silti siisti lopputulos.
Todella hieno rouhee ja ajaton design. Sopii eri ikäisten rakennusten pihoihin.
20225_78370.jpg

2. sija: Verona-kivet, 1 078 ääntä

Verona-kiviä äänestäneet perustelivat valintaansa muun muassa näin:

Perinteinen rauhallista tunnelmaa tuova kivi, josta helppo tehdä erilaisia muotoja.
Kivessä on asuinpaikkani Rooman tunnelmaa, jota voisin lisätä Suomen mökillekin. Samalla kivi sopisi sen luontoon.
Vanhanajan tyyliä, pienet säröt tai vinot kulmat kuvastavat kulunutta aikaa.
20225_78371.jpg

3. sija: Piano-kivet, 459 ääntä

Piano-kiviä äänestäneet perustelivat valintaansa muun muassa näin:

Kivet saa aseteltua joko modernisti tai klassisen kauniisti eri kokojen ja suorakulmaisuutensa ansiosta. Monikäyttöiset siis!
Muistuttaa parkettia. Olisi kuin jatke olohuoneesta pihalle.
Sopivan yksinkertainen, sopii hyvin modernimpaan tyyliin ja makuun. Sopisi hienosti myös 80-luvun tiilitalon tyyliin tiililadonnan ansiosta.
20225_78372.jpg

4. sija: Kartanolankku, 355 ääntä

Kartanolankkua äänestäneet perustelivat valintaansa muun muassa näin:

Kunnollisen kokoinen, jämäkkä ja mahdollistaa erilaisten ladontojen käytön, joten käy isojenkin alueiden laatoituksen.
Tämä kokonaisuus sopii hyvin sekä maaseudulle että kaupunkiin. Jos olisi mahdollista teettää piharemontti, ottaisin tästä mallia.
Selkeälinjainen ja siisti, klassinen muoto. Sopii varmasti moneen eri paikkaan, kalanruotoladonta on plussaa.
20225_78373.jpg
20225_78369.jpg
https://kauppa.rakentaja.fi/rudus-pihakivet/

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
pihasuunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

IDEA-suunnitelmasta-valmiiksi-rudus
Pihakiveyksen suunnittelu maksaa vaivan
Kaunis ja toimiva piha valmistuu huolellisella suunnittelulla. Pihan kulkureitit ovat yleensä kovassa käytössä ja siksi tärkeässä roolissa. Kerää talteen vinkit pihakivillä päällystettyjen kulkureittien tekemiseen: mistä lähteä liikkeelle ja mitä kannattaa ottaa huomioon pihan suunnittelussa.
Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20224_77894.jpg
Viihtyisä piha vaatii suunnittelua ja hyvää hoitoa
Tänä päivänä yhteisiä piha-alueita halutaan käyttää ja niillä halutaan myös viihtyä. Pihoilla on asukkaiden yhteisöllisyyden rakentamisessa iso rooli ja toiveet yhteisten alueiden käytettävyyteen ovat kasvussa.
20189_54840.jpg
Piha- ja salaojaremontti ajankohtaista?
Taloyhtiön piha- ja salaojaremontin tarvekartoitus sekä suunnittelu kannattaa ehdottomasti antaa luotettavan suunnittelutiimin hoidettavaksi. Suunnittelua johtaa kokenut pääsuunnittelija. Piha- ja rakennesuunnittelija kiinnitetään taloyhtiön palvelukseen heti alussa.Arkkitehti- ja insinööritoimisto Doventus Oy:n toimitusjohtaja Tero Seppänen, arkkitehti SAFA, tiivistää:-Yhteistyö on voimaa ja asiakas voittaa aina, kun suunnittelijoiden yhteistyö toimii heti hankkeen alusta saakka. Tarjoamme rakennesuunnitteluun yhdistettynä pihasuunnitteluosaamisen ja lopputuloksena on salaojaremontin jälkeen teknisesti erinomaisesti toimiva ja viihtyisämpi hyvin suunniteltu pihaympäristö. Kiinteistön arvo nousee.
201912_61797.jpg
Joulupuu on rakennettu - Hyödynnä vanhat listan pätkät, paneelin palat ja laudat
Inhottaako muovikuusi? Onko perheessä allergiaa, eikä aitoa kuusta voi tuoda sisälle? Vai onko sinulla vain hieman kieroutunut huumorintaju? Rakentaja.fi ja rautakaupantäti ovat laatineet yksityiskohtaiset tee-se-itse ohjeet kuusen rakentamiseen puutavaraylijäämästä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton