• Etusivu
  • Sisustus

Näyttäviä yksityiskohtia ja tilantuntua peileillä: nappaa 6 sisustusvinkkiä

Peilit ovat oiva tapa sisustaa kotia

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Suomen Lasitehdas Oy
Julkaistu 14.06.2023Päivitetty 29.06.2023
20236_82434.jpg

Valtaosa ihmisistä on tottunut sijoittamaan peilit kodissaan ainoastaan sinne, missä niitä eniten tarvitaan. Peili löytyy yleensä ulko-oven läheisyydestä eteisestä, jolloin voi tarkistaa ulos lähtiessään onko kaikki ulkoisesti hyvin, ja kylpyhuoneesta, missä muun muassa meikkaus ja hiusten muotoilu suoritetaan. Mikään sisustussääntö ei kuitenkaan estä asukkaita lisäämästä peilejä kotiinsa – sinne minne haluavat. Peileillä pystyy nopeasti ja vaivattomasti lisäämään, jopa huomaamattaan, valoisuutta ja tilantuntua kotiinsa.

Peilit eivät ole enää vain pakollinen pahe ja perustarve huoneissa, vaan ne ovat tulleet osaksi monipuolista sisustamista ja ihmiset ovat alkaneet rohkeasti valitsemaan yhä isompia ja näyttävimpiä peilejä katseenvangitsijoiksi kodeissaan. Peilien muodoilla, kehyksillä ja koolla voidaan jopa leikitellä ja peilin voi sijoittaa monin eri tavoin.

Tässä muutama sisustusvinkkimme peilien suhteen:

1. Peilit tuovat tilantuntua pieneenkin tilaan

Pientä huonetta voi avartaa peiliryhmällä tai sijoittamalla sopivaan kohtaan huonetta suuri peili. Jos kaipaa huoneeseen lisää leveyttä, kannattaa asettaa suuri peili vaakatasoon, jos taas kaipaa korkeutta huonetilaan, sijoitetaan peili pystyasentoon.

Oiva paikka suurelle peilille on muun muassa sohvan tai ruokapöydän läheisyydessä. Iso peili luo illuusion, että tilaa on riittämiin, vaikka neliömäärä huoneessa olisikin oikeasti pieni. Ison peilin voi sijoittaa myös nojaamaan seinään. Koska peili tuplaa kaiken siihen heijastuvan, kannattaa tämä huomioida peiliä sijoittaessaan. Peilin vastapäinen seinä kannattaa pitää minimialistisena ja rauhallisena, varsinkin jos peiliin heijastuu jo sohva, ruokailuryhmä tai paljon kasvillisuutta.

2. Mitä isompi peili, sen parempi

Kuten edellä todettiin, peili heijastaa kaiken, joka sen horisonttiin mahtuu, mutta peili heijastaa myös valoa. Peilin heijastaessa valoa tilasta tulee avaramman lisäksi valoisampi. Jos haluaa käyttää peiliä valonlähteenä, tilaan kannattaa valita mahdollisimman suuri peili. Kun peilin sijoittaa ovea tai ikkunaa vastapäätä, saa lisää valoisuutta, mutta kannattaa huomioida, ettei valaisimista osu peiliin häikäisevää valoa.

Isojen peilien sijoittamisessa tulee noudattaa myös varovaisuutta. Jos perheessä on lapsia tai lemmikkejä, on lattialle sijoitettavalle peilille suotavaa valita paikka siten, ettei se pääse hektisen arjen keskellä kaatumaan kenenkään päälle. Lattialle sijoitettava peili on hyvä tukea seinäkiinnikkeillä.

Seinälle sijoitettavien suurten peilien osalta varovaisuuteen ja turvallisuuteen on yhtä tärkeää panostaa. Sijoittaessaan peili seinälle, tulee selvittää tarkoin seinän rakenne, sillä erilaiset seinämateriaalit vaativat erilaisia kiinnitystarvikkeita.

Aitta-peili kultamessinki slimline kehyksellä

Aitta-peili kultamessinki slimline kehyksellä

3. Luo illuusioita peileillä

Eri kokoisilla peileillä on helppo luoda huoneeseen illuusio ylimääräisistä ikkunoista. Pienet kurkistuspeilit muuttavat pienenkin huoneen ilmettä ja tuovat huoneeseen valoa. Suurella vapaasti seisovalla peilillä voi luoda illuusion isommasta huonetilasta, mahdollistaen näkymän esimerkiksi huoneesta toiseen.

Peilejä voi sijoittaa koosta riippumatta seinän ja lattian lisäksi hyllyille, pöydille, ikkunalaudoille, keittiön välitilaan tai vaikka oviin. Sisustuksesta saa joustavan ja vaivattoman, kun peilien paikkaa voi vaihtaa erittäin helposti, vaikka päivittäin.

4. Valoisaa avaruutta peileillä

Kapeat käytävätilat tai portaikko saavat ilmettä ja avaruutta helposti, kun sijoittaa korkeita, lattiasta kattoon ulottuvia peilejä monta vierekkäin tai allekkain. Tilasta saa upean myös päällystämällä kokonaisen seinän peilipinnalla.

Jos huoneessa ei ole vapaata seinätilaa peileille, kukaan ei estä sijoittamasta peilejä oviin. Ei ole tavatonta, että saranovia päällystetään peileillä. Tulos on leikkisä ja käytännöllinen. Kaikki peileillä ympäristöä peilaavat ovet toimivat kuin lisäikkunoina kyseisessä tilassa.

5. Peilit sisustuselementteinä

Peilit toimivat oivasti myös taulujen korvikkeina. Sijoittamalla peilit niin, että niihin heijastuu ikkunasta kaunis maisema tai jokin ykistyiskohta kodissa, saa kauniin taulun, joka muuntuu huoneen valoisuuden mukaan. Huoneen muotoa voi korostaa eri muotoisilla ja kokoisilla peileillä.

6. Muuta helposti huoneen ilmettä peilin avulla

Ovaalin muotoisella tai pyöreällä peilillä voi tuoda huonetilaan pehmeyttä, kulmikasta ryhtiä tai rytmitystä. Kehyksillä voidaan korostaa entisestään peilien muotoa ja yleisvaikutelmaa. Pienikokoiset peilit on helppo sijoittaa taulujen lailla lähes minne vain.

Mukulakivi-peilit

Mukulakivi-peilit

Suomen Lasitehdas Oy on toimittanut lasituksia jo kymmenille tuhansille asiakkaille. Tilaustyöt ovat olleet monimuotoisia, aina yksittäisistä pöydän laseista isoihin edustustason talojen täydellisiin lasituksiin. Asiakkaiden joukossa on ollut laajalti myös kaikkien tuntemia vaikuttajia, jotka ovat jakaneet omilla sometileillään runsaasti materiaalia Lasitehtaan tuotoksista.

Tutustu lisää peilivaihtoehtoihin somevaikuttajien kodeissa:

Huomaa, että sisällön katsominen saattaa vaatia kirjautumisen Instagramiin.

Ohje

Ohje

Vaikuttajatkin ovat vakuuttuneet Lasitehtaan peileistä

Suomen Lasitehdas Oy on toimittanut lasituksia jo kymmenille tuhansille asiakkaille. Tilaustyöt ovat olleet monimuotoisia, aina yksittäisistä pöydän laseista isoihin edustustason talojen täydellisiin lasituksiin. Asiakkaiden joukossa on ollut laajalti myös kaikkien tuntemia vaikuttajia, jotka ovat jakaneet omilla sometileillään runsaasti materiaalia Lasitehtaan tuotoksista.

Tutustu lisää peilivaihtoehtoihin somevaikuttajien kodeissa:

Huomaa, että sisällön katsominen saattaa vaatia kirjautumisen Instagramiin.

Kaari-peili

Kaari-peili

Millainen peili on sinun suosikkisi?

Pelkistetyn tyylin ystävä usein valitsee kotiinsa selkeitä linjoja, mahdollisesti jopa hyvin minimalistisia ratkaisuja. Tällaisen tyylin kannattajan kotoa löytyvät peilit voisivat useimmiten olla joko kehyksettömiä peilejä tai sitten ohuella puukehyksellä varustettuja. Mutta: mitäpä jos rikkoisit rajoja?

Suorien linjojen ja pelkistettyjen värimaailmojen keskelle voisikin sopia vaikka retrotyylinen tai vintage-henkinen peili tai puolipyöreä valopeili. Tällöin ympäröivä minimalismi korostaa peiliä ja peili itsessään tuo hienoista pehmeyttä ehkä muuten selkeälinjaiseen sisustukseen. Vastaavasti romanttisen sisustukseen voisi tuoda sopivasti särmää hyvinkin yksinkertainen ja pelkistetty peili.

Tutustu Suomen Lasitehtaan peilivalikoimaan

Poikkea Peilikaupassa – osta peilit helposti netistä

Suomen Lasitehtaan Peilikaupassa olevat tuotteet ovat vakiokokoa olevia mallituotteita. Jos haluat räätälöidyn kokoisen tai muotoisen peilin, tulee hinta neuvotella valmistajan kanssa erikseen. Peilikaupan hinnat antavat nopeasti osviittaa kuitenkin hintaluokasta mallin mukaan.

Peilikauppa on helpoin tapa hankkia trendikäs peili omaan sisustukseen. Vakiomittaiset peilit löydät Lasitehtaan sivuilta ja mittatilauspeilin hinnan saa laskettua helposti laskurilla. Kaikki peilit valmistetaan Porvoossa käsityönä ja jokainen peili on huolella valmistettu asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Klikkaa ostoksille Peilikauppaan tästä

Puolikaari peili

Puolikaari peili

Info

Info

Yhteystiedot, ideoita ja inspiraatiota

Lasitehdas valmistaa kaikkia lasituksia myös yritysasiakkaille ja jälleenmyyjille. Lasitehtaalla on pitkä kokemus laajoista rakennushankkeista ja erityisesti isoissa kohteissa sen lasikaiteissa ja sisustuslasituksissa.

Lue lisää Lasitehtaasta:

Tuotteita on saatavissa myös monista lasiliikkeistä ja rautakaupoista.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Suomen Lasitehdas Oy
Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20236_82445.jpg
Muuttuva tila - tilanjakajalla
Mustaruutuisina seininä ja liukuovina tunnetuiksi tulleet tilanjakajat ovat erinomainen ratkaisu vaihtelunjanoiselle sisustajalle. Tee kodistasi elävä näyttämö, joka muuttuu helposti tunnelman ja käyttötarkoituksen mukaan. Avaa tilanjakaja saadaksesi käyttöösi suuremman tilan tai vastaavasti sulje, jotta saat rajattua tilan mukavan kotoisaksi. Yhdistä tai erota – valinta on sinun.
20234_81505.jpg
Ajatonta designia ja laadukkaita lasituotteita jokaiseen kotiin
Onpa sinulla haaveissasi kauniit ja ajattomat lasikaiteet, terassilasitukset, lasi- tai peililiukuovet, lasiset suihku- tai saunaseinät, muut kodin sisustajalle tärkeät peili- ja lasituotteet, Suomen Lasitehdas Oy on sinua varten. Lasitehdas perustettiin aikana, jolloin lasituotteita ei vielä voinut tilata helposti netistä, nyt se on mahdollista ja tuotteita toimitetaan kaikkialle Suomessa. Tästä todellisesta tarpeesta syntyi tarina, joka on vuosien saatossa vain kasvanut.
20234_81525.jpg
Lasikaide suojaa te­hokkaasti putoa­miselta ja rajaa tyylik­käästi avo­terassia
Viime vuosien aikana, ihmiset ovat alkaneet panostaa entistä enemmän viihtyvyyteen kotioloissa ja vapaa-ajan asunnoillaan. Ajattomuus, modernit ja tyylikkäät ratkaisut sekä turvallisuusaspekti korostuvat etenkin terassirakentamisessa ja rentoutumispaikkojen sisustamisessa. Lasikaiteet ovat nousseet suomalaisten suosioon osana terassirakentamista. Lasikaidetta suunniteltaessa tulee kuitenkin ottaa huomioon myös muutamia turvallisuusseikkoja. Muun muassa lasikaiteen oikeaoppinen kiinnittäminen vaatii suunnittelua ja ennakointia, jotta rakenteesta tulee tukeva ja turvallinen, tyylikkään lopputuloksen lisäksi.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton