• Etusivu
  • Ajankohtaista

Rakentaja.fin toimisto muuttaa 13.4. - näin se vaikuttaa sivustoihin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.04.2021
20214_69933.jpg

Rakentaja.fin vanha toimisto. Uudet tilat sijaitsevat Puuvillassa.

Toimistomme Porissa muuttaa uusiin tiloihin tiistaina 13.4. Palvelimien siirto aiheuttaa käyttökatkoksen sivustoillamme Rakentaja.fi, Omataloyhtiö.fi, Puutarha.net ja Rakentaja PRO. Sivustomme ovat sen vuoksi tiistaiaamuna pois käytöstä. Mutta älä huoli, yritämme hoitaa asian pikaisesti ja saada kaiken valmiiksi mahdollisimman nopeasti! Käyttökatko ei vaikuta Talovertailuun eikä Rakentaja.fi-verkkokauppaan, vaan ne palvelevat normaalisti.

Voit lukea uudesta toimistostamme lisää tästä.

Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Työntekijät työmaalla
Työtehoseura kouluttaa rakentamaan
TTS (Työtehoseura) tarjoaa monipuolista koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin. Monipuolisesta koulutustarjonnasta myös yksittäiset henkilöt löytävät ammatillista koulutustarjontaa. TTS:llä on rakentamiseen ja siihen läheisesti liittyvään sisustamiseen sekä puutarhan rakentamiseen ja hoitoon liittyvää koulutustarjontaa. Lisäksi TTS tutkii, testaa, kehittää ja suunnittelee asumiseen ja toimivaan arkeen liittyviä ratkaisuja.Lisää koulutuksesta ja tutkimustoiminnasta
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Kuinka lähelle isoa mäntyä voi rakentaa?
Kysymys:Tontillamme kasvaa iso, useita kymmeniä vuosia vanha mänty, jonka haluaisimme säästää, kun rakennamme uuden talon. Kuinka paljon pitäisi männyn ja tulevan talon väliin jättää "turvaväliä"? Emme haluaisi toisaalta pilata puun juuria eikä puukaan saisi rikkoa perustuksia, putkia tms. Talosta tulee puurakenteinen. Perustustapa ei ole vielä tiedossa.
20184_52555.jpg
Saunan ilmanvaihdon remontti koneellisesti
Vanhaa taloa remontoidessa unohtuu usein ilmanvaihdon osuus. Etenkin pesutiloissa saattaa tulla vastaan hajua, jotka eivät kuulu ilmanvaihdoltaan toimivaan taloon. Toimiva pesutilojen ilmanvaihto estää rakenteiden ruostumisen ja lahoamisen, varmistaa miellyttävän sisäilman löylyteltäessä ja kuivattaa tilat käytön jälkeen. Näiden puolien lisäksi koneellinen tulo- ja poistoilmajärjestelmän ansiosta myös pesutiloihin saadaan hallittu, vedoton ja energiataloudellinen ilmanvaihto.Tuloilmaventtiilin paikka saunassa on vähintään puoli metriä kiukaan kivien yläpuolella seinässä tai katossa. Poistoilma-aukko pitää olla lauteiden alapuolella. Pienissä saunoissa poisto tapahtuu saunan oven alta kylpyhuoneen poiston kautta.Pesutilojen tuloilma on saunan siirtoilmaa. Jos pesuhuoneessa on ikkuna, tuloilman pitäisi osua siihen, jotta ikkunan pinta pysyy kirkkaana.Monet pitävät mahdottomana ajatusta vanhaan taloon asennettavasta koneellisesta ilmanvaihdosta. Tiiviiksi remontoitu omakotitalo tarvitsee kuitenkin riittävän ilmanvaihdon, sillä puutteellisen ilmanvaihdon seurauksia ovat rakenteiden kostuminen ja homevauriot. Remontoitavaan kohteeseen soveltuu erinomaisesti nopeasti asennettava Vallox BlueSky -ilmanjakojärjestelmä, joka mahtuu hyvin pieneenkin tilaan.Lue lisää talotuuletinilmanvaihdon muuttamisesta energiaystävälliseksi ilmanvaihdoksiTilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
201110_28051.jpg
Joka verstaan perustyökalu Bosch-pylväsporakone PBD 40
Uusi Bosch-pylväsporakone PBD 40 on todellinen joka verstaan työkalu ja varma valinta niin rakentajalle kuin remontoijallekin: Perinteisillä porakoneilla törmäät nopeasti ongelmiin poratessasi reikiä koviin materiaaleihin, kuten metalliin. Myös pienten ja vaikeasti kiinnittyvien kappaleiden työstäminen voi olla hankalaa perinteisin välinein. Useimmiten tarvittavan tarkkuuden lisäksi puuttuu myös vaadittava voima. Tehokkaalla ja erittäin tarkalla Bosch-pylväsporakoneella PBD 40:llä tilanne muuttuu toiseksi!Tilaa Jäsentukusta!Katso videolta, miten PBD 40 toimii!
20235_81586.jpg
Hallitse kotiasi ja vapaa-ajanasuntoasi helposti etäohjauksella
IoT:n myötä mahdollisuudet valvoa ja ohjata mökin tai kodin tilaa etäohjauksella ovat lisääntyneet, kun markkinoille on tullut lukuisia laitteita sekä sovelluksia. Saatavilla olevat laitteet jakautuvat yleensä WiFi verkon tai mobiiliverkon kautta toimiviksi. Pitää vain löytää se paras itselle sopiva ratkaisu.
202111_73842.jpg
Viikon sisustusidea: Mikä ihmeen 60-30-10-sisustussääntö?
Jos sisustuksen värejä valitessa menee sormi suuhun, eikä uskallusta oikein löydy värien valintaan saatikka yhdistämiseen, tulee 60-30-10 -sääntö apuun. Tämä teoria on sisustussuunnittelijoiden käyttämä tekniikka, jonka avulla sommittelet täydellisen värien kokonaisuuden.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton