• Etusivu
 • Talo

Näillä vinkeillä terassi- ja parvekelasien syyshuolto ja pesu onnistuvat varmasti

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 11.10.2021Päivitetty 12.10.2021
202110_73005.jpg

Hyvä puhdistus ja huolto pidentävät myös terassin ja parvekkeen käyttöikää.

On taas aika ripustaa mitä upeimpia koristevalaisimia lasiterassille ja sijoitella erilaisia tunnelmavaloja kukkaistutuksien lomaan, pöydille sekä ikkunoihin. Mutta, jokin pieni asia tulisi hoitaa vielä ennen tunnelmointia ettei sitten pilata tuota rentouttavaa lepohetkeä - nimittäin siivous! Ennen kun aloitat sisustamaan lasitettua tilaasi tunnelmalliseksi syksyn oleskelukeitaaksi, kannattaa se ensin pestä kesän jäljiltä. Onhan syksyisen luonnon väriloistoa ja pimeneviä iltoja mukavampi ihastella kirkkaiden lasien läpi. Eivätkä tunnelmavalotkaan pääse paljastamaan likatahroja lasipinnoilta.

Lumon terassilasit valmistetaan karkaistusta lasista. Niiden puhdistus ei kuitenkaan eroa tavallisen lasin pesusta, joten voit huoletta käyttää samoja pesuvälineitä ja samaa pesutekniikkaa kuin muidenkin lasipintojen kohdalla. Varo naarmuttamasta pintaa puhdistaessasi pinnoitettuja laseja.

Info

Info

Vinkit terassilasien pesuun:

 • Käytä lasiterassin pesuun normaaleja kodin pesuaineita.
 • Vältä raapivia ja teräviä esineitä pestessäsi terassilaseja.
 • Pese ikkunat ylös-alas-liikkein ja alareunassa vaakasuuntaisin liikkein.
 • Kuivaa lasit lopuksi lastalla.
 • Pyyhi alumiiniosat kostealla liinalla.
Muista myös säännöllisesti imuroida terassilasien kiskot. Kiinnitä huomiota erityisesti terassin sisäänkäynnin kohdalle, johon kertyy kulkiessa pieniä kiviä ja muuta roskaa.
Muista myös säännöllisesti imuroida terassilasien kiskot. Kiinnitä huomiota erityisesti terassin sisäänkäynnin kohdalle, johon kertyy kulkiessa pieniä kiviä ja muuta roskaa.

Jos terassissasi on lasitettu katto, se ei välttämättä vaadi kovin usein pesua, sillä sade huuhtelee tehokkaasti, eivätkä lehdet, neulaset ja siitepöly tartu lasiin kovin herkästi. Jos lasikattoon on kuitenkin jäänyt roskia ja likaa, niin suorita pesu erittäin varovaisesti. Tukevat tikapuut ja pitkävartinen ikkunanpesin ovat hyviä apuvälineitä lasikaton pesussa. Lumon lasikatto kestää painoa vähintään 200 kg / neliö.

Katso lisää hyödyllisiä vinkkejä Terassin huolto-oppaasta.
Katso lisää hyödyllisiä vinkkejä Terassin huolto-oppaasta.
Info

Info

Vinkit parvekelasien pesuun:

 • Avaa aluksi kaikki lasit.
 • Pese päällimmäisen lasin ulkopuoli ja kuivaa lastalla. Käännä lasi liukukiskolle ja pese ja kuivaa lasin sisäpuoli.
 • Pese kaikki lasit vuorotellen molemmilta puolilta. Kun olet kääntänyt lasin takaisin kiskolle, jätä se suojaksi, kun peset seuraavan sisäänpäin käännettynä olevan lasin ulkopintaa.
 • Pyyhi alumiiniosat kostealla liinalla. Käytä kodin puhdistusainetta.
 • Voitele lasien muoviosat silikonispraylla 1‒2 kertaa vuodessa.

Pese parvekelasit aina turvallisesti parvekkeen sisäpuolella seisten. Älä kurkottele parvekkeen ulkopuolelle.

Kun lasit on pesty, on aika miettiä lasitetun suosikkipaikkasi syksyistä sisustamista. Katso vinkit syksyisen lasiterassin tai -parvekkeen sisustamiseen!

Huomasitko siivotessasi jotakin outoa? Milloin lasitus vaatii huoltoa?

Talon ja parvekkeen rakenteet elävät, jolloin laadukaskin lasitus tarvitsee aika ajoin kiskojen kiristämistä sekä säätöjen tarkistusta. Huolto on paikallaan, jos huomaat lasien toiminnassa jotain poikkeavaa. Jätä huolto ammattilaisille, sillä he tuntevat lasituksen ja tietävät, kuinka lasituksen säätö tehdään oikeaoppisesti ja turvallisesti. Lumon terassi- tai parvekelasitushuollon voi varata numerosta 020 7403 200 tai verkkosivuilta chatin välityksellä.

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Talo
lasitukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20221_73938.jpg
Jätä hyvästit terassin lumitöille - asennuta lasiterassi talvella
Lasiterassin asennus onnistuu vuodenajasta riippumatta, mutta etenkin talvi on oiva aika asentaa lasiterassi. Lasitettu terassi tuo lisätilaa kotiin, kun talviset ulkoiluvälineet säilyvät terassilla säältä suojassa ja käyttövalmiina. Kun tilaat lasituksen jo talvella, pääset terassille nauttimaan aamukahvista aikaisin keväällä.
20235_81797.jpg
Puutarha mahtuu pieneenkin tilaan
Ruukkupuutarhojen suosio on lisääntynyt niiden muunneltavuuden ja myös pienen tilantarpeen vuoksi. Ruukuissa kasveja voi vaihtaa, poistaa ja lisätä koko kasvukauden ajan. Toisaalta ruukkuja on helppo siirtää paikasta toiseen halun ja tarpeen mukaan. Myös hyötykasvien kasvattaminen sujuu esimerkiksi valmiissa kasvusäkeissä siististi ja kätevästi.
20199_59867.jpg
Terassikauden ei tarvitse olla vielä ohi
Syksyn sateet kertovat, että terassikausi alkaa olla auttamatta ohi. Ei välttämättä.Lasituksen myötä terassin käyttöaika pidentyy ja terassilla on miellyttävää nauttia pimenevistä illoista tunnelmallisessa valaistuksessa pitkälle syksyyn. Lasitettu terassi pitää myös tuulen tehokkaasti loitolla. Sääsuojan lisäksi hyvin suunniteltu ja kodikas lasiterassi toimii toisena olohuoneena, johon on mukava istahtaa nauttimaan lämpimästä kahvista tai vilvoitella saunan jälkeen. Kylmät varpaat lämpenevät termomatolla. Myös LED-valot on järkevä asentaa lasituksen asennuksen yhteydessä.
20186_53376.jpg
Lasiterassi jokinäkymällä
Dekotalo Villa Vaski (kohde 33) sijaitsee rannassa ja lasiterassilta aukeavatkin upeat näkymät joelle. Lasitetun osuuden lisäksi avointa terassipinta-alaa on runsaasti. Lasiterassi on noin 22 neliötä.
20195_58011.jpg
Mitkä ovat lasiterassin rakentamisen a ja o?
Monissa kodeissa mietitään terassin rakentamista omakoti- tai rivitalopihaan tuomaan lisätilaa ja uudenlaista asumismukavuutta. Kattamaton terassi eli patio ei kuitenkaan suojaa viileiltä keleiltä, sateelta ja tuulelta. Oletpa rakentamassa uutta taloa tai remontoimassa vanhaa, pohdi terassilasien hankkimista. Lasitettu terassi lisää terassin käyttöastetta huomattavasti.
20239_83090.jpg
Kestääkö lasiterassi lumikuormaa?
Terassi- ja parvekelasituksia tehdään ympäri vuoden. Jos terassia ei ole lasitettu, voi terassilla vietetty aika jäädä vuoden aikana todella lyhyeksi, eikä terassia tule hyödynnettyä siinä mitassa kuin sitä voisi vuoden aikana käyttää. Lasiterassia voi parhaimmillaan hyödyntää ympäri vuoden eri käyttötarkoituksiin tarpeen mukaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton