• Etusivu
  • Talo

Mäntyharjun messuilla keittiöitä kaikille

Rakentajan toimitus
Päivitetty 08.07.2011
20117_27017.jpg

Puustellin vaaleat kaapit luovat keittiöön tilantuntua.

Viime viikon sunnuntaina päättyneillä Mäntyharjun loma-asuntomessuilla keittiötarjonta oli laaja. Messuilla oli esillä 22 uniikkia keittiötä. Keittiöiden suunnittelussa oli kiinnitetty erityistä huomiota toimivuuteen ja helppokäyttöisyyteen.

Lue lisää Mäntyharjun loma-asuntomessuista

Pintamateriaaleja oli esillä laidasta laitaan. Suosittuja olivat muun muassa laminaatti- ja massiivikoivutasot. Esittelyssä oli niin moderneja kuin perinteisempiäkin ratkaisuja. Mökkien keittiöissä on suosittu esimerkiksi vaaleita, harmaita ja jopa mustia sävyjä. Myös maanläheisiä värejä, esimerkiksi ruskeaa, on käytetty. Keittiöissä on lisäksi leikitelty väreillä, on yhdistelty rohkeasti tummaa, lähes mustaa ja vaaleaa. Kaapistoissa on käytetty lisäksi hieman uudempaa materiaalia, maitolasia.

Toimivat ja viihtyisät tilat

Monissa keittiöissä on suosittu avonaisia tiloja. Tiloissa on yhdistetty keittiö, ruokailu- ja olohuone yhdeksi kokonaisuudeksi. Useissa isoissa avonaisissa tiloissa olohuoneen ja keittiön tilanjakajana on käytetty keittosaareketta, matalaa tasoa, jonka yli on suora näköyhteys tilasta toiseen.

Keittotilat saattavat myös sijaita erillisessä pienessä keittokomerossa. Muutamissa kohteissa avonaisen ruokailutilan seinää reunustaa keittoseinä. Esillä oli myös perinteisiä vanhanajan tunnelmallisia tupakeittiöitä.

Mänyharjussa olikin esillä keittiöiden tilaratkaisiuja jokaiseen makuun. Esillä oli niin virtaviivaista ja pelkistettyä kuin monisävyistä ja runsaampaakin mallistoa. Loma-asuntomessuilla keittiövinkkejä oli tarjolla eri elämäntilanteissa oleville ihmisille, niin perheille, pariskunnille, vanhuksille kuin yksin elävillekin.

Puustellin keittiön tummat alakaapit ja vaaleat, kevyet yläkaapit luovat tasapainoisen ja ilmavan yleisilmeen.
Puustellin keittiön tummat alakaapit ja vaaleat, kevyet yläkaapit luovat tasapainoisen ja ilmavan yleisilmeen.

Pieniä ja isoja

Keittiöiden koot vaihtelevat kohteissa alkaen pienistä 6m2 keittokomeroista aina yli 30m2:n avonaisiin ruokailutiloihin. Oleskelutilat muodostavat yhdessä keittiön kanssa talon sydämen. Pieniinkin keittiöihin mahtuu pieni pöytä, isompi ruokailuryhmä on sijoitettu olohuoneeseen. Kaikissa keittiöissä yhteistä on se, että niissä on kiinnitetty erityistä huomiota toimivuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Myös materiaalivalinnat ovat sellaisia, että keittiöt on helppo pitää puhtaana.

Stalan allas ja Oraksen hana luovat tasapainoisen kokonaisuuden.
Stalan allas ja Oraksen hana luovat tasapainoisen kokonaisuuden.
Oraksen pehmeämuotoinen hana.
Oraksen pehmeämuotoinen hana.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20229_79609.jpg
Minkä hintaista on ledien johdollinen ja langaton älyohjaus?
Led-valaisimia voidaan ohjata ja käyttää monella eri ohjaustavalla. Mutta mitä tämä kaikki maksaa? Esittelemme tässä artikkelissa hinnat tuotekokonaisuuksille, jossa on kuusi plafondia ja valaistuksen ohjaus.
20223_77136.jpg
Lämmitysremontti Haminassa - rajusti kallistunut maakaasu korvattiin maalämmöllä
Outi Kokon perheen kodin lämmitysmuoto vaihdettiin ekologiseen ja huolettomaan maalämpöön tänä talvena. Lämmitysremontin ajankohta osui nappiin, sillä maakaasun hinta on noussut viime kuukausina ennätyskorkealle.
20236_82259.jpg
Viilennystä työskentelyyn akkukäyttöisellä puhaltimella
Lämpimällä ilmalla työskentely saa hien pintaan ja jaksamisteho laskee. Apu tähän löytyy tehokkaasta akkukäyttöisestä tuulettimesta, joka on helppo ottaa mukaan sinne missä viilennystä tarvitaan.
20077_5648.jpg
Perustukset varman päälle
Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Arkkitehdin avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Hyvä suunnittelija osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä. Kellarin rakenteissa, kuten kaikissa muissakin kantavissa rakenteissa, betoni on voittamaton materiaali.Lisätietoa valmisbetonista...
20223_77369.jpg
Näin 1940-luvun rintamamiestalossa parannettiin ilmanvaihtoa
Juttu ja kuvat on tehty VILPEn ja Anniina Jalkasen välisenä kaupallisena yhteistyönä.
20124_30480.jpg
Sähkövertailu.fi -palvelu on kotitalouksien asialla
Sähkövertailu.fi on uusi sähkösopimusten kilpailuttamispalvelu, jossa sähkön kilpailuttaminen on nyt helpompaa kuin koskaan. Palvelusta löydät kaikki sähkön tarjoajat sekä hinnat ja sähkösopimuksen pääset tekemään lähes kaikkien merkittävimpien toimijoiden kanssa.Hintatietojen lisäksi voit vertailla esimerkiksi sähkön tuotantotapoja tai sopimuksiin liittyviä bonusetuja. Kotisi sähkön säännöllinen kilpailuttaminen kannattaa taloudellisesti.Kuluttajan kannalta palvelun käyttö on ennennäkemättömän helppoa, sillä siinä hyödynnetään Oikotie.fi:n talotietokantaa. Siinä missä muut kilpailevat palvelut kysyvät sulakekokoa, Sähkövertailu.fi:ssä ei tarvitse tietää kuin oma osoitteensa, jonka perusteella tarjotaan edullisimpia sähkösopimusvaihtoehtoja kotiisi. Sähkövertailu.fi:hin on yhdistetty parhaat puolet kaikista vastaavanlaisista palveluista ja palvelua on lanseerauksen jälkeen hiottu jatkuvasti helpommaksi käyttäjille.Kilpailuta tästä kotisi sähkö, Sähkövertailu.fi - Säästät selvää rahaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton