• Etusivu
  • Talo

Rakentaja.fin sponsoroimat nuoret urheilijat Linnan juhliin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.12.2007
200712_7630.jpg

Kilpa-aerobicin euroopanmestari ja MM-hopeamitalisti Rita Niemi.

Suomi viettää ja juhlii tänä vuonna 90. itsenäisyyspäiväänsä ja tasavallan presidentti Tarja Halonen järjestää torstaina 6.12. perinteisen itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton Presidentinlinnassa. Tänä vuonna kutsun juhliin ovat saaneet myös kaksi Rakentaja.fin sponsoroimaa, lajeissaan upeasti menestynyttä urheilijatähteä: kilpa-aerobicaaja Rita Niemi ja ringetenpelaaja Elina Raesola.

Porilainen, 28-vuotias Rita Niemi voitti viime keväänä kilpa-aerobicin euroopanmestaruuden ja syksyn MM-kisoissa Serbiassa neito jäi hiuksenhienosti hopealle. Myöskin porilainen, 23-vuotias Luvian Kiekko –82:n riveissä pelaava Elina Raesola puolestaan oli marraskuussa voittamassa Suomen ringettemaajoukkueelle MM-kultaa. Raesola valittiin myös Kanadassa pidetyn turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kutsut Linnan juhliin kolahtivat naisten postiluukuista siis täysin ansaitusti.

Ringeten maailmanmestari Elina Raesola.
Ringeten maailmanmestari Elina Raesola.

Molemmista nuorista urheilijoista kutsun saaminen tuntuu hienolta ja upealta kunnianosoitukselta. Naiset pitivät kutsua myös arvokkaana tunnustuksena omalle lajilleen. Niemellä oli pieniä odotuksia kutsun saapumisen suhteen, kun jo kevään EM-kilpailujen jälkeen presidentin kansliasta oli tiedusteltu hänen osoitettaan. Raesola puolestaan yllättyi, että ringettemaajoukkueesta juuri hänet kutsuttiin juhliin. Molemmat naiset saapuvat juhliin avopuolisoidensa kanssa.

Presidentinlinnan upeat puitteet ja 90 vuotta täyttävä Suomi vaativat tietysti myös arvoisensa panostuksen pukeutumiseen. Niemi on löytänyt oman juhlapukunsa jo hyvissä ajoin. Ruskeansävyinen, kupariin taittava iltapuku löytyi muotiliikkeestä. Kampausajan Niemi on varannut ystävältään, mutta tottuneena meikkaajana Niemi aikoo loihtia juhlameikkinsä itse.

Raesola teettää pukunsa ja sen odotetaan valmistuvan päivää tai paria ennen h-hetkeä. Puvun teettämiselle ei jäänyt paljoa aikaa, sillä kutsukin saapui vasta melko myöhään. Raesolan iltapuku on väriltään musta ja linjoiltaan melko klassinen. Ennen juhlia Raesola aikoo käydä tuttavien luona sekä kampauksessa että meikkauksessa.

200712_7631.jpg
200712_7632.jpg

Sekä Niemi että Raesola ovat molemmat sitä mieltä, että Linnan juhlat ovat varmasti hienoimmat juhlat, joissa he ovat koskaan olleet. Molempia kiinnostaa päästä aistimaan Linnan ilmapiiriä ja tunnelmaa. Myös Suomen kunnioitettava 90-vuotinen itsenäinen taival saa naisilta arvostusta ja on omiaan nostamaan juhlan tunnelmaa. Linnan juhlilta odotetaan myös tuttavien tapaamista, rentoa yhdessä oloa ja tanssimista sekä tietysti juhlien jatkoja.

Linnanjuhlien jälkeisen päivän ahkerasti treenaava Niemi pyhittää levolle. Raesolalla puolestaan on heti paluu arkeen, sillä perjantaina on normaalit jääharjoitukset joukkueen kanssa, joten ainakin hänen osaltaan juhlien jatkotkin sujuvat rauhallisesti.

Naisten tulevaisuuden suunnitelmista kysyttäessä molemmilla on tavoitteet korkealla. Rita Niemi on jo suunnannut ajatuksensa ensi vuoteen ja ensi vuoden arvokisoihin. Tavoitteellisemman treenauksen ensi vuoden arvokisoihin Niemi aloittaakin vielä tämän vuoden puolella. Musiikki tulevaan ohjelmaan on miksattavana Italiassa, joten ajatukset ovat jo pitkälti ensi vuoden kisaohjelmassa. Itsestään selvää on, että ensi vuonna tarkoituksena on voittaa sekä EM- että MM-kultaa.

Raesolan joukkueella, Luvian Kiekko –82:lla, on ringeten SM-sarja täydessä vauhdissa ja Linnan juhlien jälkeen seuraava peli on sunnuntaina Helsinki Ringetteä vastaan. Luvia tavoittelee jälleen tälläkin kaudella mestaruutta, mutta töitä sen eteen on vielä tehtävä. Jos joukkue onnistuu tavoitteessaan, kausi loppuu vasta aivan maaliskuun lopussa.

Rakentaja.fi haluaa vielä onnitella molempia naisia upeasta menestyksestä ja toivottaa onnea tuleviin haasteisiin!

Lukijoillemme toivotamme hyvää itsenäisyyspäivää!

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20201_62090.jpg
Tarpeenmukainen ilmanvaihto on energiatehokasta ja asukasystävällistä
Sisäilman laadulla on merkitystä, sillä vietämme jopa 90 % ajastamme sisätiloissa ja hengitämme vuorokaudessa noin 15 000 litraa ilmaa. Ilmanvaihdolla on mahdollista luoda viihtyisä, terveyttä ja jaksamista ylläpitävä sisäilma. Tehokas lämmöntalteenotto tekee ilmanvaihdosta myös energiatehokkaan.
20154_43122.jpg
Ilmanvaihto on tärkeä osa rakennusten ja asukkaiden hyvinvointia
10 vinkkiä ilmanvaihdon suunnitteluun1. Vain ammattilainen osaaTalon rakentamista määrittävät useat lait ja määräykset. Maankäyttö- ja rakennuslaki määrää, että rakennushanklkeeseen ryhtyvä suunnitelee ja rakentaa myönnetyn luvan sekä rakentamista koskevien säännösten ja määräysten mukaisesti. Rakentaja tarvitsee riittävät edellytykset sekä pätevän henkilöstön hankkeen toteuttamiseen. Projektiin on palkattava pääsuunnittelija, joka vastaa kaikesta - myös talon ilmanvaihtojärjestelmästä. Jokaisen talonrakentajan on kuitenkin hyvä tietää myös itse, mitä kaikkea ilmanvaihtoa asennettaessa on otettava huomioon.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20206_65520.jpg
Kastellin messukohteessa on kiinnitetty huomiota myös sisäilmaan
Tuusulan asuntomessuilla on näytteillä uusia koteja yhteensä 41 kappaletta. Messualueella on puurunkoisia taloja, hirsitaloja ja kivitaloja, sekä yksi- että kaksikerroksisia ratkaisuja. Yksi näistä on Kastellin Kuori 125 kohdenumero 15, jossa on kiinnitetty huomiota myös sisäilmaan.
20072_3454.jpg
Icopal Canopy ovikate
Fastlock Canopy – näyttävä ovikatos helpostiIcopalin suositusta Fastlock Uni –valokatteesta on nyt saatavana myös asennusvalmis ovikatospakkaus tarvikkeineen. Kokonaisuuteen kuuluu katokseen tarvittava määrä valokatetta, katoksen rakenteet sekä kiinnikkeet.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Vuokranantajan tarkastusoikeus
Huoneiston kunnon ja hoidon valvomista sekä huoneiston myyntiä tai uudelleenvuokraamista varten vuokranantajalla on oikeus päästä huoneistoon viivytyksettä sopivana aikana.
201811_55346.jpg
Miehille kylpyhuone on tekninen tila, jossa käytännöllisyys on ykkösasia
Mitkä kalusteet sopisivat kaakeleiden värimaailmaan? Olisiko pyöreä allas rauhoittava muotokieleltään? Nämä kysymykset eivät ole päällimmäisenä mielessä, kun mies kaavailee kylpyhuoneen remonttia. Siinä missä useimmat naiset näkevät pesutilat kodin sisustusprojektina, miehille kylpyhuone on tekninen tila, jossa käytännöllisyys on ykkösasia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton