• Etusivu
  • Piha

Luotokivi on paras pihakivi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Julkaistu 11.04.2018
20184_52584.jpg

Betoninen Luotokivi hurmaa mökkimaisemassa, mutta se on helppo kuvitella myös kaupunkiympäristöön, mihin se tuo henkäyksen luonnollisuutta ja kiireettömyyttä.

Rakentaja.fi:n äänestyksessä esiteltiin neljä erilaista pihakivikokonaisuutta. Äänestykseen osallistui 8 515 äänestäjää. Voittajaksi ylsi Luotokivi, joka sai 50 % annetuista äänistä. Toiseksi sijoittui Onnikivi keräten 29 % ääniä ja kolmanneksi sijoittunut Piano-kivi sai 15 % äänistä.

Pihakiviäänestys 1. sija - Luotokivi

Voittajalle annettuja perusteluja:

Kaikki äänestyksessä mukana olleet pihakivet herättivät kiinnostusta. Omaa suosikkia äänestäessään oli mahdollisuus jättää vapaamuotoinen perustelu - miksi juuri kyseinen malli miellytti äänestäjää.

"Luonnonkivilaatan elävä pinta ja saumat miellyttää silmää ja tuntuu hyvältä jalan alla."
"Kivetys on luonnollisen näköinen."
"On vaan niin luonnollisen kaunis katsella, kun ei ole suoria viivoja ja kulmia."

Tästä pääset vielä tutustumaan kaikkiin äänestyksessä olleisiin pihakiviin >>

Info

Info

Suuri pihakivien yhteisosto on alkanut!

Jätä tarjouspyyntö, niin saat henkilökohtaisen tarjouksen pihakivistä

Pihakivien yhteisosto on taas täällä! Rakentaja.fi-Verkkokauppa kilpailuttaa Ruduksen pihakivistä kesän parhaan tarjouksen. Osallistu yhteistostoon ja saat viikon 18 alussa sähköpostiisi tarjouksen valitsemistasi tuotteista. Mitä enemmän tarjouspyyntöjä, sitä edullisemmat hinnat saamme Rudukselta!

Palkinnon voittaja on arvottu

Kaikkien äänestäneiden kesken arvottiin 500 eurolla vapaavalintaisia Rudus-pihakiviä.

Voittaja: Marja-Terttu Sorviala, Kotka
Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

20184_52586.jpg
https://www.rakentaja.fi/kauppa/Rudus-pihakivet/
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20081_8475.jpg
Laatumaan tontit
Vapaa-ajanasuminen matkailukeskuksissa elää nou-sukautta. Hiihtokeskukset ovat panostaneet latuver-kostoihin ja rinnetoimintoihin sekä lisänneet oheis-palveluja. Parantuneet mahdollisuudet harrastaa ympäri vuoden ovat lisänneet suomalaisten kiinnos-tusta hankkia oma vapaa-ajanasunto mm. pohjoisen lumivarmoilta seuduilta. Eikä mielenkiintoa ole vähen-tänyt se, että hyvällä paikalla sijaitseva mökki on help-po laittaa vuokralle silloin, kun ei sitä itse käytä ja saada vuokratuloa. Ehkä myös suomalaisten vapaa-ajan tottumukset ovat muuttuneet. Rauhaa kaivataan toki edelleen, mutta yhä harvempi haluaa enää kauas palveluista.Esimerkki kehittyvästä, ympärivuotisesta matkailukes-kuksesta on Syöte, joka sijaitsee noin Kemin korkeu-della, 150 km Oulusta. Yhdystie Pikku-Syötteen ja Iso-Syötteen välillä on valmistunut muodostaen kahdesta matkailukeskuksesta kiinnostavan ja entistä kompak-timman alueen. Paljon toivottu kävelypolku Iso-Syöt-teen huipulta Romekievariin on avattu ja suunnitteilla on virkistysjärvi Safaritalon viereen. Syöteshop-päivit-täistavaramyymälä samoin kuin Pärjänkievarin ravin-tola ovat laajentaneet toimintaansa. Syötteen vahvuu-tena on myös kansallispuisto, jonka palvelurakentei-siin on satsattu paljon viime vuosina, kertoo Laatumaan myyntineuvottelija Tapio Ojala.
20154_43122.jpg
Ilmanvaihto on tärkeä osa rakennusten ja asukkaiden hyvinvointia
10 vinkkiä ilmanvaihdon suunnitteluun1. Vain ammattilainen osaaTalon rakentamista määrittävät useat lait ja määräykset. Maankäyttö- ja rakennuslaki määrää, että rakennushanklkeeseen ryhtyvä suunnitelee ja rakentaa myönnetyn luvan sekä rakentamista koskevien säännösten ja määräysten mukaisesti. Rakentaja tarvitsee riittävät edellytykset sekä pätevän henkilöstön hankkeen toteuttamiseen. Projektiin on palkattava pääsuunnittelija, joka vastaa kaikesta - myös talon ilmanvaihtojärjestelmästä. Jokaisen talonrakentajan on kuitenkin hyvä tietää myös itse, mitä kaikkea ilmanvaihtoa asennettaessa on otettava huomioon.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20157_43920.jpg
Robotti-imurit käytännön testissä
TTS Työtehoseura testasi seitsemän robotti-imuria koeolosuhteissa ja viisi kotitaloutta kokeili niitä käytännössä. Imurit olivat parhaimmillaan selkeälinjaisissa, väljästi kalustetuissa tiloissa joissa ei ollut kevyitä tavaroita lattiatasossa. Nurkkien ja eripaksuisten mattojen imurointituloksissa oli toivomisen varaa. Myös mattojen hapsut, sähköjohdot ja kevyet matot tuottivat roboteille ongelmia. Testitalouksien arvioiden mukaan robotti ei korvaa perinteistä imuria, mutta sopii hyvin ylläpitosiivoukseen ja kiireapulaiseksi.Testin robotti-imurit olivat käyttökokeissa viidessä eri kotitaloudessa. Lisäksi imurit testattiin 60 m2 kokoisessa testitilassa, jossa oli eripaksuisia mattoja, kovaa lattiapintaa, kynnyksiä, portaikko, sokkeloisia tiloja ja oviaukkoja. Käyttömukavuudessa arvioitiin muun muassa imurin eri osien puhdistus, palautuminen telakkaan, imurointiääni, ohjaustaulun käytettävyys, paino, käsiteltävyys sekä käyttöohje.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton