• Etusivu
  • Rakentaminen

"Kyllä onnistuu" kuuluu liian harvoin rakennusalalla – uusi sarja esittelee onnistuneita ratkaisuja

Rakentajan toimitus
Päivitetty 27.07.2021
20217_71666.jpg

Tervetuloa seuraamaan Näinkin voi rakentaa -vieraskynäsarjaa, jonka tarkoitus on esitellä oivaltavia ja upeita toteutuksia niin rakentamisen kuin sisustamisenkin saralta. Artikkelit tuottaa Rakennetaan Yhdessä -yhdistys, jonka tavoitteena on yhdistää suunnittelun ja rakentamisen ammattilaiset sekä asumisen asiantuntijat eli tavalliset ihmiset.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivänä 3. helmikuuta 2021 sisustussuunnittelija ja stylisti Laura Seppänen avautui sosiaalisessa mediassa turhautumisestaan suomalaisen rakentamisen sääntöviidakkoon. Ajatus uudenlaisesta yhteisöstä, joka kokoaisi rakentamiseen liittyvää tietoa ja inspiraatiota saman #rakennetaanyhdessä -tunnisteen alle, jäi kytemään.

Seppänen kokosi yhteen ryhmän ihmisiä, joita yhdistää kiinnostus rakentamiseen, sisustamiseen ja parempaan asumiseen. Syntyi Rakennetaan Yhdessä -yhteisön ja yhdistyksen perustukset.

Keskustelunavaus rakennusalan mahdollisuuksista, oivaltavammista ratkaisuista ja avoimemmasta yhteistyöstä on herättänyt paljon kiinnostusta kuluttajissa, alan toimijoissa sekä medioissa. Jatkossa Rakennetaan Yhdessä -yhdistyksen asiantuntijat esittelevät onnistuneita ratkaisuja ja prosesseja myös Rakentajan seuraajille Näinkin voi rakentaa -vieraskynäsarjassa.

20217_71667.jpg

Halu kehittää suomalaista asumista, rakentamista ja muotoilua

Annetaan yhdistyksen aktiivien kertoa tarkemmin, mistä on kyse:

Jos ajatuksissasi on rakentaa jokin näyttävä elementti kotisi kruunuksi, tämä sarja on juuri sinua varten. Näissä toteutuksissa visuaalisuus ja käytännöllisyys kulkevat käsi kädessä. Esittelemme jo tehtyjä toteutuksia, joten ideat ovat taatusti käytännössä testattuja. Kerromme myös, mitä olisi voinut tehdä toisin. Lue siis vieraskynäämme ennen kuin aloitat oman projektisi, ja saatat säästyä monelta mutkalta.

Tämän vieraskynän takana on noin tusina rakentamisesta ja sisustuksesta kiinnostunutta tekijää, ja taustamme vaihtelevat rakennusmestarista sisustusarkkitehtiin, teolliseen muotoilijaan ja sisällöntuottajaan. Meitä yhdistää halu kehittää suomalaista rakentamista, asumista ja muotoilua. Haluamme ulottaa tämän ensiluokkaisen arkkitehtuurin ja muotoilun myös yksityiskotien puolelle. Näin turvaamme ajattoman designin ja arkkitehtuurin säilymisen myös tulevaisuudessa, kun yhä useampi uskaltaa kokeilla kunnianhimoisempia ratkaisuja myös omissa projekteissaan.

Olemme kyllästyneet kuulemaan rakennustyömailla, että "ei onnistu". Sen aika on nyt ohi. Siksi haluamme paljastaa parhaat tavat rakentaa ja tuoda tämän tiedon kaikkien saataville. Haluamme samalla parantaa kuluttajan asemaa. Sinä päätät, ja ammattilaisten taidolla löydetään ratkaisut. Pyrimme kuulemaan jokaisen esittelemämme projektin kohdalla mahdollisimman montaa sen parissa työskennellyttä. Rakennusala tarvitsee tuoreita, innovatiivisia ja yhteistyöhön valmiita tekijöitä, koska rakentaminen on aina monen tekijän summa.

Kyllä onnistuu. Sen me haluamme todistaa. Avoimella keskustelulla ja tiedonjaolla mahdollistetaan parempaa yhteistyötä niin alan toimijoiden kuin ammattilaisten ja kuluttajienkin välillä, sekä vähennetään tulkinnanvaraisuutta rakennusmääräyksistä ja -valvonnasta.

Tavoitteenamme on, ettei kuluttaja jää yksin sääntöviidakon keskelle. On tärkeää, että tietoa rakennusvalvonnan hyväksymistä ratkaisuista on tarjolla avoimesti ja määräysten tulkinta on yhdenmukaista asuinpaikasta riippumatta.

Tämä on tulevaisuuden rakentamista!

20217_71676.jpg

Rakennetaan Yhdessä -yhteisö

  • Perustettu maaliskuussa 2021
  • Kokoaa yhteen rakennus- ja sisustusalan kehittämisestä sekä paremmasta asumisesta kiinnostuneet.
  • Edistää ja luo avointa keskustelua suomalaisesta rakentamisesta Instagram-yhteisössä ja muissa kanavissa.
  • Tuottaa monipuolisia mediasisältöjä.
  • Toimii rakennusalan eri toimijoita ja kuluttajia yhdistävänä sekä kuuntelevana osapuolena.
  • Näyttää onnistuneiden rakennusratkaisujen avulla, että näinkin voi rakentaa.

Tervetuloa mukaan!

@rakennetaanyhdessa #rakennetaanyhdessä
www.rakennetaanyhdessa.fi

Näinkin voi rakentaa -vieraskynäsarjan seuraava osa julkaistaan syyskuussa.

Rakentaminen
suunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen Rakentaja.fi-uutiskirje:

Sinua voisi kiinnostaa myös:

201312_37422.jpg
Hirrestä unelmiesi koti suunnittelupalvelun avulla
Moderni vai perinteinen? Valmiilta markkinoilta ei aina löydy juuri sitä omaa unelmien kotia –mikä silloin avuksi? Suunnittelupalvelun avulla saat luotua haaveidesi kodin yhdistelemällä eri malleja tai kokonaan oman ja täysin uniikin, juuri itsesi näköisen kodin. Haaveilu on siis sallittu.Suunnittelun lähtökohtana on yleensä omien yksilöllisten tarpeiden kartoitus. Perheen koko, harrastusten vaatimat tilatarpeet ja rakennuspaikan tuomat mahdollisuudet. Kun teet suunnittelusopimuksen Honka-myyjän luona, voit olla varma että perheesi koti on yksilöllinen ja tarpeitanne vastaava pitkäikäinen koti.Tutustu Honka-hirsitalojen laajaan valikoimaan
Lyyra-korttelin tiilijulkisivu
LYYRA – Hakaniemen uusi tiilikortteli
Hakaniemeen on rakenteilla uusi maamerkki, kolmen rakennuksen LYYRA-kortteli. Alueen viime vuosien lähes ainoat uudisrakennukset nousevat Siltasaarenkadun molemmin puolin aivan metron sisäänkäynnin viereen.
201611_47645.jpg
Vähiten huoltoa vaativa julkisivuvaihtoehto?
Arkkitehtuuristaan palkittu Tampereen Ratinanranta edustaa modernia, kestävää kaupunkirakentamista. Rakennusten suunnittelussa ja toteutuksessa on ajateltu asumisviihtyvyyttä, pitkää elinkaarta sekä koko elinkaaren aikaisia käyttökustannuksia.
201811_55521.jpg
Säästä rahaa ja hanki puhallusvillat helposti katollesi
Kuten tiedetään, lämmin ilma nousee ylöspäin. Mikäli katto on huonosti eristetty, on lämpövuoto itsestäänselvyys. Katon kautta saattaa poistua jopa viidesosa kodin lämmöstä. Miksi siis heittää selvää rahaa hukkaan?Yläpohjan lisälämmöneristys on helppo tapa lisätä kodin energiatehokkuutta. Samalla on helppo katsastaa yläpohjan tila, sillä lisälämmöneristettä laitettaessa katolla on kuitenkin käytävä, jotta tietää vanhan eristeen paksuuden, tilan ja materiaalin. Kun katolle kiipeää, on hyvä samalla myös katsoa, ovatko lvi-putket kondenssieristettyjä.Jos katosta löytyy höyrynsulussa tai läpivienneissä vuotoja, tulee ne paikantaa. Huonokuntoinen lämmöneriste on parempi poistaa, sillä seasta voi löytyä esimerkiksi hiirenpesiä. Purueristeen päälle paloeristeeksi laitettu hiekka tai sekaeriste on myös parempi poistaa ennen lisälämmöneristystä.
20221_74365.jpg
Raikas sisäilma pakkaskaudella: Vinkit ilmanvaihdon ylläpitoon
Talvikauden kylmät pakkaspäivät tuovat omat haasteensa kodin viihtyisyydelle ja terveydelle. Kun ulkona pakkanen kiristyy ja sisällä vietetään enemmän aikaa, toimiva ilmanvaihto on avainasemassa. Hyvä sisäilma ei ole vain mukavuuskysymys – se vaikuttaa jaksamiseen, terveyteen ja jopa kotisi rakenteiden kestävyyteen. Tämä artikkeli tarjoaa tärkeimmät vinkit ilmanvaihdon ylläpitoon ja ongelmien ehkäisyyn kylmänä vuodenaikana, jotta voit nauttia raikkaasta ja turvallisesta sisäilmasta myös talvella.
20112_24410.jpg
Kaikki sähköiset toiminnot
KNX-järjestelmän kantavana ideana on yhdistää rakennuksen kaikki sähköiset toiminnot yhtenäiseksi ja mahdollisimman energiatehokkaasti toimivaksi verkoksi. KNX-järjestelmällä voidaan ohjata mm. valaistusta, lämmitystä, jäähdytystä, ilmastointia sekä esimerkiksi markiiseja.KNX on väylätekniikka, jolla taloautomaation eri osia ohjataan yhdellä ainoalla järjestelmällä. Siinä laitteet ja eri järjestelmät keskustelevat keskenään. Väylätekniikka tuo merkittäviä säästöjä niin toteutusvaiheessa kuin rakennuksen elinkaaren aikanakin.KNX-taloautomaatio sopii hyvin erilaisiin ja erikokoisiin kohteisiin kuten omakotitaloista kouluihin. Rakennuksen käytön aikana on muunneltavuus on träkeää ja KNX-järjestelmän laajentaminen helppoa. KNX:llä toteutetun talotekniikan osuus ja toiminnot päätetään aina tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeiden mukaan.KNX:n on standardoitu järjestelmä (ISO/IEC 14543-3), joka takaa sen, että eri valmistajien KNX -tuotteet ovat keskenään yhteensopivia. KNX -tekniikka perustuu EIB, BatiBUS ja EHS –järjestelmiin, jotka kehitettiin jo 1990-luvun alussa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton