• Etusivu
  • Rakentaminen

Poliisi tutkii bensiiniautomaateilla tehtyjä korttikopiointeja

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.08.2007
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Keskusrikospoliisi tutkii tapausta, jossa eräillä miehittämättömillä bensiiniautomaateilla on tehty kesän aikana rikollisia korttikopiointeja. Maksukorttien tietoja on hankittu bensiiniautomaattiin liitetyillä lisälaitteilla.

Tietoon on tähän mennessä tullut muutama tapaus, joissa kopioidun kortin magneettijuovatietoja on käytetty väärin. Pankit, öljy-yhtiöt ja Luottokunta ovat varmuuden vuoksi sulkeneet muutamia satoja kortteja. Asiakkaille toimitetaan uudet kortit suljettujen tilalle mahdollisimman pian.

Kortinmyöntäjä on yhteydessä niihin asiakkaisiin, joiden kortti joudutaan vaihtamaan. Todetuista väärinkäytöksistä ei aiheudu asiakkaalle taloudellisia vahinkoja.

Jos asiakas itse havaitsee korttiaan käytettävän väärin, on heti syytä ottaa yhteys korttien sulkupalveluun (24 h/vrk) puh. 020 333 tai omaan pankkiin sen aukioloaikana ja kuolettaa kortti. Lisäksi on tehtävä aina viipymättä rikosilmoitus, jos epäilee kortin väärinkäyttöä.

Poliisi tiedottaa tutkinnan etenemisestä.

Lisätietoja:

Keskusrikospoliisin itäinen osasto
Tutkinnanjohtaja Timo Palkamo, puh (017) 246 702

Finanssialan Keskusliitto
Turvallisuusasiantuntija Tero Reponen, puh. 020 7934 253

Luottokunta
Markkinointipäällikkö Samu Hirvas, puh (09) 6964 8222

Öljy- ja Kaasualan Keskusliitto
Toimitusjohtaja Jarmo Nupponen, puh (09) 6226 1511

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20073_3956.jpg
Missä kunnossa sinun kattosi on?
Kattosi on suunniteltu kestämään kovia. Sen tulee suojata kotiasi luonnon voimilta. Pitää sinut ja talosi kuivana, lämpimänä ja turvassa. Haluat varmasti katon, johon voit luottaa. Nyt on aika tarkistaa kattosi kunto ja päättää sen uusimisesta. Talosi ansaitsee katokseen tiilikaton. Tiilikatto sopii jokaiseen kotiin niin painonsa, kuin hintansa puolesta!
20174_48909.jpg
Pihakiviäänestyksen 2017 voittaja on selvillä
Rakentaja.fi järjesti maaliskuussa 2017 pihakiviäänestyksen, jossa esiteltiin neljä erilaista Ruduksen muurikivimallia. Äänestykseen osallistui yhteensä 5 803 äänestäjää.Kolme muurikiveä nousi selkeästi äänestäjien suosikeiksi. Tasaisessa kilvassa ykköseksi ylsi muotojen Muurikko, joka sai 34,4 % annetuista äänistä. Toiseksi sijoittui lohkopintainen Aitakivi 31,2 % ja kolmanneksi näppärä Antikko 30,6 %. Suoralinjaista Paasikkoa äänesti 3,8 %.Muurikon kaunis kaarevalinjaisuus miellytti äänestäjiä ja se nähtiin muodoiltaan monikäyttöiseksi. Myös kiven pintaa kehuttiin ilmeikkääksi ja sopivan rouheaksi.Aitakiveä luonnehdittiin tyylikkääksi, luonnolliseksi ja eläväpintaiseksi, joka sopii moneen pihaan. Antikon äänestäjät pitivät kiven klassisuudesta, arvokkuudesta ja konstailemattomuudesta. Paasikkoa pidettiin siistinä, suoralinjaisena ja rauhallisena.
201911_61511.jpg
Joulupuuhaa pienille rakentajille
Perheen pienimmät rakentajat ovat joulun aikaan vaikean paikan edessä. Vanhemmilla ja isommilla sisaruksilla kun tuntuu olevan normaaliakin enemmän kiirettä ja sen lisäksi koko asunto tuntuu olevan erilaisia salaisuuksia täynnä.Mutta miten käykään, jos joulupukin salaisuus paljastuu? Lue koko tarina ja nappaa ripaus joulumieltä mukaasi...
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Tunnelmaa pimeneviin iltoihin - Tuoksukynttilä tuikkii Oliivi-kulhossa
Kermansaven uudet tuoksukynttilät on valettu suoraan Oliivi-kulhoihin. Kotimaiset kynttilät kestävät pitkään, ja laadukkaalle Oliivi-kulholle löytyy myöhemmin monenlaista käyttöä. Tuoksuina muun muassa lempeä vanilja, tunnelmallinen terva ja raikas laventeli.
20218_71959.jpg
?Jätä mökki talviteloille turvallisin mielin
Muistathan tehdä nämä asiatMökkiläisen syystoimet riippuvat toki pitkälti mökin varustelutasosta ja siitä, jätetäänkö mökki kylmilleen vai peruslämpö päälle. Tärkeimpiä asioita ovat kuitenkin ilmanvaihdosta huolehtiminen ja kylmästä mökistä vesiputkien tyhjennys. Tietenkin niitä ykkösasioita ovat myös rakennusten hyvä lukitus ja arvotavaroiden poiskuljetus.Kun mökillä on hoidettu perusasiat kuntoon ennen talvea, niin sen voi jättää turvallisin mielin talviteloille!
20235_81864.jpg
Suunnittelutyökalu, jonka avulla luot helposti unelmiesi kylpyhuoneen
Kylpyhuoneremontti on yksi kodin suurimmista ja haastavimmista projekteista. Moni haaveilee pitkään tilavammasta tai paremmin toimivasta kylpyhuoneesta. Pinnat ovat nähneet parhaat päivänsä. Jokin kuitenkin pidättelee remontin aloittamista. Kylpyhuoneremontin hinta? Suunnittelun vaikeus? Vaiko tiedon puute?Tarkka suunnittelu, hyvät suunnittelutyökalut, ammattilaisten apu ja jatkuva kommunikaatio ovat avainasemassa unelmien kylpyhuoneen luomisessa. Vaikka kylpyhuoneremontti voi olla haastava, se voi myös olla palkitseva matka. Nappaa Villeroy & Boch Gustavsbergin ammattilaisten vinkit ja suunnittelutyökalu kylpyhuoneremontin avuksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton