• Etusivu
  • Rakentaminen

Miksi energiaremontti kannattaa tehdä?

Energiaremontti parantaa rakennuksen energiatehokkuutta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Nordea
Päivitetty 19.04.2023
20233_81178.jpg

Energiaremontti mietityttää tällaisessa maailmantilanteessa monia

Energian hinnannousun myötä moni on alkanut kiinnittämään entistä tarkempaa huomiota lämmityskustannuksiin. Kohonneiden kustannusten myötä, energiaremonttien kysyntä on kasvanut merkittävästi. Energiaremontilla tarkoitetaan sellaisia toimenpiteitä, joilla parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta. Energiaremontti ei ainoastaan auta säästämään lämmityskustannuksissa, vaan se myös parantaa asumisviihtyvyyttä ja -mukavuutta, lisää kiinteistön jälleenmyyntiarvoa, sekä pienentää lämmityksen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.

Energiatehokkuutta voidaan parantaa muun muassa lämmitysmuotoa päivittämällä (esimerkiksi vaihtamalla öljylämmitys maalämpöön), vaihtamalla ikkunat ja ulko-ovet energiatehokkaammiksi, lisäeristämällä ulkokuoren rakenteita, asentamalla rakennukseen aurinkopaneelit tai vaikkapa kattoremontilla, kun siihen liittyy välikaton lisäeristys. Huonelämpötilaa alentamalla voi säästää vuositasolla rutkasti rahaa, mutta mikäli rakennuksen eristys ei ole kunnossa, valuu lämmitysenergiaa ja rahaa hukkaan, kun lämpö karkaa harakoille.

Lämpö karkaa usein yläpohjan kautta

Etenkin vanhemmissa omakotitaloissa, kuten 1950-luvun rintamamiestaloissa, mutta myös tätä uudemmissa rakennuksissa etenkin yläpohjan eristys voi olla hyvin heikolla tolalla, ja juuri yläpohjan kautta saattaa poistua jopa 20 % kodin lämmöstä. Eristeenä saattaa olla esimerkiksi 20 senttiä sahanpurua, joka eristävyydeltään ei millään tasolla vastaa nykystandardeja. Yläpohjan lisäeristäminen tai uudelleen eristäminen onkin yksi kustannustehokkaimmista tavoista toteuttaa energiaremontti. Lisälämmöneristys lisää myös asumismukavuutta, sillä se vähentää merkittävästi vedon tunnetta sisätiloissa.

Energiaremontin avulla voi säästää suuriakin summia muun muassa asumiskustannuksissa.
Energiaremontin avulla voi säästää suuriakin summia muun muassa asumiskustannuksissa.

Kun energian hinnat ovat kallistuneet, maksaa energiaremontti itsensä takaisin entistä nopeammin, sillä esimerkiksi yläpohjan lisälämmöneristys voi säästää vuodessa useita satoja euroja sähkölämmitteisessä talossa. Vanhan rintamamiestalon yläpohjan lisäeristys (300 mm lisäeristys puhallusvillalla alkuperäisen purueristyksen päälle) voi Keski-Suomen olosuhteissa säästää sähköä jopa yli 4000 kWh.

Yläpohjan lisäeristämisen voi tehdä itse joko käsin tai ostamalla puhallusvillan ja vuokraamalla puhallusvillakoneen, tai vaihtoehtoisesti käyttää urakoitsijaa hoitamaan lisälämmöneristys alusta loppuun. Mikäli työn tekee itse, on varmistettava yläpohjan rakenteiden ja olemassa olevan eristyksen kunto, ja tarvittaessa ottaa yhteyttä alan ammattilaisiin, jos yläpohjan kunnossa jokin herättää epäilyksiä.

Ulkoseinien lisälämmöneristys lisää energiatehokkuutta ja kohentaa ulkovuorta

Myös rakennuksen ulkoseinien lisäeristäminen on usein järkevää, ja sillä voidaankin saada vanhat rakenteet vastaamaan nykyvaatimuksia. Ulkoseinien lisälämmöneristystä harkittaessa on kuitenkin usein järkevää kääntyä ammattilaisen puoleen, sillä ennen eristämistä on tutkittava huolellisesti rakenteen lämpö- ja kosteuskäyttäytymistä, jotta voidaan varmistaa, että rakenne on toimiva myös lisälämmöneristyksen jälkeen. Ulkoseinien lisälämmöneristyksen yhteydessä uusitaan yleensä myös rakennuksen ulkoverhous, mikä osaltaan nostaa rakennuksen arvoa.

Joskus energiaremontin toteuttamiseen tarvitaan rahoitusta. Tiesitkö, että Nordea on alentanut energiaremonttiin käytettävien peruskorjauslainojen hintaa tukeakseen suomalaisia haastavassa taloustilanteessa?

Info

Info

Tutustu Nordean tarjoamiin rahoitusvaihtoehtoihin ja polkaise projekti käyntiin

Remonttiprojekti on monilla tällä hetkellä ajankohtainen, varsinkin kun energian hinnat laukkaavat sellaisissa lukemissa, että jotain on tehtävä oman etunsa vuoksi. Joskus remontti voidaan joutua aloittamaan kiireellä ja remonttiin pitää hakea nopeasti lainaa. Nordean tarjoamaan vakuudelliseen energiaremonttilainaan kannattaa tutustua, ettei kiireessä tule tehtyä itselle sopimatonta päätöstä muussa palvelussa. Voit täyttää lainahakemuksen muutamassa minuutissa. Lainahakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Vertaile Nordean energiaremonttilainoja ja täytä maksuton hakemus

Nordea
Rakentaminen
suunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20234_81394.jpg
Energiaremontti aurinkopaneeleilla - miksi se kannattaa?
Sähkön rajusti heittelehtivät hinnat ovat viime aikoina saaneet monet pohtimaan sähkönkulutustaan sekä miettimään keinoja kustannusten hillitsemiseksi. Kohonneiden kustannusten myötä energiaremonttien kysyntä onkin kasvanut merkittävästi. Energiaremontilla tarkoitetaan sellaisia toimenpiteitä, joilla parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta ja hillitään energiakustannuksia. Energiaremontti ei ainoastaan auta säästämään kustannuksissa, vaan se usein myös parantaa asumisviihtyvyyttä ja -mukavuutta, lisää kiinteistön jälleenmyyntiarvoa, sekä pienentää lämmityksen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.
20235_81684.jpg
Energiatehokkuutta lämmitysjärjestelmän vaihdolla
Rakennuksen energiatehokkuuden kasvattamiseen tähtäävät energiaremontit ovat nostaneet suosiotaan merkittävästi. Sähkön hinnan epävakauden vuoksi huomio on kiinnittynyt entistä enemmän asumisen energian kulutukseen. Energiaremontilla tarkoitetaan sellaisia toimenpiteitä, joilla parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta ja hillitään energiakustannuksia. Energiaremontti ei ainoastaan auta säästämään kustannuksissa, vaan se usein myös parantaa asumisviihtyvyyttä ja -mukavuutta, lisää kiinteistön jälleenmyyntiarvoa, sekä pienentää lämmityksen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.
Rintamamiestalon ja kesämökin remontointi
Vanhan rintamamiestalon tai kesämökin remontointi
Rintamamiestalojen ja kesämökkien remontointi tarjoaa mahdollisuuden säilyttää perinteitä samalla kun tuodaan rakennuksiin uutta elämää ja mukavuutta. Kesämökin muuttaminen talviasuttavaksi avaa uusia mahdollisuuksia ja rintamamiestalon energiatehokkuuden huomioiminen edistää kestävää kehitystä. Tärkeintä on kuitenkin muistaa kunnioittaa rakennuksen alkuperäistä henkeä ja säilyttää se osana remontointiprosessia.
Lyyra-korttelin tiilijulkisivu
LYYRA – Hakaniemen uusi tiilikortteli
Hakaniemeen on rakenteilla uusi maamerkki, kolmen rakennuksen LYYRA-kortteli. Alueen viime vuosien lähes ainoat uudisrakennukset nousevat Siltasaarenkadun molemmin puolin aivan metron sisäänkäynnin viereen.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
202112_73898.jpg
Kerrostalot maan tasalle ja uutta tilalle: Näin toimii purkava täydennys­rakentaminen
Helsingin Mellunmäessä käynnistyy Suomen suurin purkavan täydennysrakentamisen hanke. Mistä siinä on kyse?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton