• Etusivu
  • LVI

Monipuolinen Nilan EC9-poistoilmalämpöpumppu on nyt entistä parempi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Nilan Suomi Oy
Päivitetty 17.11.2023
20219_72304.jpg

Nilanin suosituin poistoilmalämpöpumppusarja on jälleen uudistunut. Käyttäjälle tärkeimmät uudistukset ovat uusi kosketusnäyttö sekä ruostumaton varaaja. Uudistusten ansiosta laitteen käyttö ja huolto on entistä vaivattomampaa. Energiatehokkaalla Nilan EC9 -poistoilmalämpöpumpulla lämmität asuntosi edullisesti vesikiertoisen lämmityksen sekä pilpin yhteistyöllä. Ratkaisu sekä uudisrakentajalle että useimpiin remontointikohteisiin. Helposti tulee ajatelleeksi, että 15 – 20 vuotta vanha talo tuntuu varsin uudelta ja talotekniikaltaan ajantasaiselta asunnolta. Näin ei välttämättä kuitenkaan ole. Vaikka rakennus itsessään kaikkine rakennusosineen voi olla hyvässäkin kunnossa, taloteknisten laitteiden osalta kehitystä on tapahtunut paljon viimeisen parinkymmenen vuoden aikana.

Kaivataanko asuntoon viilennystä kesähelteillä?

Ajoittain kesät Suomessakin ovat helteisiä ja hellekauden pidentyessä asunnon lämpötila kohoaa pysyvästi yli viihtyisän lämpötilan. Viilennyslaitteita on tarjolla, mutta pahimmillaan ne aiheuttavat merkittäviä lisäkustannuksia ja parhaimmillaan taas viilennykseen kuluva energia saadaan talteen ja sillä voidaan lämmittää käyttövettä, jota tarvitaan helteilläkin.

ECC9-poistoilmalämpöpumpussa on myös viilennystoiminto, joka toimii kompressorilla. Jos ulkona on 30 astetta lämmintä, laite puhaltaa jokaiseen huoneeseen noin 20-asteista ilmaa. Käyttövesi lämmitetään ilmasta poistetulla lämmöllä. Poistoilmalämpöpumppua ei kannata hankkia ilman viilennystoimintoa, sillä muuten et saa laitteesta kaikkea hyötyä irti.

Nilan EC9 voisi olla ratkaisusi

Nilan EC9 -poistoilmalämpöpumppu hoitaa ilmanvaihdon viilennyksellä sekä käyttöveden lämmityksen. Nilan EC9-poistoilmalämpöpumpussa on todella helppokäyttöinen HMI-kosketusnäyttö. EC-mallissa on lisäksi myös SOL-aurinkokierukka, jonka avulla voi hyödyntää aurinkokeräimiä käyttöveden lämmityksessä. Yksi laite hoitaa siis monta tehtävää energiatehokkaasti.

EC-mallin vakio-ominaisuudet ovat lämmöntalteenotto poistoilmalämpöpumpulla, ilmanvaihto tehokkaalla suodatuksella, tuloilman lämmitys ja viilennys sekä 180 litran rst -lämminvesivaraaja aurinkokierukalla. Talvella tuloilmaa lämmitetään ja kesällä voidaan tuloilmaa viilentää. Käytännössä voit saada esimerkiksi noin 22 asteen lämpötilan pysymään asunnoissa läpi vuoden.

Katso selkeyttävä esittelyvideo

Voit jättää myös tarjouspyynnön tai teknisen kysymyksen ilmanvaihtokoneista

Nilan Suomi Oy
LVI
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20193_56849.jpg
Miksi toimiva ilmanvaihtokone kannattaisi uusia?
Ilmanvaihto ja siihen panostaminen jää helposti huomioimatta remontteja suunnitellessa.Kun ilmanvaihto toimii hyvin, se on käytännössä täysin huomaamaton. Vielä, kun ilmanvaihto jo kaipaisi parannusta, siihen ei tule välttämättä kiinnitettyä huomiota. Kun puutteellinen ilmanvaihto huomataan, tilanne voi olla jo huono: huonosti nukutut yöt, tunkkainen ilma tai jopa haju ja märkätilat eivät koskaan tunnu kuivuvan. Tällöin voi laajempikin ongelma jo päässyt muodostumaan, esimerkiksi kosteusvaurio.Ilmanvaihdon kuntoon laittaminen tuo asuinviihtyisyyttä, terveellisen ja hyvän sisäilman ja suojaa myös rakenteita liialliselta kosteusrasitukselta.
20193_56891.jpg
Tehokasta lämmöntalteenottoa ja viilennystä ilmanvaihdolla
Uusissa ilmanvaihtokoneissa on ollut jo jonkin aikaa LTO (lämmöntalteenotto), joka hyödyntää poistuvan ilman sisältämää lämpöenergiaa tuloilman lämmittämiseen. Tällöin ilmanvaihtokone säästää lämmityskustannuksissa. Mikäli ilmanvaihtokone on varustettu poistoilmalämpöpumpulla, se on tavallista LTO-konetta tehokkaampi.Poistoilmalämpöpumpulla voidaan myös tarvittaessa ottaa lämpöä tuloilmasta eli viilentää tuloilmaa helteillä. Lämpöpumpulla viilentäminen poistaa myös kosteutta ilmasta, mikä parantaa asunnon viihtyisyyteen ja suojaa rakenteita.Ilmanvaihdon yksi tärkeimmistä tehtävistä on liiallisen kosteuden poisto.
20195_57904.jpg
Poistoilmalämpöpumppu, jota voit muunnella tarpeen mukaan
Compact PC -sarja koostuu poistoilmalämpöpumpusta, jota voit muunnella tarpeesi mukaan. Compact-poistoilmalämpöpumpulla voi lämmittää tai viilentää tuloilmaa, sekä lämmittää käyttöveden. Tehokas poistoilmalämpöpumppu osallistuu näin myös asunnon lämmitykseen pienentäen lämmityskustannuksia.Sarjasta löytyy Nilanin viimeisin tietotaito ja markkinoiden parhaat komponetit. Sarja edustaa viimeisintä talotekniikkaa ja huippuenergiatehokkuutta.Energiatehokkuus perustuu Compactin kaksinkertaiseen lämmöntalteenottoratkaisuun, jossa on passiivikenno ja poistoilmalämpöpumppu
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton