• Etusivu
  • LVI

Nyt on hyvä aika vaihtaa ilmanvaihdon suodattimet

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Päivitetty 09.04.2024
20222_76926.jpg

Ilmanvaihtokone on kuin talosi keuhkot: se huolehtii, että sisätiloissa riittää raikasta ilmaa ja että käytetty ilma poistuu. Kun sisäilma suodatetaan puhtaaksi, jaksat ja voit paremmin. Siksi on tärkeää, että vaihdat suodattimet säännöllisesti.

Miksi suodattimet pitää vaihtaa?

Ilmanvaihtokoneen yksi tärkeimmistä tehtävistä on suodattaa sisään tuotavasta ulkoilmasta tehokkaasti pölyt, pienhiukkaset ja ilmansaasteet. Saasteita ja pölyä on erityisesti kaupunkialueilla, mutta siitepölyä leijuu ilmassa kaikkialle – asuitpa kaupungissa tai maalla. Korkealaatuinen suodatus on tarpeellista erityisesti perheissä, joiden jäsenet ovat alttiita hengityselinvaivoille.

Vaihtamalla suodattimet säännöllisesti, suojaat itsesi ja perheesi ulkoilman epäpuhtauksilta. Samalla pidät huolta ilmanvaihtokoneestasi, sillä suodattimien vaihto on tärkeää myös sen toiminnan kannalta. Tehokas suodatus vähentää lisäksi kanaviston puhdistuksen tarvetta.

Vaihda suodattimet vähintään kahdesti vuodessa

Suodattimet tulisi pitää puhtaina ja vaihtaa riittävän usein, jotta suodatusteho säilyy. Hyvä nyrkkisääntö on suodattimien uusiminen keväisin ja syksyisin eli kahdesti vuodessa. Vilkasliikenteisessä ympäristössä tai allergiaperheessä suodattimet voi olla tarpeen vaihtaa useamminkin.

Alkuperäisten suodattimien etuna on, että ne on suunniteltu ja mitoitettu ilmanvaihtokoneellesi. Vääränlaiset suodattimet voivat aiheuttaa ohivirtausta ja pahimmillaan jopa rakenteiden kastumista. Käyttämällä alkuperäisiä suodattimia varmistat ilmanvaihtokoneesi toiminnan ja sijoitat perheesi hyvinvointiin.

Katso videolta, kuinka Vallox-ilmanvaihtokoneiden suodattimet vaihdetaan helposti ja nopeasti.

Suodattimet helposti verkkokaupasta tai lähimmältä jälleenmyyjältä
Hanki alkuperäiset Vallox-suodattimet Valloxin omasta verkkokaupasta tai lähimmältä jälleenmyyjältäsi (rautakaupat ja LVI-alan erikoisliikkeet). Löydä lähin Vallox-suodattimien jälleenmyyjä.

20233_81072.jpg
Vallox Oy
LVI
koneellinen ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202011_67427.jpg
Haaveiletko raikkaasta sisäilmasta?
Ilmanvaihtokone on kuin talosi keuhkot: se huolehtii, että sisätiloissa riittää raikasta ilmaa ja että käytetty ilma poistuu. Kun tuloilma suodatetaan puhtaaksi, jaksat ja voit paremmin. Siksi on tärkeää, että vaihdat suodattimet säännöllisesti!
20194_57649.jpg
Ilmanvaihdon vastuut ja työnjako
Taloyhtiöissä pähkäillään usein, miten vastuut ilmanvaihdon kunnossapidon suhteen jakautuvat osakkaiden ja yhtiön välillä. Asunto-osakeyhtiölain (1599/2009) mukaan yhtiö vastaa rakenteista, eristeistä sekä ns. perusjärjestelmistä eli esimerkiksi lämmitys-, sähkö-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmistä, jotka yhtiö on toteuttanut. Osakkaan vastuulle taas kuuluvat huoneiston sisäosat lukuun ottamatta edellä mainittuja perusjärjestelmiä.
20211_68265.jpg
Hyvä ilmanvaihto pitää kodin raikkaana
Ilmanvaihtokanaviston ja -koneen suunnittelulla ja valinnalla on tärkeä rooli talon rakennusprojektissa. Ilmanvaihdolla vaikutetaan sekä asumismukavuuteen että talon rakenteiden kunnossa pysymiseen. Sopivan ilmanvaihtokoneen valinnassa kannattaa panostaa energiatehokkuuteen ja valita kone, jossa on itselle sopiva ohjaustapa. Kanavistoksi kannattaa valita sellainen, joka on helppo rakentaa ja huoltaa.
20211_68066.jpg
Jäätyykö ilmanvaihtosi pakkasella?
Raikasta ilmaa tarvitaan myös talvipakkasilla. Kylmien kuukausien aikana voi tulla kiusaus säästää energiaa sulkemalla ilmanvaihto. Näin ei missään nimessä saa tehdä. Ilmanvaihtoa tarvitaan myös talvella, jotta sisäilma pysyy miellyttävänä ja terveellisenä.
20232_80801.jpg
Saako ilmanvaihdon sammuttaa pakkasella?
Energiakriisi on saanut kodin omistajat pohtimaan energiankulutusta entistä tarkemmin. Ilmanvaihdon sammuttaminen voi houkuttaa, mutta sitä ei kannata tehdä talvellakaan.Ilmanvaihto nimittäin poistaa likaista ilmaa ja ylimääräistä kosteutta sekä tuo raikasta hengitysilmaa asuntoon. Siksi toimiva ilmanvaihto on elintärkeää niin asunnon rakenteiden kuin asukkaiden terveydenkin kannalta - myös talvella.
20155_43327.jpg
Muutostöissä asennettiin huoneistokohtainen iv
Keskeisellä paikalla sijaitsevaan vanhaan Loimaan kirkkoherranvirastoon saneerattiin persoonallisia asuntoja. Samalla rakennuksen ulkoasu koki täydellisen muutoksen.Yksikerroksisen virastotalon vanhat toimistohuoneet muokattiin asunnoiksi. Pohjaratkaisut pilareineen tekivät muutoksesta haastavan, mutta niinpä asunnoistakin tuli tavallisuudesta poikkeavia. Vanhan rakennuksen päälle rakennettiin vielä toinen asuinkerros ja tilavat lasitetut terassit.Rakennuksessa on hyödynnetty vahvaa loimaalaista osaamista. Esimerkiksi parketit ovat paikalliselta Timberwiselta, kivitasot Loimaan Kiveltä ja ilmanvaihtojärjestelmäksi Loimaan IV-asennus asensi niin ikään paikkakunnalla valmistetut Valloxin matalaenergiailmanvaihtokoneet.Tilaa veloitukseton esite Vallox - hyvä sisäilma

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton