• Etusivu
  • Rakentaminen

Lyhytkursseilla opit tekemään itse

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Julkaistu 25.02.2011
20112_24585.jpg

TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, jonka palveluksessa on yli 200 työntekijää ja liikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa. TTS:ssä opiskelee vuosittain yli 8000 henkilöä yhä paremmiksi ammattilaisiksi. TTS on mukana vuosittain yli sadassa tutkimus- ja kehittämishankkeessa.

TTS järjestää monipuolista koulutusta niin yksityisille kuin yrityksillekin. TTS:n tavoitteena on parantaa asiakkaiden osaamista, tuottavuutta ja hyvinvointia.

Tutustu koulutuskalenteriin

Mm. nämä lyhytkurssit toteutetaan lähiaikoina

Rakentajapäivät

Sisältö
Rakennushankkeen suunnittelu ja eteneminen, perustus- ja rakennusvaiheen työt, märkätilojen vedeneristys, pintamateriaalien asennus, kodin toiminnallinen suunnittelu yms.

Rakennushankkeen sisustusratkaisut

Sisältö
Värit, huonekalujen sijoittelu, valaistus, pintamateriaalit, palvelun tarjoajat.

Kodin toiminnallisten tilojen suunnittelu

Sisältö
Vaatehuollon, peseytymis- ja säilytystilojen ja kuraeteisen suunnittelu.

Keittiösuunnittelu

Sisältö
Keittiön toimivuuden suunnittelu. Kodinkoneiden hoito ja valinta. Päiväkurssilla suunnitellaan keittiö Winner-suunnitteluohjelmalla.

Talonrakennusalan ammattitutkinto, märkätila-asentajan henkilösertifikaatti

Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle sellaiset tiedot ja taidot, että hän pystyy tekemään rakennusten märkätilojen vedeneristystyöt itsenäisesti määräysten, suunnitteluasiakirjojen ja asennusohjeiden mukaan oikeaa työjärjestystä noudattaen.

Pääsyvaatimukset
Koulutukseen voivat hakeutua henkilöt, jotka työskentelevät märkätilojen vedeneristäjinä ja joilla on alan peruskoulutus tai vastaava työkokemus.

Koulutuksen kesto
Märkätilojen vedeneristyskoulutukseen sisältyy yksi teoriapäivä, minkä jälkeen on kirjallinen tentti sekä työnäyttö sertifioidulla vedeneristeellä tai muovimatolla työmaaolosuhteissa. Näyttöjä arvioidaan koulutuksen alusta lähtien.

Kurssien hinnat ja päivämäärät löydät koulutuskalenterista.

Tutustu koulutuskalenteriin, katso tarkemmat tiedot kursseista ja ilmottaudu mukaanTÄÄLLÄ

20112_24584.jpg
TTS-Kehitys Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Työntekijät työmaalla
Työtehoseura kouluttaa rakentamaan
TTS (Työtehoseura) tarjoaa monipuolista koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin. Monipuolisesta koulutustarjonnasta myös yksittäiset henkilöt löytävät ammatillista koulutustarjontaa. TTS:llä on rakentamiseen ja siihen läheisesti liittyvään sisustamiseen sekä puutarhan rakentamiseen ja hoitoon liittyvää koulutustarjontaa. Lisäksi TTS tutkii, testaa, kehittää ja suunnittelee asumiseen ja toimivaan arkeen liittyviä ratkaisuja.Lisää koulutuksesta ja tutkimustoiminnasta
20107_22620.jpg
Viilennä vihreällä, pidä pörssi plussalla
Helteisen sään nostaessa asuntojen sisälämpötiloja nousee myös sähkönkulutus. Huoneisiin tuodaan tuulettimia ja jäähdyttäviä ilmastointilaitteita. Ilman lisälaitteittakin sähkönkulutus nousee; kylmälaitteet joutuvat tekemään rankasti töitä pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.Kuumalla säällä kylmälaitteen sähkönkulutus voi nousta huomattavasti. Kun käyttöympäristön lämpötila nousee 25 asteesta 32 asteeseen, kasvaa kylmälaitteen sähkönkulutus 25 - 40 prosenttia. Helteellä myös laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi.
Seinän tasoitus
Koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin
TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS:n toiminta-ajatuksena on parantaa asiakkaiden osaamista, tuottavuutta ja hyvinvointia.TTS:n monipuolinen koulutustarjonta palvelee sekä yksittäisten henkilöiden ammatillista kouluttautumista että yritysten kanssa räätälöityä henkilöstökoulutusta. TTS kouluttaa noin 200 henkilön voimin vuosittain yli 7000 henkilöä yhä paremmiksi ammattilaisiksi vaativiin tehtäviin asiakasyrityksissämme.Lisää TTS koulutuksesta..
20223_77483.jpg
Keksi nimi robottiruohon­leikkurille ja osallistu kilpailuun
Muistatko vielä sen kauniin päivän, kun uusi perheenjäsen pörräsi pihalle? Suomalaiset antavat robottiapureilleen kernaasti lempinimiä ja nyt selvitämme top-10-nimilistan!
20232_80838.jpg
Viemärin sukitus - miten se tehdään? Katso video käsityön taidon­näytteestä
Tiedätkö, mitä materiaalia omakotitalosi viemärit ovat? Onko niitä matkan varrella huollettu tai tarkastettu? Mikäli talo on vuosikymmeniä vanha, eikä viemäriputkistoille ole tehty juuri muuta kuin käytetty, saattaisi olla aika perehtyä putkistojen kuntoon ja mahdolliseen huoltotarpeeseen. Viemärisukitus on verraton vaihtoehto perinteiseen viemäriremonttiin, mikäli putket ovat vielä ehjät ja toimivat.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Sokkeliin eristys?
Kysymys:Viime kesänä ostettuun omakotitaloon olisi tarkoitus alkaa tehdä terassia seinustalle. Olen nyt kaivamassa multaa pois seinustalta eristeisiin asti ja tilalle levitän soraa. Vaakaan ajattelin laittaa finfoamin lisäeristeeksi. Pitäisikö laittaa myös sokkelia vasten pystyyn 5 cm:n eristelevy? Sokkeli jäisi tässä tapauksessa kokonaan terassin alle. Talossa on maanvarainen laatta harkkosokkelilla. Sokkelissa on slammaus.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton