• Etusivu
  • Remontti

Huomioi nämä asunto-osakeyhtiön keittiöremontissa

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Nordea
Päivitetty 22.04.2024
AdobeStock_230131974

Keittiöremontti asunto-osakeyhtiössä voi olla sekä jännittävä että haastava projekti. Huolellinen suunnittelu, realistinen budjetointi ja avoin kommunikointi niin taloyhtiön kuin naapureiden kanssa ovat avainasemassa onnistuneen lopputuloksen saavuttamisessa. Olipa kyseessä pieni pintaremontti tai suurempi peruskorjaus, oikeilla valinnoilla voidaan luoda uutta ilmettä ja lisätä asunnon arvoa.

Asunto-osakeyhtiössä asuminen tuo mukanaan omanlaisia haasteita ja mahdollisuuksia remontoinnille. Erityisesti keittiöremontti voi olla merkittävä hanke, joka vaikuttaa sekä asunnon käytettävyyteen että arvoon.

Pintaremppa vai peruskorjaus?

Ensimmäinen askel keittiöremonttia suunnitellessa on päättää, tehdäänkö pintaremppa vai suurempi peruskorjaus. Pintaremontissa keskitytään yleensä ulkoiseen ilmeeseen, kuten kaappien ja työtasojen vaihtoon sekä pintamateriaalien päivitykseen. Peruskorjauksessa puolestaan uusitaan usein myös keittiön rakenteita, kuten putkia ja sähköjärjestelmiä.

Keittiöremontin toteuttamista kannattaa harkita aina tarkoin. Se, toteutetaanko pintaremppa vai peruskorjaus, riippuu useista seikoista, kuten asunto-osakeyhtiön taloudellisesta tilanteesta, asuntojen arvosta, remontin tarpeellisuudesta ja asukkaiden tarpeista.

Jos asunto-osakeyhtiön keittiöt ovat vanhentuneita tai huonokuntoisia, peruskorjaus saattaa olla parempi vaihtoehto. Peruskorjauksen avulla voidaan korjata mahdollisia rakenteellisia ongelmia, päivittää putkistoja ja sähköjärjestelmiä sekä parantaa keittiön toiminnallisuutta ja energiatehokkuutta. Onnistuessaan, remontti kuin remontti nostaa asunnon arvoa ja houkuttelee myyntivaiheessa potentiaalisia ostajia.

Keittiön remontointi

Vaikka peruskorjaus voi vaikuttaa aluksi suurelta investoinnilta, se voi tuoda merkittävää lisäarvoa asunnolle. Laadukkaat materiaalit ja nykyaikaiset ratkaisut houkuttelevat potentiaalisia ostajia ja nostavat asunnon arvoa. Peruskorjauksessa voidaan korjata mahdollisia rakenteellisia ongelmia, mikä voi vähentää tulevia huoltokustannuksia.

Jos keittiöt ovat pääosin hyvässä kunnossa ja tarvitsevat vain pientä päivitystä ulkoiseen ilmeeseen, pintaremontti voi olla riittävä vaihtoehto. Pintaremontissa voidaan esimerkiksi vaihtaa kaapin ovet, työtasot ja pintamateriaalit uusiin, mikä voi raikastaa keittiön ilmettä ja tehdä siitä houkuttelevamman ilman suuria rakenteellisia muutoksia.

Asbestikartoituksesta purkulupiin ja suunnittelusta toteutukseen

Asunto-osakeyhtiössä toimiessa on tärkeää ottaa huomioon erilaiset käytännön asiat, jotka voivat vaikuttaa remontin suunnitteluun ja toteutukseen. Yksi tärkeimmistä näistä on asbestikartoitus. Asbestia voi esiintyä vanhemmissa rakennuksissa monissa eri materiaaleissa, kuten lattioissa, seinissä ja putkissa. Ennen remontin aloittamista onkin tärkeää selvittää, tarvitaanko asbestikartoitusta ja mahdollisia asbestipurkulupia.

Lisäksi on syytä ottaa yhteyttä isännöitsijään ja selvittää taloyhtiön mahdolliset vaatimukset ja rajoitukset keittiöremontin suhteen. Tietyt toimenpiteet, kuten putkien siirtäminen tai rakenteiden muuttaminen, saattavat vaatia taloyhtiön suostumuksen ja luvan. Lisäksi on hyvä huomioida mahdolliset remontista aiheutuvat häiriöäänet, joten naapureiden kanssa kannattaa kommunikoida ajoissa remontin aikatauluista ja vaikutuksista.

Vaatiiko remontin toteuttaminen rahoitusta?

Rahoituksen avulla asunto-osakeyhtiön keittiöremontti voidaan toteuttaa suunnitellusti ja laadukkaasti. Sen avulla on mahdollista hankkia tarvittavat materiaalit ja palvelut ilman suurta kertaluontoista investointia, mikä helpottaa remontin aloittamista ja toteuttamista. Lisäksi rahoitus antaa joustoa budjetin hallintaan ja mahdollistaa suunnitelmien muokkaamisen tarpeen mukaan ilman suurta taloudellista rasitetta.

Taloyhtiön jäsenille tarjottavat rahoitusvaihtoehdot voivat myös kannustaa osallistumaan remonttiin ja lisätä yhteisön sitoutumista hankkeeseen. Yhteisesti sovitun rahoituksen avulla kynnys remontin toteuttamiseen voi madaltua, ja osakkaat voivat olla aktiivisesti mukana suunnittelussa ja päätöksenteossa, mikä voi edistää projektin sujuvuutta ja lopputuloksen onnistumista.

Info

Info

Tutustu Nordean tarjoamiin rahoitusvaihtoehtoihin ja polkaise projekti käyntiin

Joskus remontti voidaan joutua aloittamaan kiireellä ja remonttiin pitää hakea nopeasti lainaa. Nordean tarjoamiin lainoihin kannattaa tutustua, ettei kiireessä tule tehtyä itselle sopimatonta päätöstä muussa palvelussa. Voit täyttää lainahakemuksen muutamassa minuutissa. Lainahakemus ei sido sinua vielä mihinkään.

Vertaile Nordean remonttilainoja ja täytä maksuton hakemus

Nordea
Remontti
asuminen
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20233_81178.jpg
Miksi energiaremontti kannattaa tehdä?
Energian hinnannousun myötä moni on alkanut kiinnittämään entistä tarkempaa huomiota lämmityskustannuksiin. Kohonneiden kustannusten myötä, energiaremonttien kysyntä on kasvanut merkittävästi. Energiaremontilla tarkoitetaan sellaisia toimenpiteitä, joilla parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta. Energiaremontti ei ainoastaan auta säästämään lämmityskustannuksissa, vaan se myös parantaa asumisviihtyvyyttä ja -mukavuutta, lisää kiinteistön jälleenmyyntiarvoa, sekä pienentää lämmityksen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.
20234_81394.jpg
Energiaremontti aurinkopaneeleilla - miksi se kannattaa?
Sähkön rajusti heittelehtivät hinnat ovat viime aikoina saaneet monet pohtimaan sähkönkulutustaan sekä miettimään keinoja kustannusten hillitsemiseksi. Kohonneiden kustannusten myötä energiaremonttien kysyntä onkin kasvanut merkittävästi. Energiaremontilla tarkoitetaan sellaisia toimenpiteitä, joilla parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta ja hillitään energiakustannuksia. Energiaremontti ei ainoastaan auta säästämään kustannuksissa, vaan se usein myös parantaa asumisviihtyvyyttä ja -mukavuutta, lisää kiinteistön jälleenmyyntiarvoa, sekä pienentää lämmityksen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.
20235_81684.jpg
Energiatehokkuutta lämmitysjärjestelmän vaihdolla
Rakennuksen energiatehokkuuden kasvattamiseen tähtäävät energiaremontit ovat nostaneet suosiotaan merkittävästi. Sähkön hinnan epävakauden vuoksi huomio on kiinnittynyt entistä enemmän asumisen energian kulutukseen. Energiaremontilla tarkoitetaan sellaisia toimenpiteitä, joilla parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta ja hillitään energiakustannuksia. Energiaremontti ei ainoastaan auta säästämään kustannuksissa, vaan se usein myös parantaa asumisviihtyvyyttä ja -mukavuutta, lisää kiinteistön jälleenmyyntiarvoa, sekä pienentää lämmityksen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.
kipsilevyratkaisut remontoijalle
Remontoijan luottokaveri – monipuolinen kipsilevy
Jokaiselle se oma koti on kaikkein rakkain paikka. Siellä viihdytään niin yksi kuin perheen ja ystävien kanssa. Ajan myötä kuitenkin se kaikkein rakkainkin paikka kaipaa pientä huolenpitoa ja laittoa – vaikkei muusta syystä kuin perheen koon kasvamisen tai pienenemisen johdosta.Toisinaan tuotevalikoima häkellyttää, voiko näin monelle ratkaisulle ja vaihtoehdolle olla todella tarvetta. Kyllä voi, sillä ratkaisut on tehty sillä ajatuksella että rakentaja ja remontoija löytää niiden joukosta omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan tuotteen ja rakennustavan. Vaikka vaihtoehtoja on paljon, löytyy niiden joukosta sopiva tuote nopeasti.
Moderni mustavalkoinen keittiö
Sisustus
Uusi ilme keittiöön: laatoita välitila uusiksi
Kun kotia haluaa uudistaa, ei tarvitse välttämättä puhua suurista remonteista tai kalliista ratkaisuista. Parhaimpia uudistuksia ovat ne, joissa lopputuloksena on itselle mieluisa kokonaisuus riippumatta siitä paljonko kunnostustyöhön on käyttänyt rahaa.Miten kotiaan voi sitten raikastaa, tässä muutama vinkki keittiöön.
Moderni mustavalkoinen keittiö
Uusi ilme keittiöön: laatoita välitila uusiksi
Kun kotia haluaa uudistaa, ei tarvitse välttämättä puhua suurista remonteista tai kalliista ratkaisuista. Parhaimpia uudistuksia ovat ne, joissa lopputuloksena on itselle mieluisa kokonaisuus riippumatta siitä paljonko kunnostustyöhön on käyttänyt rahaa.Miten kotiaan voi sitten raikastaa, tässä muutama vinkki keittiöön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton