• Etusivu
  • Rakentaminen

Mäntyharjun messualue levittäytyy veden päälle

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.06.2011
20116_26845.jpg

Uivat huvilat ovat ohjattavia, vakaaseen katamaraanirunkoon pohjautuvia loma-asumuksia.

Tilava ja kaikki kesämökin tunnusmerkit täyttävä huvila voi sijaita myös veden päällä. Esimerkkinä tästä Loma-asuntomessut Mäntyharjussa -tapahtuman ulkonäyttelyalueella esitellään kaikin mukavuuksin varustettu uiva huvila.

Uivien huviloiden uutuusmalli on nähtävillä Loma-asuntomessujen ajan messuravintolan edessä Pyhäveden rannassa. Lisäksi rannassa on nähtävissä huvilautta ja laitureita.

Tutustu lisää loma-asuntomessujen tarjontaan

Huvila kuin vene ja mökki yhdessä

Uivat huvilat tarjoavat mahdollisuuden jopa liikkuvaan loma-asumiseen. Moottorilla kulkevissa uivissa huviloissa yhdistyvät nykyaikaisen loma-asunnon mukavuudet ja veneilyn vapaus.

Käyttömukavuuden ohella huviloiden suunnittelun yhtenä lähtökohtana on ollut tilojen väljyys. Uivien huviloiden sisätilojen pinta-ala vaihtelee pienten saunamökkien seitsemästä neliöstä suurimpien huviloiden lähes 50 neliöön. Huviloiden valaistuksessa hyödynnetään led-tekniikkaa.

– Huvila on mahdollista rakentaa kahteen kerrokseen ja tasaiset lattiapinnat helpottavat liikkumista huvilan sisällä. Esittelyssä oleva saunallinen huvilamalli on varustettu puulämmitteisellä kiukaalla, huvilaa esitellyt Heimo Hälikkä kertoi.

Uivat huvilat ovat ohjattavia, vakaaseen katamaraanirunkoon pohjautuvia loma-asumuksia, jotka voi halutessaan ohjelmoida kulkemaan automaattiohjauksella. Ne soveltuvat liikkumiseen sisävesistöillä sekä suojaisilla saaristomerialueilla. Liikkuvat huvilat luokitellaan vesikulkuneuvoiksi ja ne rekisteröidään venerekisteriin.

Huvilautta ja laiturien uudet ilmeet

Uivan huvilan viereen on messujen ajaksi ankkuroitu laiturin lisäsiipenä toimiva huvilautta. Soutamalla tai perämoottorin avulla liikuteltava laiturimainen huvilautta soveltuu vapaa-ajan viettoon vesillä. Viisi metriä pitkällä ja 2,4 metriä leveällä lautalla mahtuu ajelehtimaan kahdeksan henkeä. Lautan penkit voi taittaa alas ja kannen alta löytyy säilytystilaa.

Messurannassa, ulkonäyttelyalueilla ja messukohteiden omissa rannoissa voi tutustua myös eri näytteilleasettajien laitureihin.

Laiturin turvallisuuden, vakauden, helppouden ja säänkestävyyden lisäksi myös laitureiden ulkonäköön on alettu kiinnittää entistä enemmän huomiota. Messuosastoilta löytyykin esimerkiksi sävytettyjä laitureita ja koristeellisia laituritolppia.

− Laiturimateriaalina puu on edelleen suomalaisten suosiossa. Sävytyksellä saadaan aikaan myös muita kuin perinteisiä värejä, messuosastollaan laitureita esitellyt Mikko Oksa sanoi.

Messuvieraat voivat tutustua loma-asuntomessualueen kelluvaan antiin messujen aukioloaikoina 27.6.−10.7. klo 10−18.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20192_56303.jpg
WC-istuimen paikkaa voi remontissa siirtää helposti
Yleinen virhe kylpyhuoneen sisustusta suunniteltaessa on se, että tilaan yritetään mahduttaa liikaa kalusteita. Esimerkiksi laatikoiden ja kaapinovien aukeamisen vaatimaa tilaa ei aina osata ottaa huomioon. Wc-istuin saatetaan sijoittaa niin ahtaasti seinän viereen, ettei siinä ole hyvä istua.
20128_32041.jpg
Korkealaatuista kodin viimeistelyä
Listat ovat monipuolinen sisustuselementti, joita voi hyödyntää monin tavoin eri tilojen sisustusratkaisuissa. Listojen avulla voi peittää materiaalien liitoskohdat, silottaa paksuuserot, piilottaa kodin johdot, suojata seinien ja huonekalujen kulmat sekä viimeistellä tyylikkäästi koko kodin ilmeen.Dione-sisustustuotteiden avulla saat yhdistettyä eri tasoilla olevat lattiamateriaalit, viimeisteltyä kylpyhuoneesi laatoituksen ja järjestettyä kotiteatterisi johdot. Korkealaatuisten Dione-sisustuslistojen monipuolinen materiaali- ja värivalikoima sisältää sopivat tuotteet jokaiseen kotiin.Lue lisää listoilla sisustamisesta
20081_7850.jpg
Sisustaja.Com aktivoituu
Suomalaisten kiinnostus rakentamiseen on aina ollut korkealla tasolla. Pihan rakentamisessa ja puutarhan hoidossa olemme pitkään olleet jäljessä mm. pohjoismaisia naapureitamme. Liekö syynä ilmastonmuutos ja "kesän pidentyminen", mutta nyt suomalaisia kiinnostaa ennen näkemättömällä tavalla kauniin pihan ja kodin ympäristön rakentaminen lieveilmiöineen, nurmikonleikkaamisineen, kasteluineen ja kitkemisineen. Ja taitaapa olla naapureidemme vaikutusta myös sisustamisboomi. Kaikki aiheeseen liittyvä kiinnostaa, tietoa haetaan, ideoita ammennetaan – ja kotia sisustetaan!
20131_33549.jpg
Kestävä ja tyylikäs tiilikatto kotisi suojaksi
Viisas talon omistaja kiinnittää ensimmäiseksi huomionsa kattoon. Esteettisyys on tärkeä seikka sen lisäksi, että katon tehtävä on suojata rakennusta ja asukkaita koko rakennuksen käyttöiän. Betonikattotiilen kestoikä on noin 70 vuotta ja kun se vielä on edullisin katemateriaali, niin mikäs sen parempi kate olisikaan Suomen vaativiin olosuhteisiin.Jätä yhteydenottopyyntö tästä
20172_48235.jpg
Näin rakentuu ullakon lämmöneristys - Katso video
Kylmän ullakon lämmöneristäminen on monessa rakennuksessa järkevä keino hankkia käyttökelpoista lisätilaa. Myös käytössä olevan ullakon lisäeristäminen Therma TP10 Vintti-Iita -menetelmällä voi tuoda huomattavat säästöt energiankulutukseen. Huonosti eristettyjen ullakkotilojen kautta syntyvät lämpöhäviöt ovat monessa talossa huomattavat.
202212_80488.jpg
Tunnista keittiön energiasyöpöt ja katso vinkit kylmälaitteiden energiankulutuksen minimointiin
Tiedätkö, kuinka paljon kodinkoneesi kuluttavat sähköä? Kodinkoneiden energiatehokkuuteen kannattaa kiinnittää huomiota – säästät näin paitsi ympäristöä myös selvää rahaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton