• Etusivu
  • Talo

Nyt löytyy jo kattolistaa ja peitelistaa!

Rakentajan toimitus
Päivitetty 02.03.2016
20161_45206.jpg

Kattolistan valitseminen ei tuottanut oikeastaan kovinkaan paljon päänvaivaa.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Nyt löytyy jo kattolistaa ja peitelistaa! Kattolistan valitseminen ei tuottanut oikeastaan kovinkaan paljon päänvaivaa, mutta toista se oli peitelistojen ja jalkalistojen valinta. Halusin vanhannäköiset isohkot listat, mutta en todellakaan antiikkilistoja, jotka yrittävät olla jotain mitä eivät kuitenkaan todellisuudessa ole. Aivan liian krumeluureja minun makuuni. Voin kertoa, että eipä niitä paljon muita vaihtoehtoja sitten olekaan ellei halua täysin suoraa listaa tai vaihtoehtoisesti ole yhteydessä johonkin sahaan ja teetä ihan oman mallin mukaan. Sitten on vielä se, että et ole yksinäsi päättämässä asioista, vaan on se toinen osapuoli, jota ei miellytä sahalta hankitun listan hinta tai katsomasi lista on aivan liian suuri. Tähän auttaa se, että lähdetään yhdessä metsästämään sopivaa listaa.

Listaostoksilla

Talomme lähellä on puutavaraliike, josta hankimme myös kattolistat. Heidän kätköistään löytyi aivan ihana malli, jota heillä oli mahdollisuus tehdä, mutta listoissa saattoi olla oksakohtia ja muita vikoja. Tämäpä ei meitä haitannut, sillä listat kuitenkin maalattaisiin ja siksi tarvittaessa voisi koloja korjailla. Eipä tuo lista silti heti mukaamme lähtenytkään, sillä se oli kuulemma liian suuri.

No pienen kierroksen jälkeen, jonka aikana kävin esittelemässä paikoilleen asennettuna olevaa saman korkuista listaa, teimme kaupat tuosta kyseisestä listasta.

Halusin peite- ja jalkalistojen olevan samaa rusehtavan harmaan sävyä (Tikkurila J486) lattian kanssa. Tai no pallottelin kyllä ajatuksella, että peitelistat olisivat valkoiset, mutta tulin aina siihen lopputulokseen, että silloin kokonaisuus olisi liian pliisu. Nuo rusehtavan harmaat listat kehystävät ikkunoita kauniisti ja nyt kun ne ovat paikoillaan, olen kyllä erittäin tyytyväinen.

20163_45519.jpg
Rusehtavan harmaat listat kehystävät ikkunoita kauniisti.
Rusehtavan harmaat listat kehystävät ikkunoita kauniisti.
20161_45208.jpg
20161_45209.jpg

Lattioiden maalausta ja jalkalistojen asennusta

Lattiakin maalattiin ja jalkalistat saatiin paikoilleen, mutta kuten kuvista näkyy, niin eipä tuo sävy olekaan sama kuin listoissa. Ennen jalkalistoja tuota sävyä oli jotenkin vaikea hahmottaa, koska samaa sävyä löytyi ainoastaan ikkunoiden ympäriltä. Kyllä se väärältä tuntui jo silloin, mutta jalkalistojen asennuksen jälkeen ei ollut enää mitään epäselvää. Remppamiehetkin olivat ihmetelleet asiaa, mutta olivat kuitenkin maalanneet lattian kahteen kertaan kauttaaltaan. Kun asiaa selviteltiin, niin kävi ilmi, että maali oli sävytetty väärään pohjaan, koska tehtaalla olivat tarrat menneet sekaisin. Tämä siis tarkoitti uudelleen maalausta, jonka päätimme suorittaa itse, ihan vain kustannussyistä.

Lattiakin maalattiin ja jalkalistat saatiin paikoilleen, mutta kuten kuvista näkyy, niin eipä tuo sävy olekaan sama kuin listoissa.
Lattiakin maalattiin ja jalkalistat saatiin paikoilleen, mutta kuten kuvista näkyy, niin eipä tuo sävy olekaan sama kuin listoissa.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

13_P_119173_1.jpg
Ympäristöministeriö: Kasvua ja kehitystä puusta -tukiohjelma
Ympäristöministeriön puurakentamisen ohjelma on avannut uuden rahoitushaun Kasvua ja kehitystä puusta -tukiohjelmassaan. Huhtikuun loppuun asti käynnissä olevassa haussa tukea voi hakea hankkeisiin, jotka selvittävät puun mahdollisuuksia käyttäjälähtöisissä rakentamisen ratkaisuissa.
20211_68313.jpg
Tutkimus: Kotitalousvähennys ei lisää työllisyyttä eikä kitke harmaata taloutta
Budjettiriihessä esillä oleva kotitalousvähennyksen laajentaminen ei ole tutkimusryhmän mukaan järkevä tapa lisätä työllisyyttä.
20181_51442.jpg
Rapatun julkisivun huolto ja kunnossapito
Rappauksen kulumista ja korjaustarvetta ei tarvitse arvioida vuosittain, sillä rappaus on pitkäikäinen kestäen vuosikymmeniä ilman uudelleen pinnoitusta tai merkittäviä huoltotoimenpiteitä. Ensimmäisen uusintapinnoituksen syynä voi olla vain tarve kirkastaa vanhaa, patinoitunutta väripintaa tai halu vaihtaa talolle kokonaan uusi värisävy tai pinnan struktuuri.
20221_76621.jpg
Kotimaisten linjalattiakaivojen valikoima laajenee - mukana on musta uutuus
Suuren suosion saavuttaneiden Vieser-linjalattiakaivojen mallisto laajenee vuoden alkajaisiksi. Tyylikkään eleettömien rosterikansien kokovalikoima kasvaa, ja samalla markkinoille tuodaan kannesta myös uusi mattamusta versio, joka on upea vastinpari esimerkiksi trendikkään mustille suihkukokonaisuuksille.
20097_17673.jpg
Talo Valo on LVI-talo
Asuntomessujen messukohde 34, Herrala-Talojen Talo Valo, on rakennettu myös LVI-taloksi. Matalaenergiatalon talotekniikka nojautuu pitkälti Uponor pientaloratkaisu -konseptiin kuuluviin taloteknisiin järjestelmiin. Tavoitteena ei ole ollut rakentaa "tulevaisuuden taloa". Sen sijaan se tuo messuilla nähtäväksi jo nyt jokaisen saavutettavissa olevia, energiatehokkuutta, turvallisuutta ja asumismukavuutta lisääviä pitkälle kehitettyjä LVIjärjestelmiä.
20083_9550.jpg
Sisustuksen ylempi taso
Portaat ovat nousemassa yhdeksi talon näkyvimmistä sisustuselementeistä designhuonekalujen rinnalle. Tarjoamme tyylikkäitä teräsporrasratkaisuja sisustuksen ylemmältä tasolta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton