• Etusivu
  • Energia

Miten öljylämmittäjäkin voi säästää sähkölaskussaan 500 euroa vuodessa?

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.05.2015
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Äkkiseltään tuo ajatus tuntuu varmaan monen mielestä aika mahdottomalta, mutta perustuu kilpailutuksen aikana käytyihin keskusteluihin vaihtajien kanssa. Joku ajoittain epäilee, ettei laskuri voi toimia oikein, koska summa on liian suuri. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kyseessä on ollut tilanne, jossa vanha sähkösopimus on solmittu toistaiseksi voimassa olevaksi yli 5 vuotta sitten. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hintataso ei seuraa sähkön pörssihinnan kehitystä ainakaan kovin nopeasti. Nykyinen hintasi saattaa siis olla jopa 40 % kalliimpi kuin meneillään olevan kilpailutuksen määräaikaisen sopimuksen hinta.

Muutama vinkki niille, jotka miettivät kannattaako sähkösopimusta kilpailuttaa:

- Jos sopimuksesi on toistaiseksi voimassa oleva ja yli 2 vuotta sitten tehty, tarkista säästösi
- Jos et muista edes, koska olet sopimuksen tehnyt, tarkista ihmeessä säästösi
- Jos määräaikainen sopimuksesi on päättymässä lähiaikana, se muuttuu sen jälkeen toistaiseksi voimassa olevaksi, ellet uusi määräaikaista sopimusta. Tällöin hinta nousee.
- Jos olet aktiivinen sähkön hinnan seuraaja, pörssisähkö voi olla sinulle edullisin valinta tällä hetkellä. Harva meistä vaan on niin aktiivinen.
- Jos tarkistuksen jälkeen säästösi on varsin pieni, kannattaa miettiä, oletko tyytyväinen nykyisen yhtiösi toimintaan ja palveluihin. Nämäkin asiat voivat olla rahan arvoisia. Vaihtamalla ei aina parane.

Tiesitkö tämän?

- Jos kilpailutuksessa voittajien joukossa on nykyinen yhtiösi, se ei takaa sitä, että oma sähkön hintasi on vallitsevan hintatason mukainen. Tarjoushinta ei ole se hinta, jota itse parhaillaan maksat sähköstäsi.
- Voit tehdä uuden sopimuksen myös nykyisen yhtiösi kanssa, jos sopimuksesi on toistaiseksi voimassa oleva tai se päättyy asetetun aikarajan puitteissa, eli noin 2-3 kk:n sisällä.
- Huomioi myös, ettet voi kesken määräaikaisen sopimuskauden aikana vaihtaa sopimusta samankaan yhtiön kanssa. Sopimus on tehty sen aikaisen hintatason mukaisesti ja se yleensä vaikuttaa myös sähköyhtiön omaan hankintahintaan. Poikkeuksena on, jos olet sopimusvaiheessa "ostanut" vaihto-oikeuden sopimukseesi.

Kerronko myös muille?

- Lähtökohtaisesti kannattaa lähimpien kanssa keskustella, tietävätkö he, onko heidän sähkön hintansa ajan tasalla.
- Vanhempien sukulaisten puolesta voit heidän suostumuksellaan tehdä sähkösopimuksen heidän puolestaan, jos he eivät ole aktiivisia netin käyttäjiä itse.
- Parhaille kavereille kannattaa ilman muuta antaa vinkki.
- Älä kuitenkaan kerro naapurille, tekee vielä paremman ulkomaan matkan kuin itse olet suunnitellut.
- Äläkä kerro lankomiehelle, se kun muutenkin pröystäilee sillä uuden karhealla autollaan.
- Esimiehelle ei myöskään kannata kertoa, "se" tienaa niin hyvin. Eihän sitä huolita edes työpaikan lottoporukkaan.
- Jos kuitenkin päätät levittää tietoa kaikille, siinä on yksi hyvä puoli. Tulemme jatkossakin saamaan hyviä tai jopa parempia sähkötarjouksia, joista hyötyvät aikaa myöden kaikki.

Tarkista sähkötarjous tästä...

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20213_69201.jpg
Tätä suomalaiset haluavat keittiöön - tunnistatko itsesi?
Suomalaiset toivovat keittiöihinsä lisää toiminnallisuutta, mutta myös keittiön ulkonäöllä on merkitystä. Keittiön tulee sopia juuri omaan arkeen ja miellyttää omaa silmää. Avokeittiö jakaa suomalaisten mielipiteitä. Aamiaiskaapistapuolestaan povataan kuivauskaapin tapaista suosikkia keittiöissä.
20166_46909.jpg
Puhdas sisäilma, helppo hengittää
Sisäilman puhtauden parantaminen ja terveyteen positiivisesti vaikuttaminen on avainasemassa Allawayn toiminnassa. Ihminen käyttää tavallisesti vuorokauden aikana noin litran ruokaa, kaksi litraa vettä, mutta vähintään 15 000 litraa ilmaa. Hengitetyllä ilmalla on siis kiistatta suuri vaikutus terveyteen. Ihminen viettää ajastaan noin 90% sisätiloissa, joten ei ole yhdentekevää myöskään minkälaista ilmaa imuri jättää jälkeensä sisätiloihin.
20086_11334.jpg
Tee se itse -Lintuhuvila
Tämänkertaisessa Tee Se Itse -artikkelissa käsittelemme pihaa koristavan lintuhuvilan eli lintulaudan rakentamista. Nikkaroinnissa tarvittavat materiaalit voit löytää vaikka talon rakentamisesta ja remontoinnista jääneistä hukkapaloista!
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Sokkeliin eristys?
Kysymys:Viime kesänä ostettuun omakotitaloon olisi tarkoitus alkaa tehdä terassia seinustalle. Olen nyt kaivamassa multaa pois seinustalta eristeisiin asti ja tilalle levitän soraa. Vaakaan ajattelin laittaa finfoamin lisäeristeeksi. Pitäisikö laittaa myös sokkelia vasten pystyyn 5 cm:n eristelevy? Sokkeli jäisi tässä tapauksessa kokonaan terassin alle. Talossa on maanvarainen laatta harkkosokkelilla. Sokkelissa on slammaus.
20233_81156.jpg
Kristian Nurmi ihastui Qbrickin työkaluvaunuun: "’Tämä seuraa lumihangessakin"
Kristian Nurmi kaartaa pihalle ja avaa pakettiauton sivuoven. Mukana on tuttuun tapaan punamusta työkalulaatikko, josta on tullut monitoimiyrittäjän toinen käsi. Nurmen vajaa vuosi sitten perustama, Lopella ja Riihimäellä toimiva Puumave on erikoistunut puunkaatoon, remonttitöihin ja sukellusalan tehtäviin.
20227_79051.jpg
Turvallinen koti - turvallinen arki
Perheen arki lähtee aikataulujen keskenään sovittamisella, kuka kuskaa ketäkin, mihin ja milloin. Joten eikö olisi hienoa, jos kotisi voisi muuntua arjen tarpeisiin sopivaksi ja pystyisit seuraamaan kotisi tilaa etänä? Voisit tarkastaa etänä, onko lapsesi päässyt lähtemään kouluun tai, että kodista on ylimääräiset valot sammuneet, tarpeettomista pistorasioista katkennut virta, lämmitystä laskettu energian säästämiseksi ja saada palo- tai vesivuotohälytyksistä tieto puhelimeen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton