• Etusivu
  • Rakentaminen

Mäntyharjun loma-asuntomessujen oheiskohde: Iso-Pappilan museoalue

Rakentajan toimitus
Julkaistu 03.06.2011
20116_26378.jpg

Iso-Pappila oli valmistuttuaan pitäjän toiseksi suurin rakennus - vain kirkko oli suurempi.

Perinnekorjausrakentamisesta kiinnostuneen aarreaitta on loma-asuntomessujen virallinen oheiskohde, vain noin kahdeksan kilometrin päässä messualueesta sijaitseva Iso-Pappilan museoalue. Iso-Pappila on osa Mäntyharjun vanhaa, entisöityä kirkonkylää.

Iso-Pappila on oivallinen käyntikohde vanhojen rakennusten, tavaroiden ja elämänmenon ystävälle. Oheiskohteessa voi tutustua muun muassa perinteisiin rakennusmenetelmiin ja perinnekunnostukseen. Päivittäin alueella tehdään uutta pärekattoa, saumataan navetan kiviseiniä, kunnostetaan kattotiilejä ja porisutetaan keittomaaleja. Maaleja voi ostaa myös mukaansa. Valtavan kivinavetan ylisiltä löytyy myös Etelä-Savon laajin maa- ja metsätalousajokalujen kokoelma. Lisäksi riihi on kattoremontin jälkeen taas yleisölle avoinna.

Iso-Pappilassa olevan perinnekunnostusklinikan Korjataanko? Tietenkin! -näyttely selventää perinnekunnostustoimenpiteiden suunnittelua, työvaiheita ja välineitä. Loma-asuntomessujen aikana pidettävien teemapäivien aikana voi opetella tekemään vaikkapa aidon saunavastan mökille mukaan tai käydä hevosajelulla. Tallikahvila puolestaan tarjoaa apua kahvihampaan kolotukseen.

Mäntyharjun loma-asuntomessut 27.6.-10.7.2011

Iso-Pappilan historia

Iso-Pappilan historia ulottuu vuoteen 1812, jolloin mahtava päärakennus tehtiin kirkkoherran uudeksi asunnoksi. Valmistuttuaan se oli kirkon jälkeen pitäjän suurin rakennus. Vähän myöhemmin rakennettiin myös väentupa, suuri kivinavetta, sauna, talli, kaksi aittaa ja riihi. Nykyisin kesänäyttelytilana olevan päärakennuksen ulkoasu on peräisin pääosin 1850-luvun loppupuoliskolta.

Pihapiirissä olevissa rakennuksissa on esillä perinteinen Väentuvan näyttely talonpoikaisesineineen. Uutena osiona on Nestor Kurvinen – maakunnan kuvaaja -näyttely, joka tutustuttaa Mäntyharjun maisemiin, rakennusperinteeseen ja niiden muutokseen yhden valokuvaajan uran kautta.

Iso-Pappilan alueelta löytyy myös Mäntyharjun kesäteatterin näyttämö ja uudenuutukainen katettu katsomo. Lisäksi pienen kävelymatkan päässä Iso-Pappilasta on erilaisia sotamuistoja ja -esineistöä esittelevä Veteraani- ja korsumuseo.

20116_26382.jpg

Oheiskohteen ohjelmaa

29.6.–1.7. sekä 6.7. ja 8.7. Vanhojen rakennusten korjaamiseen liittyviä pulmia voi ratkoa yhdessä ELY-keskuksen asiantuntijan kanssa etukäteen sovittuina aikoina. Voit varata ajan yksin tai pienelle ryhmälle 6.6.2011 lähtien numerosta 044 262 3307.

2.7. kello 12 - 16 Nappipaja lapsille ja lapsenmielisille.
Tule tekemään nappihyrriä ja muita nappiaskarteluja!

3.7. kello 12 - 15 Lasten ja nuorten arkkitehtuuripaja

6.–7.7. Pihakoristeita sammalista ja risuista

9.7. Perhelauantai, jolloin ohjelmassa on mm. Teatteri Mukamaksen Sirkkaseikkailu, lastentori ja hevosajelua.

Oheiskohde on avoinna messuaikana 27.6.-10.7.2011 päivittäin kello 10 - 18 ja kohteeseen on vapaa pääsy. Kohteeseen on opasteet Mäntyharjuntien varressa, navigaattori opastaa perille osoitteella Iso-Pappilantie 2, Mäntyharju.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20194_57641.jpg
Talomallit tarjoavat vuosi vuodelta jotakin uutta
Kastelli on ollut jo vuosien ajan Suomen suosituin, arvostetuin ja ostetuin talomerkki. Menestyksen takana on jokaiselle asiakkaalle soveltuva toimituslaajuus, talomalliston muokattavuus asiakkaiden tarpeiden mukaan ja jatkuvasti kehittyvä laaja talomallisto. Kastellilla on markkinoiden laajin talomallisto, joka on helposti muokattavissa omien mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Haluaisitko sinäkin liittyä tuhansien tyytyväisten Kastelli-talon omistajien joukkoon?
20117_26907.jpg
Luonto tulee lähelle
Pihat suunniteltu ympäröivää luontoa kunnioittaen ja sitä korostaenMäntyharjun loma-asuntomessuilla ei voi kuin ihailla sitä tapaa, millä luonto on otettu huomioon; olemassaoleva kasvillisuus on harkitusti säilytetty ja sitä on pyritty vain kunnioituksella täydentämään. Itse loma-asunnot istuvat maisemaan kuin itsestään paikkaan putkahtaneina!Loma-asuntomessut Mäntyharjussa 27.6. - 10.7.2011
20128_32041.jpg
Korkealaatuista kodin viimeistelyä
Listat ovat monipuolinen sisustuselementti, joita voi hyödyntää monin tavoin eri tilojen sisustusratkaisuissa. Listojen avulla voi peittää materiaalien liitoskohdat, silottaa paksuuserot, piilottaa kodin johdot, suojata seinien ja huonekalujen kulmat sekä viimeistellä tyylikkäästi koko kodin ilmeen.Dione-sisustustuotteiden avulla saat yhdistettyä eri tasoilla olevat lattiamateriaalit, viimeisteltyä kylpyhuoneesi laatoituksen ja järjestettyä kotiteatterisi johdot. Korkealaatuisten Dione-sisustuslistojen monipuolinen materiaali- ja värivalikoima sisältää sopivat tuotteet jokaiseen kotiin.Lue lisää listoilla sisustamisesta
Laituri järven rannalla
Mökin ilmanvaihto kesäksi kuntoon
Onko kesämökillä ummehtunut, kostea sisäilma? Kuluuko ensimmäinen tunti mökille saavuttua aina tuuletushommissa? Silloin voi olla aika päivittää rakennuksen ilmanvaihto.
Seinän tasoitus
Laatoitus ja märkätilojen vedeneristykset
TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtainen kurssi tällä hetkellä on esimerkiksi laatoitus- ja märkätilojen vedeneristyskurssi.Tutustu koulutuskalenteriin
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rakentaja.fi kävijätutkimus 2019
Auta meitä kehittämään Rakentaja.fi -palveluamme vastaamalla kävijätutkimukseen. Vastaaminen vie vain pari minuuttia! Kaikkien vastanneiden kesken arvomme 200 euron lahjakortin Rakentaja.fin verkkokauppaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton