• Etusivu
  • Piha

Muurikivillä lisää vaihtelua ja moni-ilmeisyyttä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Julkaistu 28.03.2012
20123_30263.jpg

Aitakivi-muuri

Ruduksen muurikivi on monikäyttöinen tuote, jolla pystytään tekemään tasoja katujen varsille ja piha-alueille. Muurikivet on helppo asentaa näyttäväksi ja tukevaksi muuriksi rinteeseen. Niistä voidaan latoa myös istutusaltaita tai kukkalaatikoita.

Ruduksen suosituin muurikivi on Aitakivi

Valmiiksi halkaistu Aitakivi on näyttävä ratkaisu pihojen porrastamiseen ja muureihin. Se sopii hyvin kulkuteiden rajauksiin ja istutusaltaiden tekoon. Aitakiven päätyrakenne mahdollistaa siistit kaaret ja kulmat. Kivi on pystysuuntaan rei'itetty, jolloin se voidaan tarvittaessa valaa ja näin päästä suurempiin korkeuksiin. Lavalla 56 kpl peruskiviä eli 3,14 m².
Yhden peruskiviparin pituusmitta on 560 mm, leveys 200 mm ja korkeus 100 mm.
Väreinä ovat harmaa, musta, ruskea, punainen ja punamusta.

20123_30264.jpg

Aitakiven asentaminen

Valmiiksi murrettu aitakivi on helppo ja nopea asentaa.

1. Aitakivet asennetaan hyvin tasoitetun ja tiivistetyn murskesorakerroksen varaan.
2. Murskesorakerroksen paksuus riippuu pohjamaan kantavuudesta ja aitakivirakenteen korkeudesta. Normaalisti riittää 300 mm murskesorakerros.
3. Taustatäyttö tulee tehdä routimattomalla kitkamaalla. Mikäli taustatäyttö on routivaa, pitää aitakivimuuri routa eristää muurin sisäpuolelta.
4. Muurikivien ladonta aloitetaan peruskiviparilla. Ensimmäistä kerrosta ladottaessa käytetään apuna linjalankaa.
5. Seuraava kerros aloitetaan reiällisellä päätykivellä ja kerros tehdään loppuun peruskivipareilla. Näin ladottaessa varmistetaan, että pystysuorat reiät tulevat kohdakkain.

Muurin ladonnan onnistuneen lopputuloksen kannalta tärkeää on ensimmäisen muurikivikerroksen suoruus ja kaikkien kivien yläpinnan oikea korko.
Aitakiven päätyrakenne mahdollistaa siistit kaaret ja kulmat.
Kaarien minimisäde on 2 metriä.

Murskepohjalle rakennettaessa on suositus muurin max. korkeudeksi 700 mm. Betonilaatalle valamalla ja raudoittamalla muurin pystyreikien max. korkeuden suositus on 1400 mm.

Katso lisää >> Aitakivien asennusohje

20123_30265.jpg

Aitakivistä voi kätevästi myös rakentaa kalustekokonaisuuksia.

Aitakivestä on tehty tyylikäs ja kestävä kulmasohva sekä pöytä piha-alueelle.

Aitakivestä on tehty tyylikäs ja kestävä kulmasohva sekä pöytä piha-alueelle.

Halkaistava Pengerkivi

Pengerkivi on matalampien pengerrysten kestosuosikki, jonka kaarevat linjat tuovat vaihtelua pihan ilmeeseen.

20123_30267.jpg

Halkaistava Pengerkivi on näyttävä ratkaisu pihojen porrastamiseen, kulkuteiden rajauksiin, istutusaltaiden ja muurien rakentamiseen. Halkaisusta syntynyt lohkopinta muodostaa kiven julkisivun.

Pengerkiven muotoilu mahdollistaa pienimmillään säteeltään 2 metrin kaarien rakentamisen ilman materiaalin leikkausta. Korkeudeksi suosittelemme enintään 700 mm.

Värit ovat harmaa, musta, ruskea, punamusta ja punainen.

20123_30268.jpg

Pengerkiven asennus

1. Kappaleet halkaistaan ennen asennusta halkaisuuraa pitkin esim. lattarautaa ja moskaa apuna käyttäen.
Syntynyt lohkopinta muodostaa muurikiven julkisivun.
2. Tämän jälkeen muurikivet ladotaan kiven limityksellä tiivistetylle sorapohjalle. Kivissä oleva pontti estää kerrosten liikkumisen.
3. Suorat ulkokulmat rakennetaan käyttäen erillisiä kulmakiviä

20123_30270.jpg
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
200611_1880.jpg
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20187_53790.jpg
Tilaa säästäviä taskuoviratkaisuja useassa messukohteessa
Asuntomessut järjestetään Porissa 6.7.-5.8.2018. Messuilla voi tutustua asumiseen 34 messukohteessa. Liunen liukuvia väliovia eli taskuovia löytyy useasta kohteesta. Mainittakoon kohteet nro 6 - Design Talo Noste, nro 12 - Sievitalo Kultakoivu sekä kohde nro 26 - Talo Haltiatar. Seuraavassa Aulis Lundell Oy:n myyntipäällikkö Terhi Hakolan mietteitä messuprojektin kulusta ja liukuvien väliovien hyödyistä.
20216_71409.jpg
Upeat harmoniset kohteet esillä Lohjan asuntomessuilla 2021
Kastelli esittelee Lohjan asuntomessuilla 9.7.–8.8.2021 kaksi upeaa, modernia, ja avaraa kotia. Tänä vuonna Kastelli säväyttää Veistos- ja Plazia-messutaloillaan, etkä halua olla näkemättä ja kokematta kohteita paikan päällä. Näissä upeissa kodeissa voi isompikin perhe nauttia olostaan ja elämästään vuosien ajan. Veistos 163/195 -mallissa yhdistyvät kauniisti julkisivurappaus ja erilaiset puutehosteet, kun taas Plazia Järven sydän -kodissa korostuu vaivaton muokattavuus.
20202_62773.jpg
Takkojen energiamerkinnät pakollisiksi
Vuodenvaihteessa myynnissä oleviin takkoihin ilmestyivät kodinkoneliikkeistä tutut energiamerkit. Sähkölaitteissa energiamerkin tarkoitus on auttaa vähentämään sähkönkulutusta omilla ostovalinnoilla. Takkojen energiatehokkuudella tarkoitetaan sitä, kuinka hyvin puun palamisessa vapautuva lämpöenergia saadaan hyötykäyttöön. Olennaista on, että lämpö ohjautuu huoneisiin, eikä karkaa harakoille savukaasujen mukana. Asetus takkojen energiamerkinnöistä julkaistiin jo vuonna 2015, mutta se astui voimaan 1.1.2018. Asetus liittyy EU:n ekosuunnitteludirektiiviin, jolla ohjataan valmistajia parantamaan tuotteiden energiatehokkuutta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton