• Etusivu
  • Tutkimus

Rakentaja.fi kävijätutkimus 2019

Rakentajan toimitus
Julkaistu 05.06.2019
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Auta meitä kehittämään Rakentaja.fi -palveluamme vastaamalla kävijätutkimukseen. Vastaaminen vie vain pari minuuttia! Kaikkien vastanneiden kesken arvomme 200 euron lahjakortin Rakentaja.fin verkkokauppaan.

Tutkimus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20144_39125.jpg
Talopaketin ostajalle hurjat edut kaupan päälle!
Kastelli on luotettavaKastelli on pitänyt kärkisijaa valtakunnallisissa rakentajatutkimuksissa jo vuodesta 1994 eli 20 vuotta. Kastelli on Suomen ostetuin talomerkki 15 prosentin markkinaosuudella.Jokainen Kastelli-koti rakennetaan alusta loppuun asiakkaan toiveiden ja yksilöllisten tarpeiden pohjalta. Kastelli tarjoaa markkinoiden laajimman malliston, monipuolisimmat tavat omakotitalon rakentamiseen sekä kattavat palvelut rakentamisen ja asumisen ajalle. Asiakkaat arvostavat Kastellin joustavuutta ja monipuolisuutta.Kastellin toiminta on sertifioitu ISO 9001 laatu- ja ISO 14001 –ympäristöstandardien mukaisesti. Vakavaraisuudesta kertoo Kastelli-talot Oy:lle myönnetty AAA-luottoluokitus.Hurjat edut talpaketin ostajalle - Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talostaTilaa veloitukseton Kastelli-talokirja
20234_81349.jpg
Miten kodinohjaus toimii ja mitä se maksaa?
Älykoti-ohjausjärjestelmät parantavat talon turvallisuutta sekä säästävät turhia askelia, energiaa sekä kustannuksia. Kodin sähkölaitteet, valaistus, tietoliikenne ja lämmitys muodostavat kokonaisuuden, joka vaatii ohjausta. Sen voi toteuttaa yksinkertaisilla ohjauskytkimillä ja läsnäolo-, liike- ja lämpötilatunnistimilla tai kattavammalla älykotijärjestelmällä. Kun vältetään jatkuva päälle ja pois kytkeminen, elämä helpottuu ja energiaa säästyy.Wiser-älykotijärjestelmä auttaa muun muassa opitimoimaan energiankulutusta. Älykotijärjestelmä parantaa niin turvallisuutta kuin viihtyvyyttäkin. Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmä on helppo asentaa. Wiser yhdistelee normaaliin kaapelointiin kytkettyjä asennuskalusteita langattomiin sensoreihin, joka muodostaa automaatiokokonaisuuden. Järjestelmä on helppo räätälöidä jokaiseen kotiin sopivaksi kokonaisuudeksi.Wiser-älykotin on myös tietoturvallinen valinta.
201610_47461.jpg
Miksi ikkunat ovat aamulla sisäpinnastaan märät?
Eletään sellaista aikaa vuodesta, että moni saattaa havahtua siihen, että ikkuna onkin sisäpinnasta märkä. Ongelmana on mitä todennäköisemmin ko. tilan ilmanvaihdossa, mikä aiheuttaa sisäilman liian korkean kosteuspitoisuuden. Syynä voi olla myös se, ettei ikkunan alla oleva patteri ole päällä tai riittävän lämmin tai muuten lämmin huoneilma ei pääse virtaamaan lasipintaa pitkin. Ongelmana voi olla myös se, että ulkopuitetta ei ole tiivistetty tai sieltä pääsee läpi kylmää ilmaa ikkunoiden väliin. Suurempi todennäköisyys on kuitenkin ongelma sisäilmassa.
20103_21035.jpg
Mietityttääkö lumen sulaminen?
Poikkeuksellisen runsasluminen talvi on päättymässä ja lumet sulavat paikoin nopeastikin. Jos talon salaoja- ja sadevesijärjestelmät ovat kunnossa, ei sulamisvesistä ole juuri haittaa. Kannattaa kuitenkin tarkistaa, ettei seinien vierustoilla oleva lumi ole kiinni ulkoverhouksessa eikä sulamisessa muodostuva vesi pääse rakenteisiin. Ongelmia voi olla lähinnä 60-70-luvun matalaperustaisissa taloissa, joissa ympäröivä lumi voi olla reilustikin sokkelipinnan yläpuolella. Myös kellarilliset 40-50-luvun talot saattavat olla vaarassa. Puutteelliset tai vuosien saatossa tukkeutuneet salaojat eivät välttämättä toimi eikä sokkelin maanalainen vesieristys ole kunnossa.Oma lukunsa ovat vielä tulva-alttiit alueet. Poikkeuksellisen runsaisiin tulvavesiin on myös syytä varautua. Tulvavesiin voi joissain tapauksissa varautua rakentamalla valleja muovista ja maa-aineksesta. Tukkimalla kellarikerroksen viemärinkannet, voidaan estää veden nousua viemäreistä sisätiloihin ja hankkimalla käyttöönsä uppopumppuja, mahdollisesti sisään tunkeutunut vesi saadaan tehokkaasti poistettua.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Tilaukset ja sopimukset
Toimenpiteet:Tilaukset ja urakkasopimukset hyväksytään ja allekirjoitetaan kohdassa kohdassa Urakkasopimukset/Päätösvaltuudet kohdan päätösten mukaisesti.Vastuuhenkilöt:Vastuuhenkilöt kohdassa Urakkasopimukset/Päätösvaltuudet kohdan päätösten mukaisesti.Dokumentit:Tilauskirjeet, toimitussopimuksetHyväksyntä:Hyväksynnän suorittavat kohdassa Urakkasopimukset/Päätösvaltuudet kohdan päätösten mukaiset vastuuhenkilöt.
20115_25991.jpg
Miksi lattia ei lämpene?
Meillä on talossa sähkölattialämmitys. Pesuhuoneessa termostaatin asteikko on 1-5. Lattia on silti aivan kylmä, vaikka vääntää termostaattia isommalle. Lämmitys lähtee päälle (punainen valo syttyy) vasta, kun termostaatti on täysillä.Mikä mahtaa olla vikana? Vai onko laite jotenkin viallinen?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton