• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakennusten tiiviyden mittaaja

Rakentajan toimitus
Kaupallinen yhteistyö
TTS-Kehitys Oy logoTTS-Kehitys Oy
Julkaistu 23.08.2017
20178_49995.jpg

Sertifioinnilla ammattilainen voi osoittaa osaamisensa. Samalla esim. remontin tilaaja tai rakennusalan työnantaja varmistuu henkilön ammattitaidosta ja siitä, että ammattilainen toimii hyvän rakennustavan mukaisesti.

Sertifikaatin myöntämisen perusteena ovat sertifioinnin toimikunnan määrittelemien osaamisvaatimusten pohjalta laadittu henkilösertifiointikoulutus, kirjallinen tentti ja näyttökoe. Lisäksi voimassaolon edellytyksenä on työkohteiden raportointi ja säännöllinen täydennyskoulutus.

VTT-henkilösertifiointiin valmistava koulutus

Koulutuspaikka: Sarkatie 1, Vantaa
Koulutusaika: Syyskuussa alkava ryhmä: 5.-7.9., 3.-4.10. ja 30.11.

Tavoite
Rakennusten tiiviyden mittaajan henkilösertifiointiin valmentavan koulutuksen tavoitteena on antaa valmiuksia arvioida mittaustulosten avulla rakennuksen vaipan ilmavuotoluku ja ilmavuotopaikat. Valmentava koulutus on tarkoitettu ammatillisen pätevyyden osoittamiseksi sekä lisä- ja täydennyskoulutukseksi. Valmentavan koulutuksen, tentin ja näytön hyväksytysti suorittanut henkilö voi hakea henkilösertifiointia VTT:ltä.

Kohderyhmä
• Kuntotutkijat, energiakatselmoijat ja korjaussuunnittelijat
• Rakennusten lämpökuvaajat
• Viranomaiset
• Rakennusalan suunnittelu- ja tuotantohenkilöstö

Osaamisvaatimukset
• Henkilösertifioidulta rakenteiden tiiviyden mittaajalta edellytetään rakennusteknistä osaamista, rakenteiden ja rakennusmateriaalien riittävää tuntemusta
• Rakennusinsinöörin / -mestarin tutkinto tai rakennustekninen peruskoulutus ja vähintään 3 vuoden työkokemus talonrakennusalalta

Koulutusmuoto
Koulutus koostuu 3 + 2 + 1 päivän valmentavasta koulutuksesta, kirjallisesta tentistä ja näyttötyöstä todellisesta kohteesta. Näyttötyö on tehtävä 12 kuukauden sisällä valmentavasta koulutuksesta. Pääkouluttajana koulutuksessa toimii Sauli Paloniitty.

Koulutuksen sisältö mm.
• rakennusfysiikkaan liittyvät lämpö-, kosteus- ja virtaustekniikan perusteet ja niiden soveltaminen
• rakenteiden lämpöjakauman arviointi
• Suomessa eri aikakausina käytettyjä käytetyt rakenneratkaisut ja niiden lämpö- ja kosteustekninen toiminta
• asumisterveyteen liittyvä lainsäädäntö, määräykset ja ohjeet, koskien rakennusten tiiviyttä, lämpötaloutta, sisäilmaa ja ilmanvaihtoa
• tiiviysmittauslaitteiden ominaisuudet, käyttö ja mittausepävarmuudet
• tiiviysmittauspöytäkirjan ja raportin laadinta sekä havaintojen tiedottaminen

Koulutukseen hakeutuminen

Ilmoittautumiset viimeistään viikkoa ennen koulutusta, joko koulutuskalenterissamme www.tts.fi tai sähköpostitse alla oleville henkilöille.

Koulutuksen hinta:
1860,- €+ alv 24% (Hintaan sisältyy teoriapäivien lounaat ja kahvit)

Lisätietoja:
• Opintosihteeri: Mia Tokkari, gsm 044 714 3722, mia.tokkari@tts.fi
• Kouluttaja: Petri Koivunen, gsm 056 921 0115, petri.koivunen@tts.fi
• Kehitys- ja asiakkuuspäällikkö: Jukka Jaakkola, 040 7125048, jukka.jaakkola@tts.fi

TTS-Kehitys Oy
Rakentaminen
koulutus
suunnittelu
määräykset
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen Rakentaja.fi-uutiskirje:

Sinua voisi kiinnostaa myös:

20178_49995.jpg
Sertifiointikoulutus: Rakennusten lämpökuvaaja
Sertifioinnilla ammattilainen voi osoittaa osaamisensa. Samalla esim. remontin tilaaja tai rakennusalan työnantaja varmistuu henkilön ammattitaidosta ja siitä, että ammattilainen toimii hyvän rakennustavan mukaisesti.Sertifikaatin myöntämisen perusteena ovat sertifioinnin toimikunnan määrittelemien osaamisvaatimusten pohjalta laadittu henkilösertifiointikoulutus, kirjallinen tentti ja näyttökoe. Lisäksi voimassaolon edellytyksenä on työkohteiden raportointi ja säännöllinen täydennyskoulutus.
Työntekijät työmaalla
Työtehoseura kouluttaa rakentamaan
TTS (Työtehoseura) tarjoaa monipuolista koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin. Monipuolisesta koulutustarjonnasta myös yksittäiset henkilöt löytävät ammatillista koulutustarjontaa. TTS:llä on rakentamiseen ja siihen läheisesti liittyvään sisustamiseen sekä puutarhan rakentamiseen ja hoitoon liittyvää koulutustarjontaa. Lisäksi TTS tutkii, testaa, kehittää ja suunnittelee asumiseen ja toimivaan arkeen liittyviä ratkaisuja.
20107_22620.jpg
Viilennä vihreällä, pidä pörssi plussalla
Helteisen sään nostaessa asuntojen sisälämpötiloja nousee myös sähkönkulutus. Huoneisiin tuodaan tuulettimia ja jäähdyttäviä ilmastointilaitteita. Ilman lisälaitteittakin sähkönkulutus nousee; kylmälaitteet joutuvat tekemään rankasti töitä pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.Kuumalla säällä kylmälaitteen sähkönkulutus voi nousta huomattavasti. Kun käyttöympäristön lämpötila nousee 25 asteesta 32 asteeseen, kasvaa kylmälaitteen sähkönkulutus 25 - 40 prosenttia. Helteellä myös laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi.
201110_28371.jpg
Suunnittelijan vaatimukset
Kun rakennusprojektissa "lupakuvien" ja muiden suunnitelmien piirtäminen on ajankohtaista, tulee pohdittua kuka saa piirtää kyseiset piirustukset. Saako kuka tahansa piirtää piirustukset omakotitaloon, pitääkö olla insinööri, jotta voi suunnitella leikkimökin.Kaikista näistä säädetyt lait, määräykset ja ohjeet selventävät asiaa.Omakotitalon suunnitteluJokaisessa omakotirakennushankkeessa pitää olla nimettynä hankkeen pääsuunnittelija, joka vastaa suunnittelun kokonaisuudesta.
20215_70616.jpg
Mitkä ovat rakentamisen sertifikaatit yrityksille?
Mitkä ovat sertifikaatit rakennusalaan liittyville yrityksille? Kokosimme oleelliset tiedot sertifikaateista.
30_P_78991.jpg
Rakentamismääräykset uudistuvat
Ympäristöministeriön tiedotteen mukaan rakennusten kantavia rakenteita ja pohjarakenteita koskevat rakentamismääräykset uudistuvat syyskuussa 2014. Uudet asetukset koskevat sekä uuden rakennuksen rakentamista että rakennuksen korjaamista tai muutostyötä pohjarakenteiden ja rakennuksen muiden kantavien rakenteiden osalta.Yksityiskohtaisessa rakenteiden suunnittelussa ja mitoituksessa tullaan jatkossa käyttämään hyväksyttävänä ratkaisuna eurokoodeja yhdessä ympäristöministeriön vahvistamien kansallisten liitteiden kanssa. Kansallisia liitteitä uudistetaan vähitellen: tarkoituksena on, että jatkossa ympäristöministeriön asetuksina annetaan kansalliset valinnat suunnitteluperusteista, kuormista ja geoteknisestä suunnittelusta. Materiaalikohtaiset kansalliset liitteet annetaan jatkossa ministeriön suosituksina.Myös muun suunnittelu- ja toteutusjärjestelmän soveltaminen on mahdollista, jos rakennushankkeeseen ryhtyvä voi osoittaa, että suunnittelu ja toteutus johtaa rakenteiden lujuuden ja vakauden, käyttökelpoisuuden ja käyttöiän kannalta maankäyttö- ja rakennuslaissa tai sen nojalla säädettyjen olennaisten teknisten vaatimusten täyttymiseen.Rakentamismääräysten uudistamisen yhteydessä luovutaan nykyisten kansallisten kantavien rakenteiden mitoitusta koskevien suunnittelumääräysten ja -ohjeiden ylläpitämisestä sekä kumotaan voimassa olevat kantavien rakenteiden suunnittelua koskevat määräykset ja ohjeet eli rakentamismääräyskokoelman B-osat, joita on ollut yhteensä kymmenen.Uudistus toteuttaa valtioneuvoston rakennepoliittisen ohjelman tavoitetta selkeyttää lainsäädäntöä ja vähentää erillisten säädösten määrää. Samalla yhteiseurooppalaisten eurokoodien käyttö yhtenäistää suunnittelukäytäntöjä ja edistää rakennusalan vientimahdollisuuksia.Ympäristöministeriön asetus kantavista rakenteista sekä asetus pohjarakenteista tulevat voimaan 1.9.2014.Linkkejä:Ympäristöministeriön asetus kantavista rakenteista (pdf)Ympäristöministeriön asetus pohjarakenteista (pdf)Tietoa eurokoodeistaLähde: Ympäristöministeriön tiedote 25.6.2014

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton