• Etusivu
  • Talo

Pidennä kattosi ikää laadukkaalla aluskatteella

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Päivitetty 07.08.2007
20072_3487.jpg

Varsinainen katemateriaali suojaa kattorakenteita sateelta ja lumelta – mutta kosteuden varsinainen pysäyttäjä on katteen alle asennettava aluskate. Katteen alle pääsee aina kosteutta. Tuiskuava lumi löytää tiensä esimerkiksi tiilikatteen alle ja kondensoituva kosteus pääsee kattorakenteisiin, ellei aluskate sitä pysäytä. Aluskatteen laatuun kannattaa panostaa – muutaman kymmenen euron säästö aluskatevalinnassa ei kannata. Laadukas aluskate on halpa vakuutus katollesi!

Monikäyttöinen Fel’x Multi kestää ja suojaa


Icopalin valikoimasta löydät parhaat ratkaisut jokaiselle katolle. Esimerkiksi monikäyttöinen Fel’x Multi voidaan asentaa sekä roikkuvaksi kattotuolien varaan että kiinteälle alustalle. Bitumista valmistettu Fel’x Multi on lujaa ja polypropeenikuitukankaan ansiosta siistiä käsitellä. Nukkapinta toimii myös erinomaisena kondenssisuojana. Fel’x Multi soveltuu harjakattojen aluskatteeksi lähes kaikkiin kohteisiin, kun kyseessä on tuulettuva kattorakenne.

20072_3441.jpg

Monarfol- ja Monarperm-aluskatteet sekä uudisrakentamiseen että saneeraukseen


Icopalin Monarfol 165 Plus on kevyt, helposti käsiteltävä polyeteenistä valmistettu aluskate esimerkiksi betonitiilikatteen, Decra-kiviteräskatteen tai muotopeltikatteen alle. Monarperm-aluskatteet ovat hengittäviä, niillä on erinomainen vesihöyryn läpäisevyys ja ne sopivat erityisen hyvin saneerauskohteisiin. Icopalista löydät oikeat aluskateratkaisut kaikkiin kohteisiin.

Decra-kiviteräskate
Decra-kiviteräskate

Avaimet käteen -kattoremontti taipidennä kattosi ikää pinnoituksella


Icopal Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200611_1147.jpg
Tiivis ja kestävä valokate
Fastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua, muttei vettä eikä lunta. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin, ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.
20099_18869.jpg
Hallittu sadevesijärjestelmä
Sadetar käy täydellisenä ja monipuolisena sadevesijärjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Sadetar-tuotteet valmistetaan sinkitystä teräsohutlevystä, joka on kauttaaltaan pinnoitettu Plastisol-muovipinnoitteella. Sadettaressa yhdistyvät teräksen ja muovin parhaat puolet ja se kestää vuodesta toiseen haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Siksi Sadettarelle annetaan kymmenen vuoden takuu!
verkkolehtiautomaatti_P_13038.jpg
Sammaleenpoistoaine
Icopal Sammaleenpoistoaine poistaa sammaleen tehokkaasti katoltasi. Tuote sopii esimerkiksi Decra-kiviteräskatteen, tiilikatteen ja bitumikatteen puhdistamiseen. Aineella voidaan poistaa sammal ja lika myös lasi-, marmori-, muovi- kivi- ja betonipinnoilta.Sammaleenpoisto suoritetaan kuivalla säällä. Laimennettu liuos ruiskutetaan, kaadetaan tai harjataan puhdistetulle pinnalle, annetaan vaikuttaa vähintään 36 tuntia jonka jälkeen sammal irtoaa helposti harjaamalla. Biologisesti hajoava Icopal Sammaleenpoistoaine on laimennettuna vaaraton nurmikolle ja muille kasveille. Oikea laimennussuhde on yksi litra Sammaleenpoistoainetta 20 litraan vettä.
20224_77693.jpg
Hallitus linjasi kantansa rakennusten energiatehokkuusdirektiivin uudistamiseen
Hallitus pitää komission tavoitteita uusien rakennusten energiatehokkuuden parantamisesta ja päästöttömän energian käytöstä hyvinä, mutta näkee ehdotetuissa keinoissa ongelmia. Hallitus suhtautuu kriittisesti siihen, että olemassa olevien rakennusten energiatehokkuustasoista ja korjausaikatauluista voisi säätää vain EU-tasoisesti.
20145_39536.jpg
Piippu-läpivienti pyöreälle teräspiipulle
SK Tuote Oy on tuonut markkinoille paloturvallisen vesikaton läpiviennin, joka on tarkoitettu metallirakenteisten hormien läpivienniksi. VILPE® Piippu-läpivienti on paloteknisesti testattu ja VTT:n sertifioima tuote (Sertifikaatti nro VTT-C-6081-10), joka takaa paloturvallisuuden myös vesikaton läpiviennin kohdalla.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asunnon virhe
Asunnossa on virhe, jos- se ei vastaa sitä, mitä voidaan katsoa sovitun- se ei vastaa rakennusmääräyksissä asetettuja vaatimuksia - sen ominaisuuksista aiheutuu tai voidaan perustellusti olettaa aiheutuvan haittaa terveydelle - rakentamisesta tai korjausrakentamisesta ei ole suoritettu hyvän rakennustavan mukaisesti taikka ammattitaitoisesti tai huolellisesti - rakentamisessa tai korjausrakentamisessa käytetty materiaali, ellei toisin ole sovittu, ei ole kestävyydeltään tai muilta ominaisuuksiltaan tavanomaisen hyvää laatua - asunto ei muutoin vastaa sitä, mitä asunnonostajalla yleensä on sellaisen asunnon kaupassa perusteltua aihetta olettaa - asunto ei vastaa niitä tietoja, jotka myyjä on ennen kaupantekoa antanut kohteesta ja sillä on vaikutusta kauppaan - myyjä on jättänyt antamatta ennen kaupantekoa tiedon, jolla voidaan olettaa olevan merkitystä kaupansyntymiseen- myyjä on jättänyt antamatta ostajalle tiedon sellaisesta asuntoa koskevasta erityisestä seikasta, josta hänen täytyy olettaa tienneen ja josta ostaja perustellusti saattoi olettaa saavansa tiedon, ja laiminlyönnin voidaan olettaa vaikuttaneen kauppaan - myyjä ei ole antanut ostajalle tarpeellisia erityistietoja asunnon materiaalien tai laitteiden käytöstä tai hoidosta taikka antanut näistä virheellisiä tai harhaanjohtavia tietoja - myyjä on antanut ostajalle asunnon ympäristöstä tai alueen palveluista virheellisen tai harhaanjohtavan tiedonOstaja ei saa virheenä vedota seikkaan, jonka hän on tiennyt kauppaa tehtäessä.Asunnon virheellisyyttä arvioidaan sen perusteella, millainen asunto on ollut ominaisuuksiltaan vaaranvastuun siirtyessä myyjältä ostajalle. Vaikka virhe ilmenee vasta vaaranvastuun siirtymisen jälkeen, vastaa myyjä siitä, mikäli virhe on ollut olemassa vaaranvastuun siirtymishetkellä.Myyjä voi antaa takuun asunnon, sen osan tai siihen kuuluvan laitteen käyttökelpoisuudesta tai muusta ominaisuudesta määrätyksi ajaksi. Takuusta on käytävä selkeästi ilmi takuun sisältö, sen antaja, voimassaoloaika ja muut tarpeelliset seikat vaatimuksen esittämiseksi. Tämän lisäksi takuusta on käytävä ilmi, että ostajalla on takuusta huolimatta lain mukaiset oikeudet ja takuulla ei rajoiteta näitä oikeuksia. Mikäli ostaja vaatii, takuu on annettava kirjallisena. Ostajalla on oikeus vedota takuuseen, vaikka se ei täyttäisikään lain asettamia edellytyksiä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton