• Etusivu
 • Varusteet

Olisiko aika hankkia uusi uima-allas?

6 hyvää syytä hankkia uima-allas n-y-t nyt

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Smartia Oy
Päivitetty 04.03.2024
20225_78107.jpg

Onhan se tämäkin kivaa, mutta olisiko aika hankkia uusi uima-allas?

Uima-altaat taitavat olla omakotitalojen pihoilla jo lähes yhtä tavanomainen näky kuin trampoliinit ‒ mitä isompi, sen parempi. Tyypillinen tilanne on, että aloitetaan pienemmällä altaalla ja pikkuhiljaa siirrytään isompaan. Jos vain tilaa riittää, niin kannattaa kuitenkin hankkia kerralla riittävän iso allas. Smartialta löytyy 20 erilaista maan päälle kasattavaa uima-allasmallia HETI varastosta.

#1 Maan päälle kasattava uima-allas on helppo koota

Maan päälle kasattava uima-allas on lapsiperheiden tyypillisin uima-allastyyppi. Se on helppo kasata koosta riippumatta, ja toisaalta helppo purkaa, jos into uimiseen loppuu. Huomioi kuitenkin, että uima-altaan alusta on tasainen, ettei altaan pohjaan tule ikäviä "kompastuskiviä". Uusissa isoissa altaissa on myös jämäkkä runko, joten ne kestävät käytössä pitkään.

#2 Uima-altaisiin on saatavissa yhä enemmän erilaisia lisävarusteita

Omassa uima-altaassa polskiminen on uskomattoman mukavaa, mutta vain jos vesi on tarpeeksi puhdasta. Uimaveteen pääsee helposti hiekkaa, roskia, lehtiä ja muita epäpuhtauksia. Ennen pitkää altaan vesi muuttuu likaiseksi ja se saattaa jopa pilaantua, jolloin vedessä ei voi enää uida. Tämän estämiseksi uima-altaaseesi kannattaa hankkia laadukas allaspumppu ja suodatinjärjestelmä.

Smartialta löytyy laaja valikoima erilaisia lämmittimiä ja tarvittavat huoltovälineet uima-altaiden ylläpitoon.

Oikeilla aineilla ja puhdistimilla uima-altaan hoito on helppoa ja uiminen puhtaassa vedessä mukavaa.

Smartian verkkokaupasta voi tilata uima-altaiden, uima-allaspumppujen ja suodattimien lisäksi kaikki muutkin tarvittavat uima-altaan lisätarvikkeet edullisesti. Valikoimista löytyvät myös allaspeitteet, uima-altaan lämmittimet ja lämpöpumput, puhdistussetit ja paljon muuta. Monet tuotteista toimitetaan pikatoimituksena, joten ne saapuvat kotiisi vain parissa päivässä.

#3 Lapset oppivat nopeammin uimaan

Yksi hyvä syy hankkia oma uima-allas itselle omaan kotipihaan, mummulaan tai mökille, on ehdottomasti se, että polskiessaan tutussa ympäristössä useasti, lapset oppivat nopeammin uimaan. Varsinkin, jos hellepäivät sattuvat hellimään meitä suomalaisia, on ihanan helppoa päästää lapset omaan uima-altaaseen vilvoittelemaan, leikkimään vesileikkejä ja systemaattisesti opettaa myös uimaan.

Tutkimukset ja kokemukset todistavat, että lapset oppivat parhaiten uimaan alle kouluikäisinä. Vaikka, veteen tottuminen ja uimataitojen kehittyminen tapahtuvat kaikilla lapsilla eri tahtiin, alkaa veteen totuttelu kaikilla kuitenkin kotioloista. Veteen totutellaan luonnollisesti jo vauvasta lähtien pesuhetkien ja saunassa käyntien aikana, mutta myös uima-halleissa ja kylpylöissä. Kesäisin kotipihoihin ilmestyvät uima-altaat, joissa perheen kaikki jäsenet mahtuvat parhaimmillaan yhtä aikaa viettämään aikaa ja totuttamaan lapsia veteen. Uima-altaassa, porealtaassa tai paljussa oleminen, vähentää myös lapsen vesipelkoa.

#4 Edullinen sijoitus hauskanpitoon omalla pihalla

Uima-altaiden hinnat ovat tulleet vuosi vuodelta halvemmiksi koska tarjonta on lisääntynyt ja altaita löytyy moneen makuun ja tarpeeseen. Bestwayn altaat ovat korkealaatuisia, kestäviä ja helppoja koota. Bestwayn altaissa hinta-laatusuhde on kohdallaan.

Altaassa on reilusti tilaa, joten siellä mahtuu polskuttelemaan kerralla koko perhe. Altaat sopivat hyvin niin perheen pienimmille kuin isommillekin uimareille. Uima-allaspaketti sisältää siihen mitoitetun uimaveden suodatinjärjestelmän, jonka ansiosta vesi pysyy puhtaana ja kirkkaana.

<p data-block-key="21zp3">Vieläkö mietit? Hemmotteluloma omalla pihalla odottaa...</p>
Vieläkö mietit? Hemmotteluloma omalla pihalla odottaa...

Bestway Power Steel uima-allas 549x274x122cm

Altaan tiedot:

 • Maanpäällinen uima-allassetti
 • Asennuksen kesto n. 30 minuuttia, kun asennuksessa on mukana 2‒3 henkilöä.
 • Mitat-tilavuus 14 812 l (90% täynnä)
 • Altaan vuoraus erittäin vahvaa ja kestävää 3-kerroksista materiaalia
 • ChemConnect klooriannostelija pitää allasveden puhtaana
 • Painettu mosaiikkikuviointi sisävuoren pohjassa ja sivuissa.
 • Korroosionkestävät metallikehikot

Paketti sisältää:

 • Suodatinpumppu 5,678 l/h
 • Suodatusmateriaali lasimurska tai suodatuspallot (ei sis. toimitukseen)
 • Altaan peitto (sisältää köydet suojuksen kiinnittämiseen)
 • Altaan tikapuut 1.32 m
 • Korjauspaikka
 • Myyntipakkauksen mitat cm P x L x K: 67,0 x 62,0 x 145,0
 • Paino 115 kg
<p data-block-key="n5i3r">Suorakaiteen mallinen Bestway Power Steel uima-allas 549x274x122cm</p>
Suorakaiteen mallinen Bestway Power Steel uima-allas 549x274x122cm

Bestway Steel Pro Max uima-allas 457x122 cm

Altaan tiedot:

 • Maanpäällinen uima-allassetti
 • Helppo asennus: 1-2-3
 • Asennuksen kesto n. 20 minuuttia, kun asennuksessa on mukana 2‒3 henkilöä.
 • Altaan tilavuus 16 015 l (90% täynnä).
 • Altaan vuoraus erittäin vahvaa ja kestävää 3-kerroksista PVC- materiaalia
 • Painettu mosaiikkikuviointi sisävuoren pohjassa ja sivuissa.
 • Korroosionkestävät metallikehikot

Paketti sisältää:

 • Uima-allas 4570x1220 cm
 • Suodatinpumppu 3,028 l/h vaihtopatruunan tyyppi II
 • Altaan peitto (sisältää köydet suojuksen kiinnittämiseen)
 • Altaan tikapuut 1.22 m
 • Altaan korjauspaikka
 • Paino 65,8 kg
<p data-block-key="ui948">Bestway Steel Pro MAX uima-allas 457x122 CM 16015L</p>
Bestway Steel Pro MAX uima-allas 457x122 CM 16015L

Porealtaat

Kuumina hellepäivinä tai viileinä kesäiltoina on kiva pulahtaa vaikka porealtaaseen. Poreallas lisää oman pihan viihtyisyyttä ja nykypäivän porealtaat ovat kestäviä ja edullisia. Poreallas ei ole suuri investointi, mutta se tuo iloa varmasti vuosiksi eteenpäin. Erillisten lämmittimien ansiosta voi pidentää uima-kautta pitkälle syksyyn.

Esimerkiksi ilmatäytteinen Lay-Z-Spa Miami AirJet -ulkoporeallas soveltuu 2–4 aikuiselle. Pyöreän altaan halkaisija on 180 ja korkeus 66 cm. Altaan tilavuus on 669 litraa. Tukevan altaan lattia on vuorattu pehmeällä päällysteellä mukavuuden lisäämiseksi. Porealtaan 120 ilmahierontasuihkua tarjoavat miellyttävän tuntuiset poreet koko keholle, ja vesi lämpiää jopa 40 asteiseksi. Ilmasuuttimia ohjataan helppokäyttöisellä ohjauspaneelilla, jolla säädetään lämpötilaa ja poreita sekä halutessaan asetetaan automaattiset kytkentäajat. Altaan saa koottua ja täytettyä noin 10 minuutissa pelkkää nappia painamalla. Pakkaukseen kuuluu allas, kansi, allaspumppu, ChemConnect-annostelija, suodatin sekä korjaussarja.

#5 Lisävarusteeksi uima-altaalle löytyy mm. SUP-lautoja

SUP-laudat ovat tulleet jäädäkseen osaksi suomalaisten kesää. Monilla camping-alueilla ja erinäisissä matkailukohteissa pääsee pienellä vuokramaksulla kokeilemaan SUP-laudan käyttöä. Monella innostus SUP-lautailuun lähteekin lyhyestä kokeilukerrasta.

Smartian kautta saat myös SUP-lautoja edullisesti. Esimerkiksi Huakai SUP-lauta on ohjattavuutensa ja keveytensä vuoksi monipuolinen yleislautta. Leveä rakenne sopii myös lemmikin kanssa lautailuun. SUP-laudan koko on 305x84x15 cm ja sen painokapasiteetti on 130 kg.

Pakkaus sisältää SUP-laudan, säädettävän 2,17 m melan, käsipumpun, repun, nilkkaremmin, keskievän ja korjaussarjan.

Tilaa oma SUP-lautasi täältä

20225_78108.jpg

"Omassa uima-altaassa tehty suppilautajumppa on hyvä aloitus vaikka työpäivälle."

...Ja mikä parasta: #6 Ryhdy perheesi suosikiksi ja tilaa uusi allas jo tänään!

Perheesi ei voi olla valitsematta sinua perheesi kuninkaaksi tai kuningattareksi, kun yllätät heidät isolla Bestwayn uima-altaalla. Uima-allas tuo arkeen pientä luksusta ja kesäpäiviin helpotusta, kun ei ole syytä lähteä joka päivä rannalle päästäkseen uimaan.

Tutustu ja tilaa:
Suorakaiteen mallinen Bestway Power Steel uima-allas 549x274x122cm
Pyöreä Bestway Steel Pro Max uima-allas 457x122 cm
Porealtaat

Kiinnostaisiko pihasauna tai muu piharakennus? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Smartia Oy
Varusteet
asuminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20223_76675.jpg
Kuinka paljon autotallin rakentaminen maksaa?
Tiedäthän tunteen, kun tilantarve kasvaa, tarvitset säilytystilaa harrastevälineille, erilaisille kulkupeleille ja jonkun nurkkauksen nikkarointia varten ‒ eikä harrastetilakaan olisi pahitteeksi. Valmista ratkaisua ei tunnu löytyvän, joten haluat suunnitella autotallin itse. Onpa kyseessä autotalli, autokatos, halli tai jokin muu piharakennus, pätevät alla esitetyt asiat pääsääntöisesti kaikkeen rakentamiseen. Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon suunnitellessa piharakennusta?
20224_77711.jpg
Autotallin rakentamisen vaiheet - Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty
Sanonnassa on enemmän viisautta kuin saattaa uskoakaan. Onpa kyseessä mikä rakennusprojekti tahansa, sen huolellinen suunnittelu selkeyttää, jouduttaa ja helpottaa koko rakennusprojektin läpivientiä. Tähän artikkeliin on koottu pääkohdat, joiden avulla hahmotat rakennusprojektin kokonaisuuden paremmin ja olet huomattavasti valmiimpi toteuttamaan rakennusprojektisi.
20223_77264.jpg
Pihasauna Aava valloitti Vertti Harjuniemen sydämen
Saunominen kuuluu suomalaisten arkeen. Monelle se on myös jokaviikkoinen rentoutumisen hetki rankan työviikon jälkeen. Pihasauna on helppo tapa tuoda rentoutumisen mahdollisuudet omaan pihapiiriin niin järven rannalla kuin kaupunkiympäristössä. Nopeasti pystytettävät asennusvalmiit kokonaisuudet tekevät haaveista totta. Pihasaunan voi rakentaa tai rakennuttaa, mutta helpoin tapa on tilata asennusvalmis kokonaisuus ‒ kuten teki myös monien tuntema kuntosaliyrittäjä Vertti Harjuniemi.
20232_80816.jpg
Vaikuta itse hoitovastikkeen kustannuksiin lämmitystä säätämällä
Energian hinnannousu on saanut suomalaiset kysymään, mitä tapahtuu yhtiövastikkeille? Nouseeko asumisen hinta entisestään? DNA:n älylämmityspalvelu Wattisen teettämässä kyselyssä peräti 62 prosenttia kaikista vastaajista ilmoitti olevansa huolissaan vastikkeiden noususta. Hälyttävintä oli se, että erityisen huolissaan mahdollisesta noususta oli jopa noin joka neljäs vastaaja (26 %).
20213_68919.jpg
Lemmikit taloyhtiössä
Yhä useammassa perheessä on lemmikkieläin tai -eläimiä. Taloyhtiöissä tämä merkitsee lemmikillisten ja lemmikittömien asukkaiden rinnakkaiseloa, mikä edellyttää joskus molemminpuolista huomaavaisuutta. Lemmikkieläinten pidosta, säännöistä ja rajoista keskustellaan usein myös vuokranantajan ja vuokralaisen välillä vuokrasopimusta laadittaessa.
JNT Nollge sisäilman laatu mittaus
Langattomat sensorit vievät sisäilmanlaadun seurannan uudelle tasolle
Kaikki alkoi pietarsaarelaisen kiinteistön pesutuvasta. Pesutuvan käyttäjiltä tuli Folkhälsans Fastigheter Ab:n Anders Dahlbäckille ilmoituksia sisäilman huonosta laadusta. Samoihin aikoihin alkuvuonna 2021 JNT:N (Pietarsaaren Puhelin Oy) myynti otti yhteyttä Andersiin, sillä heilläkin oli tiedossa kyseisen Pietarsaaressa sijaitsevan kiinteistön ikä ja sitä myötä myös mahdolliset sisäilmaongelmat. JNT:n myyjä kertoi Nollge -sensoreista, joilla voitiin mitata muun muassa sisäilman laatua. Nollge on JNT:n IoT-konsepti, jonka sensorit toimivat täysin langattomasti Sigfox-radioverkossa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton