• Etusivu
  • Talo

Ravintola C:n tarjoiluvinkit

Rakentajan toimitus
Päivitetty 19.12.2008
200812_14436.jpg

Lohipastramia pippuriteriyaki-vinaigretten ja friseesalaatin kera

Tampereen sydämessä Rautatienkadulla on pieni ja tunnelmallinen kahden rautaisen ammattilaisen omistama ravintola nimeltään C. C:n omistavat pitkään alalla ollut Christina Suominen, joka toimii ravintolan sommelièrina sekä keittiömestari Ilkka Isotalo.

Oma ravintola on ollut Helsingistä lähtöisin olevan Christinan ajatuksissa pitkään - yhtä kauan kuin hän on toiminut juoma-asiantuntijana suomalaisissa ravintoloissa. Raumalainen Ilkka päätyi mutkan kautta kokkailemaan Ravintola Näsinneulaan ja kuuden vuoden Näsinneulan työhistorian jälkeen oman ravintolan perustaminen yhdessä Christina kanssa syntyi helposti.

C:n johtoajatuksena on tarjota toisiaan täydentäviä ruoka- ja juomayhdistelmiä sekä huomioida vieraat henkilökohtaisesti. Ravintolan tarjonta on hyvin elävää eikä siis käy tylsäksi asiakkaille saati henkilökunnalle, jolla riittää aina uutta opiskeltavaa.

Haudutettua karitsan potkaa savoijinkaalin ja nauriin kera
Haudutettua karitsan potkaa savoijinkaalin ja nauriin kera

Ruoka on selkeää ja maukasta. Valikoimassa on tuunattuja klassikkoja omalla maulla toteutettuna ja perinteiseen tapaan tarjoiltuna.

Raaka-aineiden laatu ja tasokkuus ovat annoksissa tärkeintä. Raaka-aineita hankitaan ympäri maailmaa kotimaisia antimia kuitenkaan unohtamatta. Valikoima elää kausivaihtelut ja toimittajien parhaan tarjonnan huomioiden. Muutokset raaka-aineiden saatavuudessa ovat jatkuvia ja kysynnästä riippuen jopa nopeita.

Viinit ovat oma maailmansa, joiden tehtävinä on täydentää ruokia. Laajassa valikoimassa tapahtuu täydennystä koko ajan ja harvinaisuuksiakin listalla näkyy. Joitakin viinejä saadaan valikoimaan vain muutamia pulloja.

Kardemumma-suklaaleivos
Kardemumma-suklaaleivos

Artikkelin kuvat ovat ravintolan herkullisista annoksista. Ensimmäisessä kuvassa on lohipastramia pippuriteriyaki-vinaigretten ja friseesalaatin kera, toisessa kuvassa on haudutettua karitsan potkaa savoijinkaalin ja nauriin kera, viimeisessä kuvassa on kardemumma-suklaaleivos.

Mikäli annokset näyttävät ja tuntuvat maistuvilta, näihin ruokiin on reseptit viinisuosituksineen alla olevissa linkeissä:

Lohipastramia pippuriteriyaki-vinaigretten ja friseesalaatin kera

Haudutettua karitsan potkaa savoijinkaalin ja nauriin kera

Kardemumma-suklaaleivos

Ravintola-C

Talo
ammattilaisille
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Asbestipurkajat työssä
Asbestia sisältävien rakenteiden purku kuuluu ammattilaiselle
Asbestiksi kutsutaan kuitumaisia silikaattimineraaleja. Nämä kuuluvat serpentiineihin tai amfiboleihin. Asbestilajeja ovat krysotiili, krokidoliitti, amosiitti, antofylliitti, tremoliitti ja aktinoliitti. Kaikki asbestilajit ovat terveydelle vaarallisia. Kuitumaista asbestia terveysvaikutuksiltaan muistuttaa myös erioniitti, joka on erikseen mainittu valtioneuvoston säädöksissä asbestityöstä.Uusi asbestilainsäädäntö voimaan vuoden 2016 alussa – mitä pitää huomioida?
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakan täydennykset ja lisäselvitykset
Toimenpiteet:Urakkalaskennan aikana urakoitsijoiden mahdollisesti esittämien lisäkyselyjen aiheuttamat täsmennykset tai suunnittelijoiden havaitsemat suunnitelmien täsmennystarpeet toimitetaan kirjallisesti kaikille urakoitsijoille siten, että ne ovat urakoitsijoilla riittävän ajoissa ennen tarjouksen jättämisajankohtaa. Mahdollinen laskenta-ajan jatkamistarve päätetään täydennysten ja lisäselvitysten toimituksen yhteydessä.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Tarjouspyyntöjen täydennysasiapaperitHyväksyntä:Projektipäällikkö
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Laskujen hyväksyntä
Toimenpiteet:Urakoitsija tai toimittaja esittää sopimusten mukaiset laskut kahtena kappaleena hyväksyttäväksi työmaan valvojalle, joka tarkastaa laskujen sopimuksenmukaisuuden, merkitsee laskuihin saapumispäivämäärän, tarkastuspäivämäärän ja laskun eräpäivän. Työmaapäällikkö hyväksyy laskut kuittauksellaan. Työmaa toimittaa hyväksytyt laskut yhtenä kappaleena tilaajalle jatkokäsittelyä varten. Sopimusten maksamiskäytäntönä pidetään pääsääntöisesti 14 pv netto. Myös pitemmät maksuajat saattavat tulla kysymykseen, mikäli urakoitsija / toimittaja on tarjouksessaan sitä esittänyt. Eräpäivä lasketaan työmaan laskun hyväksymispäivämäärästä (ei laskun päiväyksestä). Projektipäällikkö kirjaa laskut reaaliaikaisesti urakoittain laskujen seuraamisjärjestelmäänsä. Tilaaja ei maksa kohteen laskuja ilman, että niissä on projektipäällikön kuittaus.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Laskujen hyväksymismerkinnätHyväksyntä:Valvoja sekä projektipäällikkö
20218_72006.jpg
Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimi
Tasavallan presidentti on myöntänyt VILPE Oy:n perustajalle, rakennusmestari Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimen. Kesäkuussa myönnettiin 50 arvonimeä, joista rakennusneuvoksia oli kaksi. Vuodesta 1943 asti nimettyjä rakennusneuvoksia on Suomessa alle 200.
202210_73809.jpg
Onnistunut suunnittelu yhdisti historiallisen kohteen ja uudet luhtitalot
Lue, mitä suunnitteluryhmältä vaadittiin, kun kaavassa suojeltu historiallisesti arvokas talo haluttiin saneerata perusteellisesti ja muuttaa seitsemän huoneiston asuinrakennukseksi. Komean vanhan tiilirakennuksen viereen haluttiin lisäksi rakentaa kaksi luhtikerrostaloa 12 asuinhuoneistolla. Tämä kaikki edellytti kaavamuutosta ja arkkitehdin taidonnäytteenä uudisrakentamisen sovittamista mitä kauneimpaan kulttuuriympäristöön.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Pitkän ajan taloussuunnittelu
Pitkän ajan taloussuunnittelussa otetaan huomioon 5-10 vuoden päähän ulottuvat kunnossapito- ja korjaustavoitteet. Kysymys onkin siitä, miten suunnitellut toiminnan muutokset tai peruskorjaukset ja –parannukset tullaan rahoittamaan vuotuisten hoitokulujen lisäksi. Rahoitussuunnittelun pohjana on arvio vastikkeiden, vuokrien ja käyttökorvausten kustannuksia vastaavasta tasosta. Tämän lisäksi pitää arvioida muun rahoituksen tarve. Rahoitusta voidaan järjestää lainarahan lisäksi esimerkiksi erillisillä korjausvastikkeilla ja niiden ennakkorahastoinnilla tai asuintalovarausten muodostamisella.Suurten korjaushankkeiden osalta tulee selvittää miten suuriin kertamaksullisiin osakassuorituksiin yhtiön osakkailla on halukkuutta ja miten suureksi pääomavastike voidaan mitoittaa. Pääomavastikkeen suuruuteen vaikuttaa lähinnä vieraan pääoman laina-ajan pituus.Pitkän ajan taloussuunnittelussa tulee päättää myös se, miten korjausmenot ja niiden rahoitus tullaan käsittelemään kirjanpidossa ja verotuksessa. Taloyhtiön verotukseen vaikuttaa se, käytetäänkö kirjanpidossa aktivointia ja rahastointia vai kuluiksi kirjaamista ja osakassuorituksia tai asuintalovarausten muodostamista. Selvien perusparannusten osalta kirjanpidossa on aktivointipakko, jolloin myös rahastointi on mielekästä. Jos kaavaillut korjaushankkeet ylittävät viiden vuoden aikana kertyvän ennakkorahastointimäärän, tarvitaan lisäksi vierasta pääomaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton