• Etusivu
  • Piha

Pihakivet, jotka sopivat ympäröivään maisemaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Julkaistu 14.07.2022Päivitetty 15.07.2022
20227_79005.jpg

Eläväpintainen sekä kooltaan reilu Laineri rajaa näyttävästi erilleen pihan eri katemateriaalit.

Aurinkoiseen Naantaliin on noussut vuoden 2022 asuntomessualue. Kumpuilevaan mäntymetsään, Luonnonmaan saarelle rakentunut Lounatuulen messualue kunnioittaa suomalaista luontoa sekä kohteillaan että kohteiden pihasuunnittelussa. Luonto saa näkyä.

Lammi-Kivitalon kahteen messukohteeseen, Torppa Rauhalaan sekä Rauhalanrinteeseen, on pihoille valittu kauniin eläväpintaiset pihakivet Ruduksen valikoimasta.

Helppokulkuisuutta kaikenikäisille

Rauhalanrinteen kolmihenkisen perheen piha on suunniteltu käytännölliseksi sekä oleskelun että kulkemisen puolesta. Pihan korkeuserot eivät menoa haittaa, sillä tukevat portaat on saatu aikaan Ruduksen Porraskivi Askelta käyttäen. Nämä porraskivet eivät heilahda jalan alla pitkänkään ajan kuluttua. Myös Torppa Rauhalassa on selvästi arvostettu pihan helppokulkuisuutta

Porraskivi Askel on valmiiksi mietitty ratkaisu, jossa nousun ja etenemän suhde on toimiva ja portaiden käyttö turvallista.

Porraskivi Askel on valmiiksi mietitty ratkaisu, jossa nousun ja etenemän suhde on toimiva ja portaiden käyttö turvallista.

Kolmen erilaisen kiven mielenkiintoinen yhdistelmä. Näissä portaissa on helppo kulkea.

Kolmen erilaisen kiven mielenkiintoinen yhdistelmä. Näissä portaissa on helppo kulkea.

Itse kulkureiteille kohti takapihaa ja rantaa, on Rauhalanrinteessä valittu Luotokiveä. Tämä visuaalisesti Liuskekiveä muistuttava pihakivi on helppo asentaa ja lopputulos on takuulla näyttävä ja luonnonläheinen. Nurmen reunaan sekä portaikkoon on valittu reunakiveksi Laineri-reunakivi. Eläväpintainen sekä kooltaan reilu Laineri rajaa näyttävästi erilleen pihan eri katemateriaalit ja se on tarvittaessa mahdollista asentaa myös kaarevaan reunaan.

Luotokivi sopii näihin maisemiin erinomaisesti.

Luotokivi sopii näihin maisemiin erinomaisesti.

Rauhalanrinteen etupihalla on Luoto-kiven sijaan käytetty Torino-kiviä, joiden erikoisuutena on liuskekivimäinen, aaltomaisesti kuvioitu pinta sekä antiikkikäsittely. Antiikkikäsittely tuo kivien reunaan vanhan ajan henkeä samalla kun kiven profilointi korostuu. Tämä pihakivi koostuu kolmesta erisuuruisesta pihakivestä, joita keskenään sommittelemalla saadaan aikaan mielenkiintoinen ulkoasu. Vain mielikuvitus asettaa rajat.

Torppa Rauhalan pihalla on hyvin samansuuntaisia ratkaisuja kuin Rauhalanrinteessä. Myös tämän kodin ulko-ovelle johdattaa Torino-kivi.

Asuntomessukohteen pihalle toteutettu istutusallas, jonka muurikivenä toimii Rustikko.

Asuntomessukohteen pihalle toteutettu istutusallas, jonka muurikivenä toimii Rustikko.

Mitkä seikat pihoja yhdistävät?

Molemmissa Lammi-Kivitalon asuntomessukohteissa pihakivissä on havaittavissa selkeä kantava teema. Ne ovat kaikki luonnonläheisiä muotokieleltään sekä liuskekivimäisiä pinnaltaan. Modernia sekä terävää kulmikkuutta näiden pihojen kiveykseen ei ole haluttu, vaan pihakiveyksissä on käytetty erilaisten kivien mahdollistamaa leikkisyyttä.

Luonnosta haettua muotokieltä tukee myös asuntomessukohteen pihalle toteutettu istutusallas, jonka muurikivenä toimii Rustikko. Eloisa Rustikko koostuu samankokoisista betonisista muurikivistä. Poikkeuksena perinteisiin muurikiviin onkin yksittäisten kivien julkisivun vaihtelu. Näin aikaansaadaan luonnonkiveä muistuttava kivimuuri. Mikä sopisikaan paremmin näihin Naantalin asuntomessujen maisemiin.

Myös Torppa Rauhalan ovelle johdattelee Torino-kivillä katettu pihatie.

Myös Torppa Rauhalan ovelle johdattelee Torino-kivillä katettu pihatie.

Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
pariskunta seisoo uuden talon edessä
Doventus - onnistunut rakennushanke
Onnistuneen hankkeen kulmakiviksi asetamme vankan kokemuksen omaavat suunnittelijat ja asiantuntijat. Arkkitehtimme luomat ratkaisut yhdistettynä rakennesuunnittelijamme ja talotekniikan kokonaissuunnittelutiimimme oikea-aikaiseen suunnitteluoptimointiin suuntaavat rakennushankkeen oikealle reitille. Hallittu suunnitteluprosessi pätevässä pääsuunnitteluohjauksessamme varmistaa tilaajan avaintavoitteiden toteutumisen. Toimintamalliimme kuuluu aina asiakaslähtöinen palvelu ja varmuus sopimuslaadun täyttymisestä.Asiakkaidemme kokemuksen perusteella kokonaissuunnittelun tilaaminen Doventus Oy:stä antaa erinomaiset mahdollisuudet tuottaa yhteensopivat ja kustannusoptimoidut urakkalaskenta-asiakirjat myös tiiviissä aikataulussa. Pääsuunnittelijavetoinen kokonaisuunnittelumallimme sopii hyvin useimmille tilaajaorganisaatoioille mm kustannustehokkuuden ja vastuiden selkeyden johdosta.Lisätietoa Doventuksen palveluista...Doventuksen yhteydenottopyyntö
Mies maalaa seinää
Maalaa uusi ilme sisätiloihin - ja tee se oikein
Maalaamalla saat huoneisiin uuden ilmeen. Värivalinnoilla voit vaikuttaa tilan tunnelmaan, valoisuuteen ja viihtyisyyteen. Hoitamalla maalauksen kerralla oikein säästyt turhalta vaivannäöltä ja rahanpalolta.
201110_27994.jpg
Asuntomessut.Fi uudistui
Suomen Asuntomessujen nettisivut ovat kokeneet muodonmuutoksen kesän aikana. Nettisivujen yleisilmettä on raikastettu ja sivustoa on kehitetty entistä monipuolisemmaksi. Verkkosivuston uudistaminen on ollut yksi osa Asuntomessujen Messututka-nimistä kehitysprojektia.Uudistuksessa valikkojen ja hakutoimintojen selventämisen lisäksi sivuille on myös koottu kokonaan uusia palveluita. Tavoitteena onkin ollut kerätä yhden sivuston alle kaikki hyödyllinen informaatio Asuntomessuista ja Loma-asuntomessuista, niin menneiden kuin tulevien messujen osalta.Aiemmin eri messujen tietoja on saanut etsiä monien sivustojen takaa, uudistuksen myötä kaikki messutapahtumat löytyvät samalta sivustolta. Sivustoilta löytyy vanhoja tuttuja palveluita selkeästä ja helposta valikosta ja lisäksi Asuntomessujen sivuilla voi osallistua kilpailuihin ja tutustua ajankohtaisiin tiedotteisiin, blogeihin, uutisiin ja artikkeleihin. Nettisivuilla on myös mahdollisuus tutustua tarkemmin messurakentajan tai näytteilleasettajan rooliin, jos tällaiset vaihtoehdot houkuttelevat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton