• Etusivu
  • Talo

Mistä löytyy kestävä sadevesijärjestelmä?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 03.03.2020
201911_61177.jpg

Lindab Rainline sadevesijärjestelmä

Sadevesijärjestelmien yleisimpiä ongelmia ovat vuotavat ja roikkuvat rännit. Puutteellinen tai viallinen järjestelmä saattaa johtaa jopa talon homevaurioihin. Lindab Rainline on Sadevesijärjestelmä, joka kestää kovaakin rasitusta. Se on ammattilaisten kehittämä - ammattilaisten käyttöön.

Puhki ruostuminen

Materiaalivalinnassa maksaa vaivan olla tarkkana. Lindab sadevesijärjestelmä on vahvistettu teräsytimellä ja se kestää kuormitusta kuten painavaa lunta ja jäätä talvella. Kuosinsa pitävät rännit eivät siis murru helposti eivätkä näin pääse altistumaan ruostumiselle. Myös sinkitys suojaa putkia ruostumiselta sekä antaa suojaa naarmuuntumista vastaan.

Asennusvirheiden välttäminen

Asennusvirheet on helppo välttää kun asentaminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Fiksun tuotekehityksen ansiosta sadevesijärjestelmä voidaan asentaa paikoilleen ilman erikoistyökaluja, niittejä ja saumausaineita.

Sadevesijärjestelmämme ovat suunniteltu siten, että asentaminen olisi mahdollisimman yksinkertaista järjestelmän kestävyyden kärsimättä.

Asennukseen tarvitaan ainoastaan perustyökaluja kuten vasaraa, vatupassia, pihtejä sekä porakonetta. Lisäksi tarvitset koukuntaivuttimen lattarautakoukkujen taivuttamiseen.

Asennusvideon avulla asennat järjestelmän oikein

Talviset lumi- ja jääkuormat

Talviset lumi ja jääkuormat rasittavat erityisesti sadevesijärjestelmiä ja varsinkin järjestelmien kiinnityskoukkuja. Lindab Rainlline järjestelmässä onkin kiinnitetty erityistä huomiota kestävyyteen. Myös asennus koukuilla on tehty erityisen helpoksi säädettävillä pikakoukuilla. Koukkujen kiinnitykseen tarvittavat rst-ruuvit tulevat paketin mukana. Näin vältyt vääriltä ruuvivalinnoilta.

Rainlinella on hyvä lumi ja jääkuorman kesto
Rainlinella on hyvä lumi ja jääkuorman kesto

Vuotavat saumat

Vuotavat saumat on helppo estää hyvillä ja pitävillä saumojen tiivisteillä. Lindab on suunniteluut Rainline järjestelmään pitävät liitoskappaleet ja saumat. Esimerkiksi kouruliitos on tiivistetty pitävällä ja kestävällä EPDM-kumiseoksella koko matkalta ja liitoksen varmistettu pitävillä ja helppokäyttöisillä näpsäytyslukoilla.

Rännikaivojen tukkeutuminen

Kourut täyttyvät syksyisin puiden lehdistä ja tukkivat rännikaivot. Tämä on helposti estettävissä erilaisilla Rainline järjestelmän sihdeillä. Sihdit erottelevat lehdet pois ja malli SL S puhdistuu jopa automaattisesti. Lindabin järjestelmästä löytyy myös jalkarännisuppilo, joten erillisiä rännikaivoja ei ole tarvetta ostaa.

DVSIL-sihvilä, Itsepuhdistuva lehtisuodatin, RT-lehtisihvilä, SLS-lehtisihvilä
DVSIL-sihvilä, Itsepuhdistuva lehtisuodatin, RT-lehtisihvilä, SLS-lehtisihvilä
  1. Valitse kestävä materiaali
  2. Tarkista liitoskappaleiden pitävyys
  3. Huomioi asennuksen helppous
  4. Tilaa kaikki tarvikkeet samasta paikasta
  5. Hanki kaikki työkalut valmiiksi
Ohje

Ohje

5 vinkkiä sadevesijärjestelmän valintaan

  1. Valitse kestävä materiaali
  2. Tarkista liitoskappaleiden pitävyys
  3. Huomioi asennuksen helppous
  4. Tilaa kaikki tarvikkeet samasta paikasta
  5. Hanki kaikki työkalut valmiiksi

Skandinavian suurin

Lindabilla on pitkä kokemus sadevesijärjestelmien valmistamisesta ja tuotteita on kehitetty jo vuosikymmeniä. Lindab on Skandinavian suurin sadevesijärjestelmien valmistaja ja yhteistyö alan ammattilaisten kanssa takaa mahdollisuudet järjestelmien pitkäjänteiseen kehittämiseen. Voit siis luottaa, että Lindabilta saat huippulaadukkaat rännit ja asennustarvikkeet.

Ongelmia sadevesijärjestelmän kanssa?

Sädevesijärjestelmät suunnitellaan aina tapauskohtaisesti. Pyydä lisätietoja ja jätä yhteydeottopyyntö lomakkeella.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20199_59838.jpg
Muista isää, puolisoa tai pappaa isänpäivänä
Pieni, kätevä ja ergonominen IXO-akkuruuvinväännin helpottaa lukuisia kodin askareita. Työkaluun liitettävillä lisäosilla voit ruuvata hankalissa ja ahtaissa paikoissa, porata, leikata tai vaikka avata viinipullon sekä sytyttää grillin. Yhdellä työkalulla selviät niin huonekalujen kasaamisesta kuin kasvien trimmaamisesta!
pariskunta makaa lattialla sängyn edessä ja tutkii kotiautomaatiota tabilta
Langaton kotiautomaatio sopii myös saneerauskohteisiin
Kun kodin remontointi tulee ajankohtaiseksi, on hyvä miettiä aina myös sähköistystä.Onko pistorasioista tarpeeksi?Voiko valoja säätää ja ohjata nykyaikaisesti esimerkiksi liiketunnistimilla tai ajastetusti?Onko vettä käyttävien laitteiden yhteydessä vesivuotovahti?Sopiiko kytkimien ja pistorasioiden väri ja tyyli sisustukseen?Mietittävänä on myös kodin turvallisuus, mukavuus ja energiatehokkuus. Miten energiatehokkuutta voidaan parantaa esimerkiksi lämmityksen, jäähdytyksen ja valaistuksen osalta? Tähän ratkaisuna on kotiautomaatio.Oman kodin muuntamista älykodiksi kotiautomaation avulla monesti emmitään kustannussyistä, eikä olla varmoja onko sellainen mahdollista toteuttaa saneerauksen yhteydessä.
20212_68555.jpg
40-luvun talon savitiilikatto kruunattiin kattojen kunkuksi - katso upea muodonmuutos
Vuoden 2021 King of Roofs -voittaja on taas valittu. Loppusuoralla oli 10 kattoa, joista ammattilaisraati valitsi voittajaksi Suomen Kattocenterin Helsingin Malmilla sijaitsevan savitiilikattokohteen. Valintaan vaikuttivat muun muassa kohteen haastavuus, tekninen toteutus sekä saneerauksella saavutettu ilmeen muutos. Suomen Kattocenter oli myös yleisön suosikki.
202112_74268.jpg
Älä säästä sähköä väärässä paikassa - vältä legionellatartunta hanavedestä
Sähkön hinta on nyt korkeimmillaan pitkään aikaan ja moni kikkaileekin sähkölaitteiden säädöillä säästääkseen sähköä. Ethän kuitenkaan kuulu heihin, jotka säästävät väärässä paikassa? Lämminvesivaraajan lämpötilaa ei kannata säätää kovalla otteella. Legionellabakteeri lisääntyy vesijärjestelmissä, joissa veden käyttölämpötila on liian alhainen.
20164_46106.jpg
Minkä suihkun sinä valitset?
Tarvitsevatko kotinne suihku tai suihkutilat päivittämistä? Jotta huolettomia suihkuhetkiä riittäisi mahdollisimman moneksi vuodeksi, mieti hetki millainen suihku kotiisi sopii. Kuinka paljon miellyttävämpää onkaan suihkutella ylellisessä suihkukaapissa tai esimerkiksi suihkunurkassa kuin ikivanhan suihkuverhon takana.Suunnittelun lähtökohtana on hyvä muistaa vanha nyrkkisääntö: valitse niin iso suihku kuin tilaan suinkin mahtuu. Metri kertaa metri on ylellisyyttä, 80 x 80 senttinen riittävä ja 70 x 70 cm kannattaa ottaa silloin, kun tilaa on todella niukasti.Osta mieleisesi suihkuseinä tai -kaappi verkkokaupasta!
20232_80832.jpg
Voiko ilmankostutin teh­dä huoneilmasta lii­an kosteaa? Paljon­ko se kuluttaa sähköä?
Voiko ilmankostutin tehdä huoneilmasta liian kosteaa? Minkä verran ilmankostutin kuluttaa sähköä? Entä miten ilmankostutin kannattaa sijoittaa ja voiko siihen laittaa hajustetta? Löydät vastaukset näihin ja moniin muihin usein kysyttyihin kysymyksiin tästä artikkelista. Kysymyksiin ovat vastanneet kotimaisia Ufox-ilmankostuttimia valmistavan Allawayn asiantuntijat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton