• Etusivu
  • LVI

Nyt on säästön paikka –

Rakentajan toimitus
Julkaistu 05.02.2007
20072_3369.jpg

Sähköenergiasta keskitetty jäsentarjous


Sähköenergian spot-hinta on romahtanut, mutta kuluttajahinnoissa tätä ei olla huomioitu. Nyt onkin paras aika uudelle yhteisostolle. Viime viikolla aloitettu hanke toteutetaan nyt neljäntenä vuotena peräkkäin ja jo nyt on selvää että kilpailutukseen liittyy jälleen tuhansia jäseniä. Yllä olevasta kuvasta nähdään, että sähkön spot-hinta on puolessa vuodessa pudonnut huippuhinnastaan noin kolmasosaan. Samaan aikaan myös ensi vuodelle kohdistuvan johdannaisen hinta on laskenut parikymmentä prosenttia. Sähkömarkkinoiden tilanne onkin nyt kuluttajien kannalta sopiva sähköyhtiöiden kilpailutukseen.

Tule mukaan energian ostoyhteenliittymään!


Energiavahtipalvelun ostoyhteenliittymä toteutetaan otollisen markkinatilanteen takia ripeässä aikataulussa ja siihen on mahdollisuus liittyä sivuillamme keskiviikkoon 21.2. kello 12:00 asti. Ostoyhteenliittymän tavoitteena on auttaa osallistujia saamaan sähkönsä entistä kilpailukykyisemmällä hinnalla, joka pysyy vakaana sovitun kahden-neljän vuoden ajan. Saatavien tarjousten kilpailukyky tulee olemaan sitä parempi, mitä suurempi määrä kiinnostuneita kuluttajia on mukana. Tarjouksia tullaan pyytämään kuluttajaystävällisiltä kustannustehokkuuteensa panostavilta sähköyhtiöiltä, joilla on halu todelliseen yhteistyöhön asiakkaidensa kanssa.

Tule mukaan...

Miten toimia?


Mukaan voivat liittyä kaikki jäsentunnuksen omaavat henkilöt klikkaamalla tällä sivulla näkyvää "tule mukaan..." linkkiä. Ostoyhteenliittymään ilmoittautuneilta jäseniltä kerätään seuraavat tiedot:

a) asunnon/työpaikan/kesämökin sulakekoko
b) nykyinen sähkönkulutus vuositasolla (aikatariffissa jaoteltuna eri kulutusmaksujen voimassaoloaikojen mukaan) ja
c) tämänhetkinen tariffitaso sekä
d) kulutuspaikan tarkempi osoite

Nämä yllämainitut tiedot kerätään ilmoittautumisen yhteydessä. Tarjouspyyntöön voit siis liittää myös useampia kulutuspisteitä. Tietojen täyttöä helpottaa, mikäli otat viereesi viimeisen sähkölaskun.

Tarjouspyynnön tekeminen, tarjousten arviointi ja päätöksenteko
Hankkeen vetäjä pyytää tarjoukset sopivaksi katsotulta määrältä sähkönmyyjiä. Tarjouspyyntöön liitetään tiedot asuntojen/työpaikkojen sulakekoosta, sähkönkulutuksesta ja noudatetuista tariffeista.
Liittymisaika päättyy 21.2. kello 12:00 jonka jälkeen kulutusmäärät ja -tiedot kerätään yhteen ja lähetetään energiamyyjille tarjousta varten. Tarjousten saamisen jälkeen teemme jäsenten puolesta tarjousvertailun ja esityksensä siitä, mikä tarjous on edullisin. Vasta tämän jälkeen jokainen jäsen tekee oman päätöksensä hyväksyä tai hylätä tarjous.
Liittyessäsi nyt mukaan tarjouspyyntövaiheeseen et siis vielä sitoudu mihinkään.

Tule mukaan...

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rakennuksen vastaanotto
Vastaanoton aikataulumenettelyToimenpiteet:Vastaanoton aikataulumenettely kuvataan urakkarajaliitteessä. Vastuu-henkilöt huolehtivat aikataulun noudattamisesta siten, että rakennusta ei oteta vastaan keskeneräisenä esim. puutteellisten säätöjen osalta. Vastaanoton toimenpiteistä laaditaan erillinen aikataulu.Vastuuhenkilöt:Valvojat ja projektipäällikköDokumentit:VastaanottoaikatauluHyväksyntä:Projektipäällikkö
20191_55859.jpg
Pyydä tarjous ja osallistu ilmaisen kattoremontin arvontaan!
Vesivekin paikalliset pojat eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Tehokas konsepti sekä ammattitaitoiset työmiehet rakentavat uuden katon säältä suojaan päivässä, joten kylmyys ei iske pirttiin pakkasellakaan.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rakentamispäätösesitys
Toimenpiteet:Urakkatarjousten käsittelyn ja rakentamisen edellytysten tarkastamisen jälkeen laaditaan esitys rakennustöiden käynnistämisestä.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Esitys rakennustöiden käynnistämisestä.Hyväksyntä:Tilaaja
Knauf
Mitä märkätilan seiniin? – miten valita sopiva rakennuslevy?
Märkätilan rakenteisiin löytyy useita määräykset täyttäviä vaihtoehtoja. Puu- tai metallirankaseiniin soveltuvat sekä kipsilevyt, että sementtipohjaiset levyt. Kummatkin edellyttävät vesieristeen käyttöä. Soveltuvia levyjä ovat esimerkiksi erikoiskova kipsilevy, märkätilakipsilevy ja vaativiinkin kohteisiin soveltuva lasikuituverkolla vahvistettu sementtilevy. Usein ratkaisuna on edullisin määräykset täyttävä märkätilajärjestelmä. Omakotiasujan näkökulmasta voisi kuitenkin miettiä myös sitä, että tarvittava materiaalimenekki on varsin vähäinen ja rakenteen käyttöikä yleensä vähintään 30 vuotta. Muutaman euron ero neliöhinnassa alkaa tuolloin tuntua merkityksettömältä.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Tuulensuoja vai pelkkä villa?
Kysymys:Olen rakentamassa aittaa ja kysyisin yläpohjan eristeestä. Voinko jättää tuuletusraon niin, että eristevilla on paljaana kattokannakkeiden välissä, vai pitääkö villan pinta olla esimerkiksi tyvek-pinnalla varustettu tuulensuojaeriste? Tuulensuojaraot suojaan metalliverkolla niin, että eläimet eivät pääse eristeisiin.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Väliseinän purkaminen
Kysymys:Hei, teetimme sisustussuunnitelman ammattilaisilla, siihen kuului myös yhden väliseinän purkaminen kahden makuuhuoneen välistä. Yhdistettynä yhdeksi isoksi makuuhuoneeksi. Teemme kuitenkin työt itse kustannussyistä (poika ja tuttava). Piirustuksissa seinä ei ole kantava seinä ja sitä mieltä olivat myös suunnittelijat. Olemme aloittaneet remontin ja seinäkin jo kaadettu ym. Puretussa seinässä oli vaatekaapit molemmin puolin kummallekin huoneelle. Nyt kuitenkin näyttää siltä että puretun seinän kohtaa pitäisi tukea? Joitain merkkejä näkyy yläkerrassa (3 krs omakotitalo), pieniä halkeamia yms. Varmaa ei kuitenkaan ole jottei nämä merkit olisivat olleet jo aiemmin (talo rakennettu 1978/79). Jonkinlaiset pylväät/palkit seinien viereen ja jonkinlainen tuki/yläpalkki näiden päälle tms.? Tarvitaanko tässä asiantuntijan apua? Ja jos tarvitaan kenen

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton