• Etusivu
  • Rakentaminen

Mikä on sinun arkesi ylellisyyttä?

Tulevien asuntomessujen yhtenä teemana arjen pienet ylellisyydet

Rakentajan toimitus
Päivitetty 22.05.2015
20155_43421.jpg

Havainnekuva rakentuvasta Asuntomessualueesta.

Helppous. Sujuvuus. Toiminnallisuus. Nämä ovat asioita, joita jokainen konkreettisesti kaipaa kodin arkeen. Kukapa meistä ei kaihoa helppoa ja sujuvaa arkea ja jos siihen liitetään vielä ripaus pientä ylellisyyttä, niin voiko enempää toivoa.

Mitä sinusta kuuluu toimivaan arkeen?

Arjen helpottajat usein pieniä käytännön ratkaisuja

Jotta perus arki pyörii sujuvasti, tarvitsee se toteutuakseen järkeviä käytännön ratkaisuja. Esimerkiksi lapsiperheen päivärutiineja helpottaa varmasti toimiva keittiö sekä pesutilat uusia säilytysratkaisuja unohtamatta. Lasten ollessa pieniä voi yksi iso lastenhuone olla paras ratkaisu. Mikäli suunnitteluvaiheessa on osattu ennakoida tulevaisuutta, on suuri lastenhuone suunniteltu siten, että siitä saa jaettua ensin lapsille erilliset huoneet ja ehkä lasten lennettyä pesästä vaikka työ- ja vierashuoneen.

Asuntomessualueelle nousevat uudet kodit on tehty elämistä ja yhdessäoloa varten varten. Järkevästi suunniteltu koti joustaa elämäntilanteiden mukaan ja parhaimmillaan säilyykin omana kotina jopa vuosikymmeniä. Toimivat käytännön ratkaisut eivät rajoitu pelkästään sisätiloihin, vaan myös kulkureittien sekä piharakennusten ja – katosten suunnitteluun kannattaa käyttää hetki aikaa.

Vielä viimeistelyvaiheessa olevan kohteen (kohde 15) kodinhoitohuoneesta löytyy hyvä esimerkki, miten saadaan lisää säilytystilaa myös syvennyksiin.
Vielä viimeistelyvaiheessa olevan kohteen (kohde 15) kodinhoitohuoneesta löytyy hyvä esimerkki, miten saadaan lisää säilytystilaa myös syvennyksiin.
Makuuhuoneen seinän takaa paljastuu pukeutumisnurkkaus. Vaihtoehto perinteisesti huoneessa oleville vaatekaapeille. (Kohde 15)
Makuuhuoneen seinän takaa paljastuu pukeutumisnurkkaus. Vaihtoehto perinteisesti huoneessa oleville vaatekaapeille. (Kohde 15)

Luonto ja palvelut lähellä

Vantaan Kivistöön rakentuva Asuntomessualue on kaavoitettu pienten kangasmetsien keskelle. Lisäksi alueelle luodaan uusia puistoja sekä viheralueita. Huolimatta siitä, että asuinalue rakentuu vilkkaasti liikennöidylle sekä tiheästi asutulle alueelle, on rauhaisa asuinympäristö kuitenkin taattu.

Asuntomessualue on sijainniltaan ihanteellinen, sillä kaikki arjessa tarvittavat palvelut löytyvät läheltä. Tulevien lapsiperheiden iloksi alueelta löytyykin useita päiväkoteja sekä tulevaisuudessa myös ala- ja yläkoulu aivan kävelymatkan päästä

Tuleva asuinalue sijoittuu hyvien kulkuyhteyksien päähän

Nyt Asuntomessuille pääsee kätevästi myös junalla. Uusi heinäkuun alussa käyttöönotettava kehärata yhdistää Vantaan kaupungin osat helminauhaksi. Kaupunkirata luo samalla edellytykset myös uusille asuinalueille sekä mahdollistaa työssäkäynnin kauempanakin ilman juuttumista autoliikenteen ruuhkiin.

Kivistön asema sijaitsee vain 800 metrin päässä Asuntomessualueelta.

Tule sinäkin kesällä tutustumaan arjen pieniin ja suuriin ylellisyyksiin Asuntomessuille ja löydä ratkaisut myös sinun arkesi helpotukseksi.

Lue lisää Asuntomessuista www.asuntomessut.fi

Uusi kaupunkirata parantaa pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä sekä helpottaa autoliikenteen ruuhkia. Kehärata otetaan käyttöön heinäkuussa.
Uusi kaupunkirata parantaa pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä sekä helpottaa autoliikenteen ruuhkia. Kehärata otetaan käyttöön heinäkuussa.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Muovipinnan päälle tapetointi?
Kysymys:Wc:n seinässä on muovimatto. Voiko sen päälle laittaa esimerkiksi lasikuitutapetin? Vai mikä olisi paras ratkaisu pinnoittaa seinä? Tapetti/matto on ilmeisesti niin tiukasti seinässä kiinni, että voi kärsiä seinät (kipsilevy), jos alkaa pois repimään.
20072_3388.jpg
Onni-Pelle viihdyttää...
Onni-Pelle viihdyttää vieraita koko messujen ajan yleisön joukossa kuljeskellen sekä Muksulassa vieraillen. Messuvieraiden joukossa saattaa kulkea hahmo jos toinenkin - taitaapa Onni-Pellellä olla rooli jos toinenkin hihassaan... Onni-Pellen eläinaiheiset ilmapallot ovat olleet messujen pikkuvieraiden suosiossa useita vuosia ja niitä tehtäneen jälleen.Ilmaisen Muksulan valvotuissa olosuhteissa on perheen pienempien mukava hengata muiden lasten kanssa, väritellä kuvia, lukea kirjoja tai katsella piirrettyjä.
201511_44936.jpg
Voiko talvella betonoida?
Betonointi kylminä vuodenaikoinaTalvisaikaan rakentaminen ja erityisesti betonointi voi olla todella haasteellista lähinnä kovien pakkasten vuoksi. Normaalisti talviajaksi lasketaan aika jolloin vuorokauden keskilämpötila laskee pysyvästi nolla-asteen alapuolelle. Käytännössä betonoinnin osalta ongelmien välttämiseksi on ryhdyttävä kuitenkin jo keskilämpötilan laskiessa alle + 5 asteen.Talvibetonoinnin ongelmia ovat erityisesti betonin liian nopea lämpötilan lasku joka aiheuttaa veden ja sementin reaktioiden hidastumista. Tällöin betonin jäätymislujuuden ja muotinpurkulujuuden saavuttaminen hidastuu. Ääritapauksessa betoni jäätyy ja vaurioituu ennen kuin jäätymislujuus on saavutettu eikä rakenne saavuta sille tarkoitettua lujuutta. Hitaampaan lujuuden kehitykseen kannattaa varautua tapauskohtaisesti lämpötilan ollessa + 10 astetta.
20232_80913.jpg
Näin tasoitat puulattian tasoitteella
Puulattia voidaan remontoida myös laittamalla tasoite vanhan puupinnan päälle. Alustana on tällöin puulattia, joka on kiinni alustassaan.
20111_24075.jpg
Energiatehokas ja huoltovapaa tiili
Julkisivua ei enää valita pelkästään ulkonäön perusteella, vaan rakenteen alhaiset käyttökustannukset, vähäinen huollon tarve ja pitkäaikaiskestävyys ovat yhä tärkeämpiä kriteereitä ulkoseinän rakenneratkaisua ja julkisivua valittaessa.Lisätietoa julkisivutiilistäLisätietoa TERCA-tiilitaloista
20212_68449.jpg
Kysymyksiä ja vastauksia liittyen joka kodin rakennuslevyyn
Markkinoiden kovin rakennuslevy, Gyproc Habito, on ollut markkinoilla jo useamman vuoden, mutta yhä edelleen levyn ominaisuudet herättävät mielenkiintoa ja kysymyksiä. Murretaanko siis pari myyttiä aiheesta?Voiko todella olla, että kipsipohjainen rakennuslevy kestää vauhtia ja elämää? Ja miten voi olla mahdollista, että painavienkaan esineiden ripustamiseen ei tarvita erikoiskiinnikkeitä vaan tavallinen puuruuvi riittää?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton