• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakenteiden tarkastukset

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Rakenteiden ja rakennusosien tarkastaminen

Toimenpiteet:
Rakenteita ja rakennusosia verrataan hyväksyttyihin malleihin ja malliasennuksiin.

Vastuuhenkilöt:
Valvoja sekä projektipäällikkö

Dokumentit:
Tarkastusmuistiot, reklamaatiot

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Tarkistusmittausten suoritus

Toimenpiteet:
Rakennuttaja suorittaa tarvittaessa työsuoritusten sopimuksenmukaisuuden varmistamiseksi tarvittavia tarkistusmittauksia.

Vastuuhenkilöt:
Valvoja

Dokumentit:
Mittauspöytäkirjat

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Vastaanottotarkastuksen ennakkotarkastukset

Toimenpiteet:
Rakennuttajan edustajat pitävät noin kaksi viikkoa ennen kohteen vastaanottotarkastusta ennakkotarkastuksen, jossa tutkitaan työn sopimuksenmukaisuus. Tarkastuksessa havaitut virheet ja puutteet tulee korjata yhteisesti sovitun ajan kuluessa.

Vastuuhenkilöt:
Rak. töiden valvoja
LVIS- valvojat
LVIS- suunnittelijat

Dokumentit:
Tarkastusmuistiot

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakenteiden ja rakennusosien käyttö- ja huolto-ohjeet

Toimenpiteet:
Urakoitsijat laativat kukin oman urakkansa osalta rakenteiden käyttö- ja huolto-ohjeet, jotka rakennuttaja kokoaa yhdeksi kokonaisuudeksi.

Vastuuhenkilöt:
Rak. töiden valvoja, suunnittelija
LVIS- valvojat
LVIS- suunnittelijat

Dokumentit:
Käyttö- ja huolto-ohjeet

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20222_77062.jpg
Enemmän irti keskuspölynimurista - uusi monitoimi­suulake­setti avuksi
Olitpa sitten hankkimassa uutta Allaway-keskuspölynimuria tai jo pitkään sillä siivonnut, uudella monitoimisuulakkeella saat enemmän tehokkuutta, mukavuutta ja nopeutta tekemiseen.
20224_77691.jpg
Oikea perävaunu oikeaan tarpeeseen - muista nämä valinnassa
Luotettavat, kotimaiset IKH-peräkärryt valmistetaan Juncarilla Lapualla ja ne edustavat nykyaikaisen teknologian ja rautaisen ammattitaidon yhdistelmänä syntyvää kestävää laatua. Huolellisen työn ansiosta IKH-perävaunut kestävätkin sukupolvesta toiseen. Siksi perävaunun valintaan kannattaa paneutua hyvin; onhan kyseessä usein pitkäaikainen hankinta.
20081_7893.jpg
Tiilikatto on Suomen suosituin kate
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, näyttävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Se on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Kattotiilissä löytyy myös malleja ja värejä jokaiseen kaltevaan kattoon. Täydellinen kattotoimitus on helppo ratkaisu niin uuden rakentajalle kuin katonvaihtajallekin.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Consolis ostaa Tanskan johtavan betonielementtivalmistajan
Consolis on sopinut Spæncomin, Tanskan johtavan betonielementtivalmistajan osake-enemmistön (50,01 %) ostamisesta yhtiön pääomistajilta. Spæncom A/S on tanskalainen pörssiyhtiö, joka kehittää, suunnittelee, valmistaa ja asentaa betonielementtejä ja runkoratkaisuja asuin-, liike- ja teollisuusrakentamisen tarpeisiin. Kauppahinta 50 %:sta on 1215 DKK /osake, mikä koko yrityksen hintana vastaisi 68 M€.Spæncomilla on neljä tehdasta Tanskassa sekä yksi Saksassa Berliinin eteläpuolella. Tilikaudella 2006/07 yhtiön liikevaihto oli 107 M€ ja EBITDA (käyttökate) 15 M€. Työntekijöitä on noin 750.Perustamisvuodestaan 1947 lähtien Spæncom on tunnettu Tanskassa innovatiivisena betonielementtien valmistajana ja alan edelläkävijänä. Yhtiö on listattu OMX Nordic Exchange Copenhagen –pörssissä."Olemme olleet kiinnostuneita Spæncomista jo pitkään. Consoliksen yksiköt ovat johtavassa asemassa niin Suomessa, Ruotsissa kuin Norjassa, ja halusimme päästä samaan asemaan myös Tanskassa, toteaa Consolis-konsernin toimitusjohtaja Philippe Milliet. "Olemme tyytyväisiä päästyämme tänään sopimukseen pääomistajien kanssa. Uskomme, että kaikki neljä tytäryhtiötämme Pohjoismaissa tulevat hyötymään toistensa osaamisesta. Spæncom saa käyttöönsä koko Consolis-yhtiön tietotaidon."Spæncomin toimitusjohtaja Peter Assam sanoo: "Meistä tulee osa suurta eurooppalaista konsernia, ja saamme mahdollisuuden tehdä yhteistyötä tulevien sisaryhtiöidemme kanssa, ja sen myötä kehittää edelleen toimintaamme Tanskassa. Organisatorisesti ja taloudellisesti säilytämme asemamme itsenäisenä yhtiönä."Consolis Denmark A/S (osana Consolis-ryhmää) tulee tekemään vapaaehtoisen julkisen ostotarjouksen Spæncom A/S:n osakkeenomistajille. Tämän vapaaehtoisen julkisen tarjouksen sekä jo pääomistajien kanssa allekirjoitetun sopimuksen myötä Consolis saa määräämisoikeuden Spæncomissa. Lisäksi Consolis on sopinut kolmen pääomistajan kanssa call/put –optioista, joiden odotetaan toteutuvan seuraavan kahden vuoden kuluessa. Tämän jälkeen Consolis omistaisi yli 90 % Spæncom A/S osakkeista.Yrityskauppa vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Talvirakentamisen kosteusuhat?
Kysymys:Tarkoituksena on rakentaa omakotitalo ensi talvikautena. Perustukset marraskuussa, sen jälkeen pystytys, pre cut pakettitoimitus talotehtaalta. Pystytyksen hoitavat urakkamiehet. Voiko perustuksia valaa ja pystytystä tehdä lainkaan sadesäällä? Minkälaisia vaurioita materiaalien/rakenteiden kostuminen aiheuttaa? Ovatko materiaalit pilalla kastuttuaan? Onko valupohjan kastuminen vaarallista? Miten suojaudutaan sadesäältä? Onko tavallista laatia ns kosteudenhallintasuunnitelma rakentamista varten? Voidaanko pystytyksen työjärjestyksellä vaikuttaa siihen, että kriittinen pystytysvaihe on mahdollisimman lyhyt ja päästään tilanteeseen "sateelta suojan"?
20233_81095.jpg
Vuosi remontista: 75 vuotta vanhan hirsitalon energiaremontti
Pääsimme vuosi sitten kurkistamaan perhe Piiraisen 75 vuotta vanhan hirsitalon energiaremonttia. Palaamme nyt kohteeseen katsomaan, mitä hirsitalolle kuuluu nyt ‒ vuosi remontin jälkeen. Jos haluat lukea, mitä remontista aiemmin kirjoitettiin, klikkaa ensin itsesi tänne: Näin toteutettiin uudet märkätilat sekä sähköistys 75 vuotta vanhaan hirsitaloon.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton