• Etusivu
  • Rakentaminen

Risto Kyhälä vuoden 2008 asuntovaikuttaja

Rakentajan toimitus
Julkaistu 03.02.2009
20092_14859.jpg

Risto Kyhälä

Asuntomarkkinoiden tärkeimmät toimijat kokoontuivat jokavuotiseen huippuseminaariinsa 29. tammikuuta. Perinteiseen tapaan tilaisuudessa julkistettiin edellisen vuoden asuntovaikuttaja, jota koskeva äänestys oli avoinna Suomen Asuntotietokeskuksen sivuilla. Äänestyksen perusteella vuoden 2008 asuntovaikuttajaksi valittiin Realia Group Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä. Realia Oy on pohjoismaiden suurin kiinteistönvälitys- ja kiinteistönjohtamispalveluja tarjoava yritysryhmittymä.

Kyhälän erityisiksi ansioksi laskettiin määrätietoinen kehitystyö niin kiinteistönvälityksen kuin isännöinnin piirissä sekä näiden kahden liiketoiminnan tuloksellinen ja kaukonäköinen yhdistäminen. "Tunnustus johtunee ainakin osittain siitä, että Huoneistokeskus, SKV Kiinteistönvälitys ja SKV Isännöinti tekevät hyvää työtä", Kyhälä itse arvelee. " Niissä työskentelevät ihmiset ovat kehittäneet tätä alaa kovasti ja saaneet aikaan myönteisiä asioita."

Kyhälä on toiminut aktiivisesti myös alan järjestökentässä: "Saatiin perustettua Kiinteistönvälittäjien Keskusliitto, jossa ovat mukana kaikki suuret toimijat. Aikanaanhan oli sellaisen systeemi, että pankkisidonnaisiksi katsotut kiinteistönvälitysyritykset jäivät kokonaan järjestötoiminnan ulkopuolelle. Nyt se asia on korjattu. Siinä on upeaa olla mukana."

2000-luvun asuntovaikuttajat

2008 Risto Kyhälä, toimitusjohtaja, Realia Group
2007 Jan Vapaavuori, asuntoministeri Olavi Louko, teknisen toimen johtaja, Espoon kaupunki
2006 Igglo Oy
2005 Risto Vahanen, hallituksen puheenjohtaja, Vahanen-yhtiöt
2004 Paavo Aunola, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma 2003 Reino Hanhinen, konsernijohtaja, YIT-Yhtymä Oyj 2002 Kari Hotakainen, kirjailija
2001 Anna-Liisa Mikkilä, toimittaja, Aktiiviset Seniorit Oy Matti Sarnela, toimitusjohtaja, SATO Oyj
2000 Teuvo Ijäs, ylijohtaja, Valtion asuntorahasto Erkki Kuoppamäki, toimitusjohtaja, Suomen Asuntomessut

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_79341.jpg
7 parasta säilytysideaa kylpyhuoneeseen
Tyylikkäät, käytännölliset ja tilaa säästävät säilytysratkaisut tekevät arjesta sujuvaa ja pitävät kylpyhuoneen yleisilmeen siistinä. Inspiroidu IDOn tuotevinkeistä, joilla voit tehdä säilytyksestä entistä kauniimpaa ja toimivampaa.
20117_27127.jpg
Asuntomessut avautuvat
Asuntomessujen portit avautuvat perjantaina 15.7. klo 10:00. Asuntomessut ovat avoinna 15.7. – 14.8. päivittäin klo 10-18.
20087_11894.jpg
AIKA-talo mukautuu tilatarpeisiin
Kastelli-talot tuo Vaasan Asuntomessuille psykologiseen talosuunnitteluun perustuvan uutuusmalliston AIKA 188 -talon. Muunneltavuus eri sukupolvien tarpeisiin ja lapsiperheen arjen hallinta uudenlaisten tilaratkaisujen avulla ovat tämän talon avainsanoja..Messutalon numero 20 suunnittelusta on vastannut arkkitehti Jouko Saari. Hän on hyödyntänyt puutalorakentamisen perinteitä modernilla tavalla– Vanhat ja toimivat asiat on säilytetty, mutta ilme on moderni ja katse suunnattu tulevaisuuteen, Jouko Saari tiivistää.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Yli puolet Suomen omakotilämmittäjistä kiinnostuneita pelletistä
Suomen Tilastopalvelu Oy:n ja OMD Finland Oy:n tänä vuonna tekemän tutkimuksen mukaan yli puolet omakotitalossa asuvista voisi harkita pellettilämmitykseen siirtymistä. Pelletti kiinnostaa erityisesti puulla ja öljyllä lämmittäviä."Pelletissä ihmisiä kiinnostaa kotimaisuus, energialähteen uusiutuvuus ja kilpailukykyinen hinta. Kokonaisuutena pelletin näkymät ovat lupaavat. Vapo toimitti vuonna 2006 kotimaan markkinoille 80 000 tonnia pellettiä. Tänä vuonna tavoittelemme 50 prosentin kasvua kotimaan toimituksissa", markkinointipäällikkö Matts Kempe Vapo Pelletistä kertoo.Vapo tuottaa pellettiä Suomessa tänä vuonna 350 000 tonnia. Muissa Pohjoismaissa pelletti on suositumpaa kuin Suomessa. Osaltaan sitä selittää Suomen verotus, joka on vielä toistaiseksi fossiilisia polttoaineita, kuten öljyä, suosiva.Suomessa on tällä hetkellä noin 10 000 pelletillä lämpiävää omakotitaloa. Kempe arvioi, että vuoteen 2010 mennessä määrä viisinkertaistuu. Pellettikattilan lisäksi helppokäyttöinen pellettitakka on suosittu vaihtoehto etenkin vapaa-ajan asunnoissa.Kasvava kiinnostus pellettiä kohtaan näkyy myös Asuntomessuilla. Kaskilinnan, kohde 45, lisäksi kohteet 26 Villa Opus ja 44 Talo Wienerberger lämpiävät pelletillä. Aiemmin Asuntomessuilla on ollut korkeintaan yksi pelletillä lämpiävä kohde. Kaskilinnassa on messujen ajan paikalla pellettilämmityksen asiantuntijoita.Tervetuloa tutustumaan kotimaiseen bioenergiaan!
20086_11335.jpg
Finlaysonin luonnonläheiset kuosit esillä loma-asuntomessuilla
Finlayson sisustaa Porin Loma-asuntomessuilla kohteen nro 5: Villa Grey. "Harmaan huvilan" suunnittelun lähtökohta on ollut messualueen merellinen ympäristö ja luonnonläheisyys.Villa Greyn suuren makuuhuoneen parivuodetta päällystävät ylelliset, valko/harmaat Ruoko-satiinipussilakanat. Pussilakanasettiä on saatavana myös musta/harmaana tai punaisena. Valkoinen satiinialuslakana ja helmalakana täydentävät kokonaisuutta. Makuuhuoneen vuodevaatteet; muhkeat tyynyt ja pussilakanat ovat puolestaan Familonin mallistosta.Ruoko-kuosia on käytetty myös kohteen kylpyhuonetiloissa, joista löytyy Ruoko-kylpytakit ja -froteepyyhkeitä.Kohteesta löytyy myös sekä Silmu että Joki - koristetyynyt.Lisätietoa Finlaysonin tuotteista...
20229_79587.jpg
Alta vai päältä? - osaatko sytyttää tulisijan?
Puilla lämmittämisessä tulisi kiinnittää huomio puun oikeaan käyttöön, jotta sen poltosta syntyisi mahdollisimman vähän haitallisia päästöjä tai muuta haittaa lähiympäristöön. Puusta saatava energia tulisi saada mahdollisimman hyvin talteen. Näillä neuvoilla onnistut varmasti!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton