• Etusivu
  • Rakentaminen

Remontti edessä - mistä rahat, kun lainaa on jo?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.02.2013
201211_32836.jpg

Vanha talo - miksei uusikin - tarjoaa aina yllätyksiä. Yht äkkiä saattaa paikka jos toinen repsahtaa ja pikainen remontti on edessä. Tai muuten vaan kaivataan omaan kotiin uutta ilmettä - kotihan ei välttämättä vaihtamalla parane.

Mutta, jos onkin jo lainaa alla, millä remontti rahoitetaan?

Ennen kuin remonttiin ja rahoituksen hakuun lähdetään, on muutama seikka hyvä selvittää ensin.

Ensin tietenkin mietitään toiveet ja todelliset tarpeet. Rahoitusta ei kannata lähteä hakemaan ylimitoituille ja epätodellisille tarpeille.

Remontin luvanvaraisuus on myös tarkistettava. Kosteita tiloja korjattaessa ja kantaviin rakenteisiin koskettaessa lupa on lähes aina oltava. Myös ilmoituksen varaiset työt on muistettava ilmoittaa.

Hyvä suunnittelu auttaa vältäämään sudenkuoppia, vaikka kaikilta yllätyksiltä tuskin säästytään. Suunnittelu auttaa myös säästämään rahaa.

Kokonaiskustannusten pitää ottaa huomioon työn tekijä. Tarvitaanko remontissa (suunnittelu, kuntoarvio) rakennusalan ammattilaisen apua? Työtä tehdessä oletko tee-se-itse-henkilö vai tarvitsetko ammattilaisen apua? On myös töitä, joita ei itse voi tehdä, muistathan senkin!

Voiko remontin keskellä asua vai pitääkö jostain hankkia väliaikainen asunto? Väliaikaisellakin asunnolla on hintansa.

Lopuksi on vielä muistettava vakuutukset, onhan kaikki kunnossa sillä saralla?

201211_32837.jpg

Onko rahoituksesi kunnossa?

Tiesitkö, että lainat kannattaa kilpailuttaa? Aina ei tutun rahoituslaitoksen laina ole se halvin. Maksuttoman Etua.fi-lainapalvelun idea on, että saat yhdellä hakemuksella mahdollisimman hyvät lainatarjoukset. Vertaile tarjouksia keskenään ja valitse niistä itsellesi sopivin vaihtoehto. Säästät aikaa ja vaivaa - yksi hakemus, monta tarjousta!

Luottoja siellä, luottoja täällä, voiko ne yhdistää?

On, luotot on mahdollista yhdistää. Yhdistämällä kulutusluotot ja osamaksusopimut yhdeksi suuremmaksi lainaksi, luottoja voi yhdistellä jopa 10 000 euroon saakka. Näin kuukausimenoja voi pienentää ja säästää selvää rahaa lainanhoitokustannuksissa.

Etua.fi lainapalvelua on helppo käyttää.
• Täytä yhdistettävien lainojen tiedot ja valitse sopiva lainan määrä ja kuukausierä.
• Täytä hakemuslomake.
• Lähetä hakemuslomake ja jää odottamaan sinulle sopivinta tarjousta.

Tässä esimerkki: Anna yhdisti kolme kulutusluottoa, yhteensä 10 000 euroa, yhdeksi lainaksi. Ennen yhdistämistä Anna maksoi kuukaudessa yhteensä 840 euroa lainan lyhennyksiä ja lainanhoitokuluja.
Yhdistämisen jälkeen Annan kuukausierä on 250 euroa. Samalla Annan säästää 25 euroa lainanhoitokuluja kuukaudessa, eli 300 euroa vuodessa. Esimerkin todellinen vuosikorko on 11,0%.

Tutustu Etua.fin laina- ja luottopalveluihin

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20086_11276.jpg
Kaakelipinnat uuteen kuosiin
Kylpyhuoneen vaalennus ilman kaakeleiden poispiikkausta, onko se mahdollista? Ronsealin kaakelimaalilla teet sen näin:
202011_67563.jpg
Vinkit vinyylilankun asennukseen - vielä ehdit ennen joulua!
Vinyylilankku on tullut markkinoille jäädäkseen. Se on helppo ja nopea asentaa, ei nosta lattiapintaa eikä vaadi välttämättä sähkötyökalujen käyttöä. Vinyylilankkuja löytyy edullisesta kalliiseen ja hyvästä hieman huonompaan. Ensimmäinen vinkki vinyylilankun hankintaan – hyvän vinyylin erottaa pontista. Huonolaatuisissa lankuissa pontti napsahtaa herkästi rikki.
20154_43243.jpg
Robottiruohonleikkuri tekee työt puolestasi
Boschin innovatiivinen robottiruohonleikkuri Indego pitää huolen nurmikostasi leikaten sen automaattisesti sinun nauttiessa vapaa-ajastasi. Indegon "Logicut" -järjestelmä on älykäs navigointijärjestelmä, joka kartoittaa ensin leikkuualueen ja laskee tehokkaimman reitin. Lopputuloksena on kaunis ja elinvoimainen nurmikko.
17_P_14022.jpg
Porin loma-asuntomessualueen
Vielä muutama tontti vapaanaKorkein hallinto-oikeus on palauttanut Porin Reposaaren loma-asuntomessualueen kaavaratkaisun ennalleen. Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä Reposaaren konepajan alueen asemakaava toteutetaan kaupunginvaltuuston 24.7.2006 tekemän päätöksen mukaan. Porin kaupunginhallitus valitti alkuvuodesta osittain kumotusta kaavapäätöksestä.
20226_78613.jpg
Kohti ekologisempaa keittiötä
Keittiöiden maailma on astumassa uuteen aikakauteen, kun yhä useammat kodit siirtyvät kohti ekologisempaa keittiötä. Ekologisen keittiön suunnittelu ei ole vain pelkkä trendi, vaan se heijastaa sitoutumista kestävään elämäntapaan ja ympäristöystävälliseen kulinarismiin. Vastuullisella keittiösuunnittelulla pyritään kokonaisuuteen, joka ei ainoastaan hemmottele makunystyröitä, vaan myös kunnioittaa ja suojaa ympäristöämme. Ekologisuus keittiössä on itseasiassa melko helppo ja jopa edullistakin toteuttaa.Tervetuloa tutustumaan ekologisen keittiön inspiroivaan maailmaan ja katso 5 käytännöllistä ekovinkkiä vastuullisempaan keittiöelämään.
20139_36221.jpg
Onko yrityksessänne nuoria vailla ammatillista koulutusta?
Nuorten tuettu oppisopimus on uusi oppisopimuksen muoto nuorille!Nuoret ovat osaamispotentiaali, joka on nyt mahdollista kouluttaa uuden oppisopimuskoulutuksen kautta yrityksen tarvitsemiin työtehtäviin.Nuorten tuetussa oppisopimuskoulutuksessa nuori oppii ammatin pääosin alan käytännön töissä. Tuettu oppisopimus on samalla sekä koulutus- että työsopimus. Työpaikalla opitaan noin 80 % ja oppilaitoksessa noin 20 % tutkinnon tavoitteista. Tuetussa oppisopimuksessa TTS maksaa työnantajalle korotettua koulutuskorvausta. Sen lisäksi TE-toimisto voi maksaa palkkatukea koko oppisopimuksen ajaksi. Oppisopimus kestää 2,5 - 3 vuotta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton