• Etusivu
  • Talo

Nimestään huolimatta varsin kotimainen toimija

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc, Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER, Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Julkaistu 12.05.2021
20215_70587.jpg

Jokainen suomalainen on taatusti kuullut rakennusmateriaalien yhteydessä nimet Weber, ISOVER ja Gyproc.

Saint-Gobain, nimi on tuttu sekä ISOVERin, Gyprocin että Weberin tuotteiden yhteydessä. Moni mieltää pelkän nimen perusteella, että yritys on ulkomainen toimija ja tuotteet tulevat eri puolilta Eurooppaa. Siinä mielessä mielikuva on oikea, että Saint-Gobainin juuret ulottuvat aina 350 vuoden taakse Ranskaan. Mutta tiesitkö, että yritys työllistää Suomessa jopa yli 1200 oman alansa ammattilaista?

Verrattuna Ranskaan ja yrityshistoriaan siellä, on matka Suomen kamaralla kestänyt vasta lyhyen aikaa, mutta historia ulottuu täälläkin pitkälti yli 100 vuoden taakse. Tuotteiden koko tuotannosta on Suomessa kotimaista vuositasolla peräti 98 tonnia, mikä on huima määrä rakennusmateriaaleja. Uudeksi tavoitteekseen vuonna 2017 perustettu Saint-Gobain Finland Oy on laatinut tavoitteen olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

Yhtenä keskeisenä periaatteena Saint-Gobain Finland Oy:llä on auttaa ihmisiä rakentamaan itselleen turvallisia koteja, joissa on hyvä olla ja elää nyt ja vuosikymmenienkin kuluttua. Jatkuva kehitystyö prosessituotannossa sekä tutkimustyö tuottavat tulosta korkealaatuisten tuotteiden muodossa.

20215_70588.jpg

Pieni pala historiaa

Jokainen suomalainen on taatusti kuullut rakennusmateriaalien yhteydessä nimet Weber, ISOVER ja Gyproc. Jokainen brändi vastaa selkeästi oman osa-alueensa kysyntään. Weberin tuotteisiin kuuluvat esimerkiksi rakennustuotteita julkisivuista lattiatasoitteisiin, ISOVER antaa ratkaisut kodin eristämiseen ja Gyproc huolehtii pinnoista sisustuskuntoon kipsilevyjensä avulla.

Weberillä on edellä mainituista brändeistä pisin historia Suomessa. Toiminta alkoi nimittäin Suomessa jo vuonna 1897, jolloin merikapteeni Karl Forsström perusti ensimmäisen kalkkiuuninsa Virkkalaan. Seuraavana vuonna Paraisille perustettiin Pargas Kalkbergs Aktiebolag (Paraisten Kalkkivuori Osakeyhtiö). Tällä hetkellä Weberillä onkin suomessa kuusi tehdasta, neljä aluevarastoa sekä 250 työntekijää. Tuotantolaitokset sijaitsevat Kiikalassa, Ojakkalassa, Oulussa, Paraisilla sekä Tervolassa.

Weber tarjoaa turvallisia tuotteita aina julkisivuista lattiatasoitteisiin.
Weber tarjoaa turvallisia tuotteita aina julkisivuista lattiatasoitteisiin.
ISOVER aloitti toimintansa Suomessa jo 1930-luvulla.
ISOVER aloitti toimintansa Suomessa jo 1930-luvulla.

Seuraavana brändeistä oman paikkansa haki ISOVER aloittamalla toimintansa Suomessa 1930-luvulla. Varsinainen omatuotanto pyörähti käyntiin vuonna 1941 Karhulan lasivillatehtaan perustamisen myötä. Saint-Gobain tuli kuvaan vasta vuonna 1958, jolloin ISOVERin silloinen omistaja Ahlström solmi lisenssisopimuksen Saint-Gobainin TEL-lasivillaprosessin käyttöönotosta Suomessa. Tänä päivänä ISOVER valmistaa laadukkaita eristeitään Hyvinkäällä sekä Forssassa.

Gyproc aloitti taipaleensa Suomessa vuonna 1949 Myllykosken Paperitehdas Oyn ajatuksen myötä. Silloin syntyi ajatus tuotteesta, jota valmistettaisiin kartonkituotannon jatkeena. Gyproc-kipsilevyt ovatkin luoneet itselleen vuosien myötä vakaan sijan suomalaisten rakentajien keskuudessa. Kipsilevyjen valmistus on täysin kotimaista, levyt valmistetaan nimittäin Kirkkonummen tuotantolaitoksella – siellä otetaan myös vastaan kierrätettäväksi kelpaavaa kipsilevyä.

Gyproc tarjoaa kestäviä ratkaisuja kodin pintoihin.
Gyproc tarjoaa kestäviä ratkaisuja kodin pintoihin.
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Gyproc Habito-levy ja järjestelmätakuu-logo
Kipsilevy on luonnonmukainen rakennusmateriaali
Kipsilevy on luonnollinen rakennusmateriaali, jonka pääraaka-aineena ovat puhdas kipsikivi, vesi sekä kierrätyspaperista valmistettu uusiokartonki.Gyproc-kipsilevy on hajuton ja terveydelle vaaraton rakennusmateriaali. Gyproc sisäverhouslevyt ovat läpäisseet tarkat sisäilman emissiotestit (TVOC) ja kuuluvat Rakennustietosäätiön myöntämään parhaaseen sisäilman päästöluokkaan M1.Lue lisää Gyprocin kipsilevyistä ja tuotteista
rakenteiden toteutus kipsilevyllä
Kipsilevy sopii kodin joka pintaan
Kipsilevy on kaikessa yksinkertaisuudessaan monipuolinen materiaali kodin eri tiloihin ja pintoihin. Gyprocin ratkaisujen avulla voidaan kipsilevyistä rakentaa helposti niin väliseinät, lattiat, märkätilat ja katot ulkoseinien tuulensuojia unohtamatta. Kipsilevy ei ole rakennusmateriaalina ainoastaan uudisrakentajan tuote, vaan myös korjausrakentaja löytää itselleen sopivat ratkaisut laajasta levyvalikoimasta.Gyprocin rakenteet edustavat keveitä, sekä ääntä ja paloa eristäviä ratkaisuja. Levyssä on kahden lujan kartonkipinnan välissä kipsiydin. Pintakartonki kiertää levyn pitkien sivujen ympäri ja levyn päät on tasattu sahaamalla. Levyjen pitkät sivut ovat joko reunaohennettuja tai suorareunaisia.Gyproc tarjoaa myös useimmista levyistään ERGO®-levyn, joka on perinteistä levyä kapeampi. Kapeammat, vain 900 mm:ä leveät levyt parantavat työergonomiaa keveytensä sekä helpomman käsiteltävyytensä vuoksi, myös asentaminen on nopeampaa.Ovatko eri levyt ja niiden käyttömahdollisuudet sinulle tuttuja? Tutustu levyjen ominaisuuksiin ja käyttökohteisiin.Tutustu Gyprocin levy valikoimaan
202110_45673.jpg
Suojaa kotisi seinärakenteet säältä
Tuulensuojalevyjä käytetään rakennusten ulkoseinissä tuulensuojaukseen. Samanaikaisesti tuulensuojalevyt suojaavat rakennusaikana eristeitä sekä runkorakenteita myös kosteudelta. Ulkoseinärakenteen tulee olla tuulitiivis. Seinärakenteen ollessa riittävän tiivis, tuulenpaine ei pääse heikentämään seinärakenteen sisällä seinän lämmöneristyskykyä. Samalla lämpöhäviöt pysyvät pieninä.
Taloja kalliotontilla
Älä unohda radoninpoistoa
Radon on hajutonta, mautonta ja näkymätöntä radioaktiivista kaasua, jota syntyy maaperässä olevan uraanin ja radiumin puoliintuessa. Altistuminen radonille aiheuttaa keuhkosyöpää. Huoneilmaan radonia pääsee muun muuassa:- rakennuksen alla ja ympärillä olevasta maaperästä- vähäisin määrin myös rakennusmateriaaleista esim. betonista ja tiilestä- talousvedestä, erityisesti porakaivoveden radonpitoisuus voi olla suuriMaaperän huokosilma on Suomessa merkittävin sisäilman radonpitoisuuden lähde.
20231_80671.jpg
Kattoturvatuotteiden toimivuus, kunnossapito ja huolto on kiinteistönomistajan vastuulla
Kulku ylös katolle sekä siellä liikkuminen ja työskentely edellyttävät maksimaalista turvallisuutta. Kattoturvavarusteiden kohdalla ei tule tinkiä, kun kyseessä on henkilöturvallisuuden varmistaminen. Ennen katolle kiipeämistä on kuitenkin hyvä ottaa tuumaustauko ja varmistaa, että kaikki tarvittavat välineet ja varusteet ovat kunnossa – etenkin talviolosuhteissa. Kattoturvatuotteiden toimivuus, kunnossapito ja huolto on kiinteistönomistajan vastuulla.
20124_30555.jpg
Tulikiven valmistakka on lämmitysvalmis jopa kahdessa tunnissa
Tulikiven kehittämä valmistakka mullistaa takan hankinnan, asennuksen ja käyttöönoton. Valmistakkaratkaisun ansiosta takan asennus on ennätyksellisen nopeaa ja vaivatonta – uuni ja hormi tehdään valmiiksi tehtaalla, toimitetaan kerralla ja asennetaan toimituspäivänä. Uusi takka on lämmitysvalmis jopa kahdessa tunnissa. Tulitikut käteen -palvelu säästää aikaa entisestään ja vapauttaa asiakkaan vaivannäöltä.Lisätietoa Tulikivi-uuneista

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton