• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakenteiden tarkastukset

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Rakenteiden ja rakennusosien tarkastaminen

Toimenpiteet:
Rakenteita ja rakennusosia verrataan hyväksyttyihin malleihin ja malliasennuksiin.

Vastuuhenkilöt:
Valvoja sekä projektipäällikkö

Dokumentit:
Tarkastusmuistiot, reklamaatiot

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Tarkistusmittausten suoritus

Toimenpiteet:
Rakennuttaja suorittaa tarvittaessa työsuoritusten sopimuksenmukaisuuden varmistamiseksi tarvittavia tarkistusmittauksia.

Vastuuhenkilöt:
Valvoja

Dokumentit:
Mittauspöytäkirjat

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Vastaanottotarkastuksen ennakkotarkastukset

Toimenpiteet:
Rakennuttajan edustajat pitävät noin kaksi viikkoa ennen kohteen vastaanottotarkastusta ennakkotarkastuksen, jossa tutkitaan työn sopimuksenmukaisuus. Tarkastuksessa havaitut virheet ja puutteet tulee korjata yhteisesti sovitun ajan kuluessa.

Vastuuhenkilöt:
Rak. töiden valvoja
LVIS- valvojat
LVIS- suunnittelijat

Dokumentit:
Tarkastusmuistiot

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakenteiden ja rakennusosien käyttö- ja huolto-ohjeet

Toimenpiteet:
Urakoitsijat laativat kukin oman urakkansa osalta rakenteiden käyttö- ja huolto-ohjeet, jotka rakennuttaja kokoaa yhdeksi kokonaisuudeksi.

Vastuuhenkilöt:
Rak. töiden valvoja, suunnittelija
LVIS- valvojat
LVIS- suunnittelijat

Dokumentit:
Käyttö- ja huolto-ohjeet

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20223_77249.jpg
Nesco-tuotteet muuttavat Vesivek-brändin alle
Nesco Oy on valmistanut Suomessa sadevesi-ja kattoturvatuotteita jo vuodesta 1981. Vesivek-konserni on omistanut Nescon vuodesta 2016, siksi onkin luonnollista, että Nesco ryhtyy käyttämään Vesivek-brändiä ja sen nimi muuttuu Vesivek Tuotteet Oy:ksi 4.huhtikuuta 2022.
20142_37963.jpg
Suomalaiset ikkunat suomalaisiin koteihin
Energiatehokkaat Domus-ikkunat ovat suomalaisiin oloihin suunniteltuja. Ne tuovat aina parasta vastinetta rahallesi, tarjoten sopivan ratkaisun kaikkiin ikkunatarpeisiisi. Jokainen Domus-ikkuna on varma, kestävä ja ekologinen valinta, joka tarjoaa kotiisi suojaa, lämpöä, valoa ja huolettomuutta vuosikymmeniksi.Kaikki Domus-ikkunat tehdään mittatilaustyönä, mikä takaa, että ne sopivat kotiisi täydellisesti. Ikkunahankinnassa sinua auttavat ammattitaitoiset myyjämme ja tarvittaessa tarjoamme täyden palvelun aina suunnittelusta kuljetukseen ja asennukseen.Domus-ikkunat vastaavat myös vaativan uudisrakentajan haasteisiin. Erityisesti Passiivi ja Passiivi Plus -ikkunat soveltuvat moderniin ja energiatehokkaaseen rakentamiseen, tarjoten markkinoiden parhaat lämmöneristysominaisuudet ja lasivaihtoehdot.Lue lisää Domus-ikkunoista
201712_51213.jpg
Onko pesukoneen pikaohjelma aina myös edullisin?
Vaatehuolto ei välttämättä ole suosikkipuuhaa mutta pakollinen osa jokaisen ihmisen elämää. Aikanaan pestiin nyrkkipyykillä ja käsin, kun taas nykyään pesukoneilla ja kuivausrummuilla. Laitteissa saattaa olla isojakin eroja energiakulutuksen näkökulmasta. Kun jokainen meistä voi tehdä oman osansa energiansäästöstä, lopputuloksena päästään isoon vaikutukseen.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Kastellilla uudet nettisivut
Kastelli on julkaissut uudistuneen nettisivustonsa osoitteessa www.Kastelli.fi. Uudet sivut ovat aiempaa selkeämmin eriytyneet palvelemaan talo- ja huvila-asiakkaita, jolloin kiinnostavin sisältö on helpommin löydettävissä. Uusilla sivuilla on myös laajasti tietoa Kastellin suosituista Muuttovalmis- ja Economy-mallistoista.Tutustu Kastellin uudistuneeseen talo- ja huvilamallistoon>>>
20233_81156.jpg
Kristian Nurmi ihastui Qbrickin työkaluvaunuun: "’Tämä seuraa lumihangessakin"
Kristian Nurmi kaartaa pihalle ja avaa pakettiauton sivuoven. Mukana on tuttuun tapaan punamusta työkalulaatikko, josta on tullut monitoimiyrittäjän toinen käsi. Nurmen vajaa vuosi sitten perustama, Lopella ja Riihimäellä toimiva Puumave on erikoistunut puunkaatoon, remonttitöihin ja sukellusalan tehtäviin.
20199_60183.jpg
Keittiösaarekkeen monta käyttötarkoitusta - mikä näistä sopii sinulle?
Keittiösaareke on haluttu ominaisuus yhä useampaan uuteen keittiöön. Eikä ihme, sillä saareke sopii monenlaiseen ja monen muotoiseen keittiöön ja voidaan suunnitella täysin käyttäjän tarpeiden ja toiveiden mukaan. Kokosimme viisi erilaista ideaa keittiösaarekkeeksi; mikä näistä sopii parhaiten sinun toiveiden keittiöösi?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton