• Etusivu
  • Rakentaminen

Paras aika hoitaa salaojaremontti on juuri nyt!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Päivitetty 30.03.2022
20223_77470.jpg

Moni mieltää salaojaremontin kesällä hoidettavaksi urakaksi. Mutta Suomen lyhyttä suvea ei kannata uhrata pihassa mylläämiselle, eli jos olet suunnitellut salaojaremonttia, toimi pikaisesti. Nimittäin routa ja Vesivekin Kesäkone yhdessä tuovat remontoijalle selkeän edun.

Talvesta riippuen maa saattaa olla roudassa vielä huhti-toukokuussakin. Kesäkone sulattaa maan talon seinustalta, jolloin kaivuutyöt sujuvat kesäisen nopeasti. Muu pihamaa on roudan suojassa, jolloin painava kalusto ei turmele nurmikkoa ja jätä painaumia. Ja ehdit vielä saamaan pihan vehreäksi kesää varten!

Katso video Kesäkoneen eduista

Seinustan sulatus Kesäkoneella

Salaojaremontointi on talvella yleensä hitaampaa routaisen maan takia, mutta Kesäkone tuo kesäiset kaivuukelit routaiseenkin maahan. Näin kaivuutyö on hoidettu keskimäärin 3–4 päivässä ja koko remontti on ohi viikossa. Maa sulatetaan Kesäkoneen avulla ainoastaan talon seinustalta, joten muu pihamaa on suojassa kaluston painaumilta roudan alla.

Puutarhasi on heti valmiina kesäjuhliin

Miksi viettäisit kesän odotetut juhlat myllätyn pihamaan keskellä? Kun toimit nyt, piha istutuksineen on valmis kevääseen ja uuteen kasvukauteen. Piha vaatii ehkä vain nurmikon istutuksen talon seinustalle, ja kesällä puutarha on kuiva, vehreä ja valmis juhlavieraita varten.

Kevättulviin kannattaa varautua

Salaojissa saattaa virrata jopa 250 000 litraa vettä vuodessa ja suurin kosteusrasitus tulee keväisin. Kun remontin hoitaa nyt, kotisi on suojassa kevättulvilta. Lisäksi remontin voi nyt saada hyvinkin nopealla toimitusajalla, koska remonttiaikoja ja kalustoa on enemmän vapaana.

Info

Info

Pyydä maksuton salaojien kuntotarkastus!

Ole nopea ja pyydä ilmainen salaojien kuntotarkastus. Voit vielä ehtiä teettää salaojaremontin ja olla heti valmiina kesäkauteen, kun aurinko alkaa lämmittää.

Vesivek Oy
Rakentaminen
salaojat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

punainen katto valkoinen talo
Sadevesijärjestelmät
Kunnollinen sadevesijärjestelmä ei ole joukko räystäälle ripustettuja tavaroita, vaan pitkäikäinen ratkaisu talon suojaamiseksi sadevedeltä. Eri seinä- ja kattomateriaaleille ja eri runkorakenteille löytyy sopivat ratkaisut, kun hankintoja ei tehdä hätiköidysti.
punainen katto valkoinen talo
Sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet
Talosi tarvitsee toimivan sadevesijärjestelmänPuutteellinen sadevesijärjestelmä on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi suomalaisten kotien homevaurioihin. Katto kerää sadeveden räystäälle ja siitä seinän viereen niin, että esim. 1 m vuotuinen sademäärä kertautuu seinän vieressä viideksi metriksi. Mikäli tämä vesipatsas päästettäisiin vapaasti valumaan räystäsrakenteisiin, seinille ja perustuksiin, seuraisi vakavia kosteusongelmia. Sadevesijärjestelmän tehtävänä onkin kerätä tämä vesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä.
20071_3198.jpg
Vesivek-sadevesijärjestelmä
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on kerätä sadevesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä. Puutteellinen sadevesijärjestelmä on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi rakennusten homevaurioihin.Kunnollinen sadevesijärjestelmä ei ole joukko räystäälle ripustettuja tavaroita, vaan pitkäikäinen ratkaisu talon suojaamiseksi sadevedeltä. Eri seinä- ja kattomateriaaleilla ja eri runkorakenteilla luotettava kiinnitys edellyttää eri asioita. Tämän vuoksi on sekä sadevesijärjestelmien että kattoturvatuotteiden asennus syytä jättää ammattilaiselle. Antamalla asennus ammattilaisille, saadaan takuu tuotteiden lisäksi myös asennukselle. Kuluttajalle merkitystä on nimenomaan asennustakuulla, pelkkä materiaalitakuu ei riitä.
20208_66127.jpg
Taloyhtiön perustuksien kosteus ja lämpö kerralla kuntoon
Lämmin kesäkuinen torstaiaamu koittaa rakennustyömaalla Pohjois-Helsingissä. Nelisen kuukautta kestävässä urakassa uusitaan laajalla tontilla sijaitsevien kuuden rakennuksen perustusten kosteuden- ja lämmöneristeet sekä parannetaan salaojien toimintaa.Taloissa oli havaittu jo pidemmän aikaa kosteus- ja lämpövuotoja. Asukkaat olivat valitelleet muun muassa kylmistä lattioista.
20189_54840.jpg
Piha- ja salaojaremontti ajankohtaista?
Taloyhtiön piha- ja salaojaremontin tarvekartoitus sekä suunnittelu kannattaa ehdottomasti antaa luotettavan suunnittelutiimin hoidettavaksi. Suunnittelua johtaa kokenut pääsuunnittelija. Piha- ja rakennesuunnittelija kiinnitetään taloyhtiön palvelukseen heti alussa.Arkkitehti- ja insinööritoimisto Doventus Oy:n arkkitehti ja toimitusjohtaja Tero Seppänen, tiivistää:-Yhteistyö on voimaa ja asiakas voittaa aina, kun suunnittelijoiden yhteistyö toimii heti hankkeen alusta saakka. Tarjoamme rakennesuunnitteluun yhdistettynä pihasuunnitteluosaamisen ja lopputuloksena on salaojaremontin jälkeen teknisesti erinomaisesti toimiva ja viihtyisämpi hyvin suunniteltu pihaympäristö. Kiinteistön arvo nousee.
20218_71805.jpg
Kosteusjäljet sokkelissa johtivat talo­yhtiön salaoja­remonttiin
As Oy Kissankellontie 18 on Itä-Helsingissä sijaitseva 8 asunnon taloyhtiö. Vehreään ja kauniiseen pihaan saavuttaessa ei uskoisi, että kiinteistöön on tänä keväänä valmistunut salaojaremontti. Etupihan remontti sai alkunsa vaiherikkaasta tapahtumaketjusta, jossa taloyhtiön oma aktiivisuus ja selvitystyö oli suuressa roolissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton