• Etusivu
  • Rakentaminen

Meri on läsnä 15.7. avatuilla Asuntomessuilla Kokkolassa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 14.07.2011
20117_27127.jpg

Kokkolassa perjantaina 15.7. avattuja Asuntomessuja kuvastavat meri, veneily, omarantaiset tontit sekä seitsemän erillistä rantasaunaa harvinaisen, pyöreän aluekaavan ohella. Alueella on kahdeksan omarantaista ja kaksi rantaoikeudellista tonttia. Lisäksi alueen omassa pienvenesatamassa on 36 venepaikkaa alueen asukkaille.

42. kerran järjestettävän Suomen suurimman maksullisen kesätapahtuman teema on "Kaikenkokoisia koteja – kaikenikäisille". Näytteillä on kaikkiaan 40 kotia pienistä kerrostaloasunnoista omarantaisiin omakotitaloihin.

– Asuntomessualueesta tekee koko Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen sen muoto ja sijainti meren rannalla. Erityisesti Pohjanmaalla omakotitalojen rakentaminen keskustan yhteyteen suoraan meren äärelle on harvinaista, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen miettii.

Pyöreä aluekaava on herättänyt kansainvälistä huomiota

Erikoisen kaavan on kehittänyt Kokkolan kaupungin kaavoituspäällikkö Veli-Pekka Koivu ja lopullisen muodon korttelisuunnittelulle antoi arkkitehti Jukka Turtiainen. Hän ihasteli kokkolalaisten rohkeutta tavoitella Suomessa harvinaista, eurooppalaishenkistä ja selvällä kaupunkilaisotteella toteutettua korttelisuunnitelmaa.

– Asuntomessualueen kaava on herättänyt jopa kansainvälistä kiinnostusta. Vielä vajaat kymmenen vuotta sitten alue oli täysin toissijaisessa käytössä lumenkaatopaikkana ja puhtaiden täyttömaiden läjitysalueena. Kokkolan kaupunki teki tietoisen valinnan päättäessään muokata alueesta pyöreän ja kaavoittaa sen myös sen mukaisesti, sanoo Asuntomessujen projektipäällikkö Touko Rauma.

– Kaarevat kadut ja korttelisuunnitelma huomioivat merenranta-alueen luontaisen tuulisuuden. Huolellisesti laaditulla kaavalla on estetty tehokkaasti tuulitunneleiden synty ja luotu pihapiireihin suotuisia mikroilmastoja, jatkaa Heiskanen.

Oheiskohteena Jukka Rintalan sisustama talo vanhassa kaupungissa

Asuntomessujen antia täydentää oheiskohde Kokkolan kulttuurihistoriallisesti merkittävässä vanhakaupunki Neristanissa. Vuonna 1818 rakennettu lääkäri, runoilija Ernst V. Knapen kotitalo ehti olla tyhjillään toistakymmentä vuotta. Nyt arvokas kiinteistö on remontoitu alkuperäistä kunnioittaen. Talon on sisustanut juhlapuvuistaan tunnettu Jukka Rintala ja huonekalut ovat Eliel Saarisen suunnittelemia.

Kauniita koteja ainutlaatuisessa ympäristössä voi ihailla joka päivä Asuntomessuilla Kokkolassa kello 10–18 14.8. asti.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20084_10380.jpg
Kestävät ja huolettomat lattiat
Mikä voisi olla mukavampaa kuin kaunis lattia joka säilyttää ulkonäkönsä vuodesta toiseen? Tavalliset lattiat kuluvat, naarmuuntuvat ja haalistuvat ajan mittaan. Mutta PERGO®-lattioissa aika näyttää pysähtyneen. Niissä et näe jälkeäkään villeistä juhlista, koirien tassuista, lastenkutsuista, kaatuneista jäätelöannoksista tai pöydänjaloista. Lattia on kuin uusi päivästä, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Siksi PERGO® on kaikkein huolettomin lattia. Ja siksi PERGO®-lattioille myönnetään elinikäinen kolmoistakuu. Kolmoistakuun piiriin kuuluvat kulutus, tahrattomuus ja värin kesto.
20144_39128.jpg
Kierrätyskaappi kannustaa kierrättämään
Työtehoseuran Ekologinen keittiö -hankkeessa suunniteltiin uudenlainen kierrätyskaappi kannustamaan lajitteluun ja kierrätykseen. Kaapin on suunnitellut TkT Heli Mäntylä Työtehoseurasta. Kaapin koko on 600 x 600 x 2100 mm ja se voidaan integroida osaksi keittiötä tai tarvittaessa sijoittaa muualle asuntoon. Runko ja laatikot ovat koivuvaneria ja ovet koivuviilulla päällystettyä rimalevyä. Pinta on kuultovahattu.
20212_68817.jpg
Seitsemän uutta kylpyhuonemallistoa ja neljä eri tyyliä - katso inspiroivat kuvat
Onko unelmien kylpyhuoneesi hempeän romanttinen, ylellisen elegantti, modernin minimalistinen vai sittenkin teollisen rouhea? Geberitin lanseeraamat uudet kylpyhuonemallistot ovat mainiosti yhdistettävissä eri sisustustyyleihin ja tekevät täydellisen kylpyhuonekokonaisuuden luomisesta entistä helpompaa. Omannäköisen yhtenäisen tyylin saa nyt posliineista kalusteisiin.
202211_80054.jpg
Paranna kodin lajittelua keittiössä ja ehkäise samalla hävikkiä
Henkilöä kohden heitämme ruokaa roskiin noin 20–25 kiloa vuodessa eli Suomessa yhteensä huimat yli 100 miljoonaa kiloa vuodessa. Pienikin parannus oman ruokajätteen syntymiseen tuo paljon helpotusta yhteisen jätevuoren pienentämiseen. Keittiö on tässä ensiarvoisen tärkeässä asemassa. Keittiö on joka kodin sydänArtikkelista löydät parhaat vinkit hävikin ehkäisyyn ja lajittelun kehittämiseen niin keittiössä kuin muualla kodissa.
20145_39379.jpg
Osallistu NIBEn kevätkampanjaan
Tehokasta ja ympäristöystävällistä lämmitystä!NIBEn laajasta lämpöpumppuvalikoimasta löydät toimivan, pohjoismaisiin olosuhteisiin suunnitellun ratkaisun niin uuteen kuin remontoitavaankin kotiin.Energiakustannukset pienenevät jopa 80% ja saat ekologista lämpöä energiatehokkaasti. NIBEn lämpöpumpuilla vuosihyötysuhde (SCOP) on jopa yli 5! (EN 14825- Cold climate )NIBE laatuun voit aina luottaa!Nyt kannattaa hankkia NIBE maalämpö- tai ilmavesijärjestelmä. KAUPAN PÄÄLLE SONY α3000 JÄRJESTELMÄKAMERA!
20155_43515.jpg
Uuden ajan älylukko helpottaa arkea
Meniköhän ulko-ovi lukkoon? Tuliko avaimet mukaan? Enää ei tarvitse murehtia avainten ja lukituksen kanssa. Yale Doorman on tehty helpottamaan arkipäivääsi. Se on uusi elektroninen lukko kotien ulko-ovien lukintaan. Vahva rakenne ja materiaali kestävät hyvin vaativiakin sääolosuhteita. Valaistusta näppäimistöstä on apua hämärässä tai pimeässä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton