• Etusivu
  • Tutkimus

Rakentaja.fi kävijätutkimus 2019

Rakentajan toimitus
Julkaistu 05.06.2019
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Auta meitä kehittämään Rakentaja.fi -palveluamme vastaamalla kävijätutkimukseen. Vastaaminen vie vain pari minuuttia! Kaikkien vastanneiden kesken arvomme 200 euron lahjakortin Rakentaja.fin verkkokauppaan.

Tutkimus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_25797.jpg
Asuntomessut Kokkolassa
Suomen suurin yleisötapahtuma, asuntomessut, pidetään Keski-Pohjanmaan pääkaupungissa Kokkolassa 15.7. – 14.8.2011. Edellisen kerran messut on järjestetty Kokkolassa vuonna 1975.
200611_654.jpg
Tee Se Itse: puunkantoteline
Tämän kertaisessa Tee Se Itse -sarjassa tehdään puunkantoteline. Puunkantoteline on hyvä apuväline takkapuiden hakureissulla. Kantotelineen nikkaroimiseen voi käyttää rakentamisesta jääneet rimat ja listan pätkät. Ohjeita voi soveltaa oman puutavaratilanteen ja mielikuvituksen mukaan. Alustan voi myös tehdä umpinaiseksi, esim. paneelin pätkistä tai levystä.
20115_25707.jpg
2. Kantovesi, viemäri ja kuivakäymälä
Kantovedellä tarkoitetaan tilannetta, jossa vesi kannetaan tai pumpataan käsin kiinteistölle. Jos kiinteistössä ei ole ollenkaan viemäriä, nämä vähäiset pesuvedet voidaan kaataa suoraan maahan. Mikäli viemäri rakennuksessa on, jätevesien vähäisen määrän takia ne voidaan johtaa puhdistamatta maaperään, esim. yksinkertaiseen imeytyskuoppaan tai sorapesään.WC:nä toimii Puucee tai kuivakäymälä, joissa ei käytetä vettä. Kantovedeksi voidaan luokitella myös pumpun avulla siirrettävä vesi, jota lämmitetään saunan padassa ja varsinainen veden annostelu tapahtuu pääosin napolla, vadeilla ja ämpäreillä. Suihkua tai lämminvesivaraajaa ei ole.
20159_44366.jpg
Sähkön kulutuspiikin hintoja tasaava mlp
Lämmityskustannusten alentaminen on yksi tapa aloittaa talon käyttökulujen pienentäminen. NIBEn invertterimaalämpöpumppu ja Smart Price Adaption –toiminto takaavat alhaisimmat lämmitys- kustannukset. Smart Price Adaption -toiminto hyödyntää sähkön hintamuutoksia. Valitsemalla jonkun neljästä NIBEn F1255-sarjan maalämpöpumpuista saa testeissäkin todetun parhaimman vuosilämpökertoimen*).
20219_72706.jpg
Akkutyökalut testissä - lue testaajien kokemuksista
Kolme testaajaa pääsi kokeilemaan HiKOKIn akkutyökaluja. Testiin valittiin runkonaulain, viimeistelynaulain sekä akkukonesarja, joka sisälsi iskevän ruuvinvääntimen, pyörösahan ja porakoneen. Alta pääset tutustumaan testaajien tunnelmiin.
20195_57720.jpg
Tuplasti asuintilaa ja moderni ilmanvaihto rintamiestaloon
Vesa Vuorisen ja Tiina Haaksilahden koti Raision Kuloisissa on alun perin 1950-luvulla rakennettu tunnelmallinen rintamamiestalo. Opettajapariskunta on ehostanut talon sisäosia erinäisillä remonteilla vuosien mittaan ja viimeksi oli uudistettu asunnon kylpy- ja saunatilat. Pariskunnan seuraava tavoite oli kunnostaa 1,5-kerroksisen talon yläkerta. Toisen kerroksen tilat olivat ahtaat ja liian matalat, lisäksi sinne johtava portaikko oli hankalakulkuinen ja vaarallisen jyrkkä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton