• Etusivu
  • LVI

Lämmitä kotisi edullisesti maalämmöllä – myös talvella!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Päivitetty 08.03.2024
20201_62267.jpg

Maalämpö lämmittää myös kylmimpinä talvipäivinä edullisesti, kun hyödynnetään maasta ympäri vuoden saatavaa energiaa.

Lämmitysjärjestelmän valinta on ehkä talosi tärkein päätös. Valinta vaikuttaa niin käyttökustannuksiin, mukavuuteen, ympäristövaikutuksiin kuin talon arvoonkin.

Maalämpöpumpulla saavutetaan parhaimmillaan jopa 80 prosentin säästöt. Se kytketään olemassa olevaan vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään lämmittäen talon sekä käyttöveden. Tontille porataan tyypillisesti yksi 100–200 metriä syvä energiakaivo. Kaivoon asennetaan lämmönkeruuputki, jossa kiertävä maalämpöneste kerää lämpöä maaperästä. Lisäetuna järjestelmä antaa mahdollisuuden hyödyntää energiakaivoa myös talon jäähdytykseen.

Maalämpö lämmittää myös kylmimpinä talvipäivinä edullisesti, kun hyödynnetään maasta ympäri vuoden saatavaa energiaa. Samalla saadaan lämpöä ja käyttövettä varmasti ja riittävästi. Talon koolla, sijainnilla tai iällä ei ole merkitystä, sillä jokaiseen taloon löytyy sopivin ja tehokkain maalämpöratkaisu. Ainoina vaatimuksena on sekä talon vesikiertoinen lämmönjako että maalämpöpumpun vaatima keruupiiri saadaan asennettua.

Tutustu maalämpöön >>

Maalämpö sopii kaiken kokoisiin kohteisiin

Lämmittäminen Boschin Compress 7800i LW/M maalämpöpumpulla on edullista, koska sen vuosihyötysuhde (SCOP) on parhaimmillaan 5,85 (mallissa LW/M 3-12) sekä laitteen energialuokka on paras mahdollinen lämmityskäytössä A+++.

<p data-block-key="phcik">Maalämpöpumppu Bosch Compress 7800i LW/M on erinomainen valinta kotisi lämmittäjäksi, se takaa edullisen ja toimintavarman lämmityksen ympäri vuoden. Bosch Homecom Easy -sovelluksella ohjaat lämpöpumppuasi vaivattomasti. Lämpöpumpusta löytyy jo esiasennettu wifi-moduuli, joten sen saa liitettyä helposti wifi-verkkoon.</p>
Maalämpöpumppu Bosch Compress 7800i LW/M on erinomainen valinta kotisi lämmittäjäksi, se takaa edullisen ja toimintavarman lämmityksen ympäri vuoden. Bosch Homecom Easy -sovelluksella ohjaat lämpöpumppuasi vaivattomasti. Lämpöpumpusta löytyy jo esiasennettu wifi-moduuli, joten sen saa liitettyä helposti wifi-verkkoon.

Lämpöpumppua on saatavilla neljässä teholuokassa, joten löydät aina oikean kokoisen lämpöpumpun talosi lämmitystarpeisiin. Teho riittää myös kylmimpinä päivinä eikä lisäsähköä juuri tarvita.Kierroslukuohjattu kompressori säätää tehoaan portaattomasti eikä koskaan käy suuremmalla teholla kuin tarpeen. Tämän vuoksi se toimii erinomaisesti Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Bosch maalämpöpumppu sopii erinomaisesti myös saneerauskohteisiin keruupiirin valvonta-automatiikan ansiosta. Se mahdollistaa maksimaaliset säästöt vanhasta lämpökaivosta ja 7800i LW/M on siten loistava myös vaihtolaitteeksi ja kohteisiin, joissa tarvitaan korkeaa menoveden lämpötilaa (65 astetta).

Mataliin tiloihin on saatavilla varaajaton maalämpöpumppumalli Compress 7800i LW, joka on vain alle 1,2 metriä korkea. LW-mallin kanssa saatavilla on tyylikäs lasipintainen ja matala DHW 200 -käyttövesivaraaja.

Info

Info

Uusi lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun valintatyökalun avulla

Kokeile lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

Boschin lämpöpumput ovat turvallinen valinta

Robert Bosch aloitti lämpötuotteiden valmistuksen jo 1800-luvulla. Nykyään toiminta kattaa kaiken lämpövoimalaitoksista ja kaasukattiloista omakotitalojen lämpöpumppuihin. Boschilla kokemusta lämpöpumpuista ja geotermisestä energiasta 70-luvulta lähtien. Suuri osa kehitystyöstä tapahtuu Ruotsissa, jonka ansiosta lämmitysratkaisut sopivat täydellisesti pohjoismaisiin ilmasto-oloihin.

20192_56215.jpg

Koko järjestelmän toimivuuden kannalta yksittäinen tärkein asia on ammattimainen asennus, joka on suoritettu lämpöpumppumerkin määrittelemillä asennustavoilla. Suurin osa lämpöpumppujen reklamaatioista johtuu kaikesta muusta kuin lämpöpumpun rikkoutumisesta. Yleisimpiä ovat asennuksesta johtuvat virheet. Siksi onkin äärimmäisen tärkeää valita alan ammattilainen asennukseen.

Varmistaaksesi järjestelmän toimivuuden, oikean mitoituksen ja sen tuomien säästöjen vuoksi on hyvä kääntyä alan ammattilaisen puoleen. Sertifioitu Bosch Lämpömestarihoitaa talosi sopivan maalämpöpumpun asennuksen luotettavasti ja saat lämpöpumpullesi 6 vuoden takuun. Tämän lisäksi saat maalämpöpumpulle (6-17kW) 10 vuoden kompressoritakuun. Halutessasi voit myös hyödyntää Lämpömestarirahoitusta. Hankinnan maksu onnistuu lisäämättä menojasi. Säästö kattaa uuden järjestelmän lämmitys- ja rahoituskulut.

Pyydä lisätietoa Bosch-maalämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
LVI
maalämpöpumppu
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77630.jpg
Säästä helposti luontoa ja rahaa lämmitysjärjestelmän valinnalla
Suomen kylmien sääolosuhteiden vuoksi lämmityskustannukset ovat suuri kulu asumisessa, ja samalla lämmitys on myös suurin asumisen hiilijalanjälkeen vaikuttava tekijä. Arjessa helppo ekoteko onkin pienentää lämmityksen hiilijalanjälkeä lämpöpumpulla – ja samalla säästää rahaa. Varmistat lämpimän kodin talveksi, kun saat ilmaista energiaa omasta maasta tai ilmasta.Ympäristöystävällinen lämpöpumppu vähentää kuluja ja tarjoaa lämpöä vuoden kylmimpinäkin päivinä. Lämpöpumpulla vähennät lämmityskustannuksia parhaimmassa tapauksessa jopa 75 prosenttia ja ympäristökuormitusta jopa 80 prosenttia. Arjen vihreiden sankaritekojen ei siis tarvitse olla vaikeita – valitsemalla helppokäyttöisen lämpöpumpun liityt Arjen Vihreiden Supersankareiden joukkoon! Tutustu myös uuteen lämpöpumpun valintatyökaluun.
20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20143_38245.jpg
Raikas sisäilma ja tasaisempi lämpötila
Lämpöpumpun tehokkuuden arviointi ei ole pelkkää lukujen vertaamista. Vähintään yhtä tärkeää on asumisviihtyvyys, johon liittyy lämmitys, jäähdytys ja sisäilman laatu. Ilmalämpöpumpun monet mukavuutta lisäävät ominaisuudet ilahduttavat käyttäjää.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Älyä lämmitykseen - IoT lämmityksen apuna
Oikein mitoitetulla invertterimaalämpöpumpulla on korvaamattomia etuja pohjoisessa ilmastossa, ja se sopii niin uusiin kuin vanhoihin taloihin. Uusimman teknologian invertteriohjattu pumppu nostaa kompressorin kierroksia, kun tarvitaan enemmän lämpöä. Kierrokset laskevat, kun lämmön tarve on pienempi. Lämpöpumppu toimii näin koko ajan optimaalisella hyötysuhteella, joka säästää sähköä ja kompressoria käynnistysten määrän vähentyessä.Nykyaikainen automatiikka myös estää kaivon jäätymisen. Tämä tarkoittaa äärimmäistä joustavuutta ja energiatehokkuutta myös kovissa sääolosuhteissa.
Henkilö punaisessa talvitakissa
Mikä on hybridijärjestelmä? Entä mitä tulee huomioida kaukolämmön siirtymisessä matalalämpöön?
Kaukolämpö siirtyy asteittain matalalämpöön, eli 115 asteesta 90 asteeseen. Mitä matalalämpöön siirtyminen tarkoittaa kaukolämmössä oleville taloyhtiöille? Muutos on hyvä huomioida silloin, kun kaukolämmönjakokeskuksen uusinta on edessä. Uusia lämmitysjärjestelmiä harkittaessa on myös hyvä miettiä kaukolämmön ohessa lämpöpumppujen eli hybridijärjestelmien hyödyntämistä. Lisää hybridijärjestelmien hyödyntämisestä ja kaukolämmön matalalämpöön siirtymisessä tässä artikkelissa.
20222_76945.jpg
Näin lämpöpumppu mitoitetaan - "Käyttäjä ei oivalla, miten tärkeästä asiasta kyse"
Kohteen lähtötiedot ovat oleellisen tärkeässä asemassa lämpöpumpun hankinnassa. Yllättäen maalämpö ei aina olekaan ilma-vesilämpöpumppua kalliimpi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton