• Etusivu
  • Talo

Rossipohjan eristys nopeasti ja turvallisesti

Mariana Ravonius
Kaupallinen yhteistyö
Finnfoam Oy logoFinnfoam OyLue lisää
Päivitetty 14.05.2025
20156_43592.jpg

Homehtumaton Finnfoamin rossipohjaeriste FI-K600/210mm on helppo ratkaisu tuulettuvaan alapohjaan.

Tiesitkö, että voit päästä eristystyössäsi huomattavasti helpommalla? Finnfoam Oy on suunnitellut eristelevyn juuri puurakenteista tuulettuvaa alapohjaa varten. Finnfoam levyn korkea puristuslujuus, homehtumattomuus/tiiviys sekä jäykkyys tekevät mahdolliseksi sen, että rossipohjarakennetta voidaan yksinkertaistaa merkittävästi.

Nopeasti valmis lattiapinta rossipohjaeristeellä

Tuulettuvaan alapohjaan suunniteltu eriste, Finnfoam FI tai FL-K600/ 210 mm, asentuu paikoilleen helposti ja jämäkästi sekä sallii päällä kulkemisen välittömästi. Samalla työmaan turvallisuus lisääntyy, kun koolauksilla hyppely voidaan unohtaa. Levyjen päissä olevat päätypontit sitovat levyt tiiviisti toisiinsa, joten levyt eivät pääse liikkumaan pois paikoiltaan. Levyä on helppo työstää käsi-, puukko- tai moottorisahalla. Finnfoam eristeen asennus muistuttaa parketin asentamista siinä, että uuden koolausvälin asennus aloitetaan aina edellisestä rivistä poisleikatulla palalla. Näin saumakohdat limittyvät eikä hukkaa juuri synny.

Rossipohjaeriste itsessään asennetaan sisäpuolelta käsin koolausten väliin. Eristeessä olevien olkkausten sekä siivekkeiden ansiosta levy sallii -10… +10 mm heiton koolausjaossa, mutta eriste on suunniteltu K600 jaolle jossa optimaalinen vasojen välinen vapaatila on 550 mm. Koska eriste on itsessään tiivis, et tarvitse alapohjaan erillistä tuulensuojaa tai höyrynsulkua. Yhdellä työvaiheella on mahdollista saada aikaan koko tuulettuvaan alapohjaan tarvittava lämmöneristys, tuulensuoja, höyrynsulku ja valumuotti ajallisesti vain muutamassa minuutissa.

Saumojen eristys tehdään levyjen asennuksen jälkeen käyttäen elastista eli joustavaa PU-saumavaahtoa. Lopullinen kiinnitys tapahtuu puulistoilla, jotka ruuvataan lattiavasoihin kiinni, jolloin käytettävä eristetyyppi on FL-K600/ 210 mm. Jos päälle valetaan betonilattia puristaa betonin paino eristeet kiinni vasoihin eikä muuta kiinnitystä tarvita ja käytettävä eristetyyppi on FI-K600/ 210 mm.

  • Helppo työstää käsi-, puukko- tai moottorisahaa käyttäen
  • Sallii päällä kulkemisen välittömästi
  • Aloita uuden koolausvälin asennus edelliseltä riviltä poisleikatulla palalla – Vähennät hukkaa ja saumakohdat limittyvät automaattisesti
Ohje

Ohje

Rossipohjaeriste:

  • Helppo työstää käsi-, puukko- tai moottorisahaa käyttäen
  • Sallii päällä kulkemisen välittömästi
  • Aloita uuden koolausvälin asennus edelliseltä riviltä poisleikatulla palalla – Vähennät hukkaa ja saumakohdat limittyvät automaattisesti

Katso, miten rossipohjaeristeen asennus sujuu käytännössä

Info

Info

Mistä Finnfoam on valmistettu?

Finnfoam-eristeet ovat suulakepuristettua polystyreeniä, toisin sanoen eristeet ovat XPS lämmöneristeitä, jotka säilyttävät eristyskykynsä ja lujuutensa myös vaativissa olosuhteissa.

Finnfoamin erityispiirteenä on täysin yhtenäinen sekä suljettu solurakenne, joka saadaan aikaan liuottamalla sulaan polystyreeniin hiilidioksidia. Suuttimesta normaaliin ilmanpaineeseen tullessaan hiilidioksidi kaasuuntuu. Näin valmistettu ilmatäytteinen solurakenne takaa vettymättömyyden, hyvän eristävyyden sekä tiiviyden.

Finnfoam eriste onkin monikäyttöinen lämmöneriste, sillä samat eristyslevyt soveltuvat lähes kaikkiin käyttökohteisiin putkikaivannosta ullakon kattoon.

Finnfoam Oy
Talo
eristys
alapohja
runko
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20225_78055.jpg
Lattiaratkaisu, joka säästää kustannuksia ja ympäristöä
Rakentaminen ja erityisesti kiinteistöjen käyttö tuottaa yli 30 prosenttia kasvihuonekaasuista. Hyvä lämmöneristys on paras suurimman eli käytönaikaisten päästöjen laskija, mutta myös rakentamisvaiheessa on tehtävissä paljon. FF-FLOOR-lattiaratkaisun 30 prosenttia pienempi hiilijalanjälki on tärkeä edistysaskel myös rakentamisen hiilijalanjäljen pienentämisessä.Sisäilmasaneerauksiin erikoistunut Venax Oy peruskorjaa Helsingin Länsi-Pakilassa neljän huoneiston paritaloyhtiötä käyttäen alapohjassa Finnfoamin kehittämää FF-FLOOR-lattiaratkaisua. Yrittäjä Mikko Luukkonen Venax Oy:stä pitää tärkeänä sitä, että rakentamiseen kehitetään uusia ja entistä parempia sekä työtä helpottavia ratkaisuja, koska vain siten ala menee eteenpäin.
Finnfoam-eristeitä rakennustyömaalla
Näistä kolmesta lämmöneristeestä löytyy sopiva
Lämmöneristyksen käyttökohteet ja vaatimukset vaihtelevat, mutta muutama asia ei muutu: aika on rahaa, jokaiselle rakenteelle on olemassa oikea optimaalinen lämmöneriste ja laatu ratkaisee. Kotimainen Finnfoam vastaa näihin vaatimuksiin: homehtumattomien lämmöneristeiden tuoteperhe tarjoaa kuhunkin käyttökohteeseen juuri oikean eristeen.
Ilmakuva omakotitalosta talvimaisemassa
Tee ekoteko – eristä kotisi hyvin ja oikein
Tiesitkö, että jopa 70-80 prosenttia rakennuksen päästöistä syntyy käytön aikana? Miten päästöjä ja energiakustannuksia saisi laskettua järkevämmälle tasolle? Yksi, mikä on tärkeää, on lämmityksen sekä jäähdytyksen tarpeen minimointi tehokkailla rakenne- ja eristeratkaisuilla.
20234_81370.jpg
Mikä osa talosta kannattaa lisäeristää - seinät, yläpohja vai alapohja?
Mikä osa talosta kannattaa lisäeristää - seinät, yläpohja vai alapohja? Pitääkö koko talo lisäeristää vai riittääkö vain yhden rakennuksen osan lisäeristys?
20228_79428.jpg
Hyvä eristys toimii sekä pakkasia että hellettä vastaan
Usein mielletään, että eristyksen tarkoitus on ainoastaan pitää kylmä syys- ja pakkasilma poissa sisätiloista. Eristyksen tarkoitus on kyllä pitää kylmä loitolla, mutta tiesitkö, että hyvän eristyksen ansiosta myös paahtavan kuuma helleilma pysyy poissa ja kodin sisäilma säilyy miellyttävän viileänä.
Kaksi punaista mökkiä ja laituri kauniissa saaressa jossa ruskan värittämiä puita.
Huomioi nämä eristyksessä ja tee mökistäsi talviasuttava
Yhä useampi meistä viihtyy mökillään enemmän ja enemmän niin vapaa-ajan kuin myös työn merkeissä. Kesäaikana eristämättömällä mökillä olo on huoletonta, mutta miten käy silloin kun pakkanen alkaa paukkua nurkissa ja kylmyys hiipiä myös sisälle? Mökin muuttaminen talviasuttavaksi hyvällä eristyksellä onnistuu pienin kustannuksin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton