• Etusivu
  • Rakentaminen

Remontti edessä - mistä rahat, kun lainaa on jo?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.02.2013
201211_32836.jpg

Vanha talo - miksei uusikin - tarjoaa aina yllätyksiä. Yht äkkiä saattaa paikka jos toinen repsahtaa ja pikainen remontti on edessä. Tai muuten vaan kaivataan omaan kotiin uutta ilmettä - kotihan ei välttämättä vaihtamalla parane.

Mutta, jos onkin jo lainaa alla, millä remontti rahoitetaan?

Ennen kuin remonttiin ja rahoituksen hakuun lähdetään, on muutama seikka hyvä selvittää ensin.

Ensin tietenkin mietitään toiveet ja todelliset tarpeet. Rahoitusta ei kannata lähteä hakemaan ylimitoituille ja epätodellisille tarpeille.

Remontin luvanvaraisuus on myös tarkistettava. Kosteita tiloja korjattaessa ja kantaviin rakenteisiin koskettaessa lupa on lähes aina oltava. Myös ilmoituksen varaiset työt on muistettava ilmoittaa.

Hyvä suunnittelu auttaa vältäämään sudenkuoppia, vaikka kaikilta yllätyksiltä tuskin säästytään. Suunnittelu auttaa myös säästämään rahaa.

Kokonaiskustannusten pitää ottaa huomioon työn tekijä. Tarvitaanko remontissa (suunnittelu, kuntoarvio) rakennusalan ammattilaisen apua? Työtä tehdessä oletko tee-se-itse-henkilö vai tarvitsetko ammattilaisen apua? On myös töitä, joita ei itse voi tehdä, muistathan senkin!

Voiko remontin keskellä asua vai pitääkö jostain hankkia väliaikainen asunto? Väliaikaisellakin asunnolla on hintansa.

Lopuksi on vielä muistettava vakuutukset, onhan kaikki kunnossa sillä saralla?

201211_32837.jpg

Onko rahoituksesi kunnossa?

Tiesitkö, että lainat kannattaa kilpailuttaa? Aina ei tutun rahoituslaitoksen laina ole se halvin. Maksuttoman Etua.fi-lainapalvelun idea on, että saat yhdellä hakemuksella mahdollisimman hyvät lainatarjoukset. Vertaile tarjouksia keskenään ja valitse niistä itsellesi sopivin vaihtoehto. Säästät aikaa ja vaivaa - yksi hakemus, monta tarjousta!

Luottoja siellä, luottoja täällä, voiko ne yhdistää?

On, luotot on mahdollista yhdistää. Yhdistämällä kulutusluotot ja osamaksusopimut yhdeksi suuremmaksi lainaksi, luottoja voi yhdistellä jopa 10 000 euroon saakka. Näin kuukausimenoja voi pienentää ja säästää selvää rahaa lainanhoitokustannuksissa.

Etua.fi lainapalvelua on helppo käyttää.
• Täytä yhdistettävien lainojen tiedot ja valitse sopiva lainan määrä ja kuukausierä.
• Täytä hakemuslomake.
• Lähetä hakemuslomake ja jää odottamaan sinulle sopivinta tarjousta.

Tässä esimerkki: Anna yhdisti kolme kulutusluottoa, yhteensä 10 000 euroa, yhdeksi lainaksi. Ennen yhdistämistä Anna maksoi kuukaudessa yhteensä 840 euroa lainan lyhennyksiä ja lainanhoitokuluja.
Yhdistämisen jälkeen Annan kuukausierä on 250 euroa. Samalla Annan säästää 25 euroa lainanhoitokuluja kuukaudessa, eli 300 euroa vuodessa. Esimerkin todellinen vuosikorko on 11,0%.

Tutustu Etua.fin laina- ja luottopalveluihin

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201312_37422.jpg
Hirrestä unelmiesi koti suunnittelupalvelun avulla
Moderni vai perinteinen? Valmiilta markkinoilta ei aina löydy juuri sitä omaa unelmien kotia –mikä silloin avuksi? Suunnittelupalvelun avulla saat luotua haaveidesi kodin yhdistelemällä eri malleja tai kokonaan oman ja täysin uniikin, juuri itsesi näköisen kodin. Haaveilu on siis sallittu.Suunnittelun lähtökohtana on yleensä omien yksilöllisten tarpeiden kartoitus. Perheen koko, harrastusten vaatimat tilatarpeet ja rakennuspaikan tuomat mahdollisuudet. Kun teet suunnittelusopimuksen Honka-myyjän luona, voit olla varma että perheesi koti on yksilöllinen ja tarpeitanne vastaava pitkäikäinen koti.Tutustu Honka-hirsitalojen laajaan valikoimaan
20102_20529.jpg
Vuoden sähköinsinööri 2010
Tekniikan tohtori, toimitusjohtaja Jukka Jokiniemi palkittiin Sähkö, Tele, Valo ja AV2010-messujen avajaistilaisuudessa Sähköinsinööriliitto ry:n 5000 euron arvoisella Vuoden Sähköinsinööri-tunnustuspalkinolla.
201711_51018.jpg
Kuivaketju 10 -koulutus Turussa
Koulutusaika: 7.6.2018 klo 9-16Koulutuspaikka: TTS Työtehoseura, Rautatehtaankatu 3, TurkuAsiantuntijana: Sauli Paloniitty, TTS TyötehoseuraTavoiteKoulutuksen tavoitteena on vahvistaa ja syventää opiskelijan valmiuksia toimia kosteuskoordinaattorina ja opettaa hyödyntämään Kuivaketju 10:n mukaista toimintamallia.KohderyhmäKoulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on vahva rakennusalan koulutus ja kokemus sekä edellytykset toimia kosteuskoordinaattorin tehtävissä. Kosteuskoordinaattorilta edellytetään tyypillisesti vastaavaa pätevyyttä kuin kohteen vastaavalta työnjohtajalta.Koulutuksen sisältöKlo: 9:00-9:15 Tilaisuuden avaus, Jukka Jaakkola, TTS TyötehoseuraKlo 9:15- Asiantuntijana Sauli Paloniitty, TTSKosteudenhallintaa koskevat säädökset, lait ja ohjeetKuivaketju 10:n taustaaKuivaketju 10-toimintamalli- KosteuskoordinaattoriKuivaketju 10-statusKosteusriskit ja niiden hallintaKlo: 11:30 -12:15 LounasKlo: 12:15 - n. klo 16Kuivaketju 10:n laadunvalvontamittaukset ja niiden tulkinta Kuivumisajan huomioiminen eri näkökulmistaEsimerkkejäIlmoittautuminenIlmoittautuminen joko sähköiseen koulutuskalenteriin www.tts.fi tai sähköpostitse alla oleville.Koulutuksen hinta380€ + alv. (sisältäen koulutuksen, lounaan ja kahvit)Mikäli osallistut Kosteuskoordinaattori-PRO -koulutukseen käytyäsi tämän koulutuksen, hyvitetään hinta kokonaisuudessaan. Peruutusmaksu peruutettaessa viimeistään kahta viikkoa ennen koulutuksen alkua 25%, sen jälkeen veloitetaan koko koulutuksen hinta.Lisätietoja koulutuksestaOpintosihteeri: Mia Tokkari, 044 7143 722, mia.tokkari@tts.fiKehitys- ja asiakkuuspäällikkö: Jukka Jaakkola, 040 712 5048, jukka.jaakkola@tts.fiTTS – Sarkatie 1, 01720 Vantaa – www.tts.fiTTS pidättää oikeudet muutoksiin.
20122_29392.jpg
Harkkoperustus kevytsoraharkoista
Talon tärkein osa on sen perustus. Siinä tehtyjä rakennusvirheitä on vaikea korjata jälkikäteen. Ammattitaitoinen suunnittelu ja luotettavat materiaalit ovat onnistumisen kannalta välttämättömiä. Kevytsoraharkot ovat suosituin perustusmateriaali; niiden toimivuudesta on hyvät kokemukset yli 40 vuoden ajalta.Perustusten tekeminen Lakka-kevytsoraharkoilla soveltuu myös omatoimirakentajalle. Harkot ovat mittatarkkoja ja niitä on helppo käsitellä. Harkoista on helppo tehdä myös monimuotoisia rakenteita ja tarvittaessa niitä voidaan helposti työstää sopiviin mittoihin ja muotoihin.Tutustu tästä eri perustusratkaisuihin
20117_27184.jpg
Kokkolan asuntomessujen mallikohteet valittu
Asiantuntijajärjestöt ovat valinneet Asuntomessut Kokkolassa -messutalojen malliesimerkit rakennustuotannossa, energiatehokkuudessa, talotekniikassa, pihoissa ja hoidettavuudessa. Asiantuntijaraadit tekivät arvioinnit ja mallitalojen valinnat Suomen Asuntomessujen toimeksiannosta.– Olemme pyytäneet asiantuntijatahoja arvioimaan kohteet kannustaaksemme rakentajia tekemään parhaansa ja valitsemaan hyviä ratkaisuja sekä auttaaksemme yleisöä löytämään malliratkaisut näistä näkökulmista, sanoo Suomen Asuntomessujen kehitysjohtaja Pasi Hulkkonen.
20233_81142.jpg
Kolme valintakriteeriä lattiatasoitteelle
Sisäilman laatua arvostetaan liian vähän. Niin kauan kaikki on kunnossa eikä asiaa ajatella, kun ongelmia ei ole. Mutta kun ongelmat ilmaantuvat, alkaa kuumeinen mietintä, mistä ne johtuvat.Tutkimusten mukaan vietämme yli 90% ajastamme sisätiloissa. Tästä syystä sisäilmaan ja varsinkin sen laatuun on kiinnitettävä huomiota.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton