• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakenteiden tarkastukset

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Rakenteiden ja rakennusosien tarkastaminen

Toimenpiteet:
Rakenteita ja rakennusosia verrataan hyväksyttyihin malleihin ja malliasennuksiin.

Vastuuhenkilöt:
Valvoja sekä projektipäällikkö

Dokumentit:
Tarkastusmuistiot, reklamaatiot

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Tarkistusmittausten suoritus

Toimenpiteet:
Rakennuttaja suorittaa tarvittaessa työsuoritusten sopimuksenmukaisuuden varmistamiseksi tarvittavia tarkistusmittauksia.

Vastuuhenkilöt:
Valvoja

Dokumentit:
Mittauspöytäkirjat

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Vastaanottotarkastuksen ennakkotarkastukset

Toimenpiteet:
Rakennuttajan edustajat pitävät noin kaksi viikkoa ennen kohteen vastaanottotarkastusta ennakkotarkastuksen, jossa tutkitaan työn sopimuksenmukaisuus. Tarkastuksessa havaitut virheet ja puutteet tulee korjata yhteisesti sovitun ajan kuluessa.

Vastuuhenkilöt:
Rak. töiden valvoja
LVIS- valvojat
LVIS- suunnittelijat

Dokumentit:
Tarkastusmuistiot

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakenteiden ja rakennusosien käyttö- ja huolto-ohjeet

Toimenpiteet:
Urakoitsijat laativat kukin oman urakkansa osalta rakenteiden käyttö- ja huolto-ohjeet, jotka rakennuttaja kokoaa yhdeksi kokonaisuudeksi.

Vastuuhenkilöt:
Rak. töiden valvoja, suunnittelija
LVIS- valvojat
LVIS- suunnittelijat

Dokumentit:
Käyttö- ja huolto-ohjeet

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Asta-messut Tampere
Avaimet kotiunelmiin Asta-messuilla
Tervetuloa Asumisen ykköstapahtumaan! Pirkanmaan suurin rakentamisen, remontoimisen ja sisustamisen tapahtuma valtaa Tampereen Messu- ja urheilukeskuksen helmikuussa.Asta-messujen yksi mielenkiintoisimmista ohjelmista on asuntosijoittaja ja vaikuttaja Nata Salmelan puheenvuoro hänen oivalluksistaan rivitaloprojektinsa parissa. Televisiosta tuttu toimittaja Hanna Sumari jakaa ohjelmalavalla vinkkejä viihtyisän kodin sisustukseen.Puusuutarit ry järjestää sunnuntaina huutokaupan, jonka tulot lahjoitetaan Suomen Paralolympiakomitean Tampereen seudun Valtti-ohjelmaan. Meklarina toimii Pekka Saravo. Lisäksi ohjelmassa monia muita mielenkiintoisia puheenvuoroja liittyen ajankohtaisiin aiheisiin, kuten energiakustannukset, terveellinen asuminen ja sisustustrendit.
202210_79752.jpg
Sähköautoilu helpottuu talvella huomattavasti, kun kotona on oma latausasema
Säiden kylmetessä ja iltojen pimetessä kotien energiankulutus kasvaa lämmityksestä ja valaistuksen tarpeesta johtuen. Monia saattaa lisäksi mietityttää tämänhetkinen maailmantilanne ja korkeat energiahinnat, mutta sähköautoilusta ei kannata olla huolissaan. Sähköautoa ladataan pääsääntöisesti yöllä, jolloin kiinteistön muu kulutus on pienimmillään ja lataus on mahdollista ajoittaa edullisimmille tunneille. Turvallisinta lataaminen on siihen suunnitellulla laitteella.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Kun vanha tiilipiippu aiotaan ottaa uudelleen käyttöön
Tulisijan ja piipun uudelleen käyttöönotto pitkän hiljaiselon jälkeen vaatii aina asiantuntijan tarkastuksen ja hyväksynnän. Kun vanha piippu halutaan ottaa uudelleen käyttöön, on sen tiiviys ja materiaalien käyttökelpoisuus tarkistettava. Tiilipiippu on voitu muurata vanhojen määräysten mukaan, jolloin on saatettu käyttää ohuempia rakenteita.On myös hyvä muistaa, että yli kolme vuotta käyttämättä ollutta piippua ja tulisijaa ei saa jo pelkästään turvallisuussyistä ottaa ilman tarkastusta ja nuohousta käyttöön. Nuohouksen saa suorittaa vain laillistettu ammattinuohooja.
201712_51199.jpg
Huoletta lomalle!
Kuka haluaa viipyä rinteessä muita pidempään tai lopettaa aikaisemmin kuin muut? Yale Doorman -älylukko tuo helpotuksen myös kaveriporukan lumilomaan. Enää ei tarvitse suunnitella tarkempaa aikataulua menemisille ja tulemisille, eikä miettiä kuka odottaa ketä, vaan kaikki voivat harrastaa aktiivisesti oman mielenkiinnon ja aikataulun mukaan.Jokaiselle voidaan luoda oma avauskoodi tai aktivoida kulkutunniste. Voit unohtaa avaimet, kun sisälle pääsee avauskoodilla. Saat viettää aikaa harrastusten parissa ilman avainnippua. Jos kulkutunnisteesi sattuisi häviämään, se ei aiheuta ongelmia. Kadonnut kulkutunniste voidaan poistaa käytöstä välittömästi.
20084_10123.jpg
Finlaysonin kodintekstiilimallisto ammentaa ilmeensä luonnosta
Finlaysonin kevään ja kesän 2008 tekstiilimallisto jakautuu vuodenaikoja mukaillen kolmeen erihenkiseen teemaan, joiden yhteisinä nimittäjinä ovat luonto, vesi ja saaristo. Alkuvuosi on hiljaisuudesta nauttimisen, rauhoittumisen ja neutraalien värien aikaa. Keväällä luonto herää kylväen aurinkoa ja energiaa sekä vitamiinivärejä myös sisustukseen. Kesä tuo mukanaan veden äärellä puuhastelun ja lokoisat lomapäivät elämästä nautiskellen.
20123_30048.jpg
Boschin uusi PPR 250 -maalitela
Maalaaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa ja siistiä! Ei enää tippuvaa maalia eikä tahriintuvia vaatteita. Uusi verkkovirtakäyttöinen maalitela mahdollistaa paitsi aiempaa nopeamman seinien ja kattojen maalaamisen, myös tasaisen ja roiskeettoman maalin levittämisen.Tilaa Jäsentukusta!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton