Ravintola C:n tarjoiluvinkit
Lohipastramia pippuriteriyaki-vinaigretten ja friseesalaatin kera
Tampereen sydämessä Rautatienkadulla on pieni ja tunnelmallinen kahden rautaisen ammattilaisen omistama ravintola nimeltään C. C:n omistavat pitkään alalla ollut Christina Suominen, joka toimii ravintolan sommelièrina sekä keittiömestari Ilkka Isotalo.
Oma ravintola on ollut Helsingistä lähtöisin olevan Christinan ajatuksissa pitkään - yhtä kauan kuin hän on toiminut juoma-asiantuntijana suomalaisissa ravintoloissa. Raumalainen Ilkka päätyi mutkan kautta kokkailemaan Ravintola Näsinneulaan ja kuuden vuoden Näsinneulan työhistorian jälkeen oman ravintolan perustaminen yhdessä Christina kanssa syntyi helposti.
C:n johtoajatuksena on tarjota toisiaan täydentäviä ruoka- ja juomayhdistelmiä sekä huomioida vieraat henkilökohtaisesti. Ravintolan tarjonta on hyvin elävää eikä siis käy tylsäksi asiakkaille saati henkilökunnalle, jolla riittää aina uutta opiskeltavaa.
Ruoka on selkeää ja maukasta. Valikoimassa on tuunattuja klassikkoja omalla maulla toteutettuna ja perinteiseen tapaan tarjoiltuna.
Raaka-aineiden laatu ja tasokkuus ovat annoksissa tärkeintä. Raaka-aineita hankitaan ympäri maailmaa kotimaisia antimia kuitenkaan unohtamatta. Valikoima elää kausivaihtelut ja toimittajien parhaan tarjonnan huomioiden. Muutokset raaka-aineiden saatavuudessa ovat jatkuvia ja kysynnästä riippuen jopa nopeita.
Viinit ovat oma maailmansa, joiden tehtävinä on täydentää ruokia. Laajassa valikoimassa tapahtuu täydennystä koko ajan ja harvinaisuuksiakin listalla näkyy. Joitakin viinejä saadaan valikoimaan vain muutamia pulloja.
Artikkelin kuvat ovat ravintolan herkullisista annoksista. Ensimmäisessä kuvassa on lohipastramia pippuriteriyaki-vinaigretten ja friseesalaatin kera, toisessa kuvassa on haudutettua karitsan potkaa savoijinkaalin ja nauriin kera, viimeisessä kuvassa on kardemumma-suklaaleivos.
Mikäli annokset näyttävät ja tuntuvat maistuvilta, näihin ruokiin on reseptit viinisuosituksineen alla olevissa linkeissä:
Lohipastramia pippuriteriyaki-vinaigretten ja friseesalaatin kera