• Etusivu
  • Rakentaminen

Kunnon kohotukseen miehille - jumppaopas sekä kansalaisen kuntomitta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.08.2007
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Miesten jumppaoppaasta apua selkävaivojen ehkäisyyn

Suomen Selkäliitto ry ja Suomen tuki ja liikuntaelinliitto – Suomen Tule ry ovat julkaisseet kahdeksansivuisen miesten jumppaoppaan Hanki kestävä keskivartalo selkäsi tueksi, jonka helppoja liikkeitä voi tehdä kotona tai työpaikalla. Oppaan liikkeiden suorittamiseen kuluu vain 10 - 15 minuuttia. Jo muutamien kuukausien harjoittelu kahdesta kolmeen kertaa viikossa vahvistaa lihaksia ja parantaa ryhtiä. Tutkimusten mukaan miehet arvostavat liikuntaa enemmän kuin naiset. Miehet kokevat saavansa liikunnasta naisia enemmän konkreettista hyötyä. Silti miesten keskuudesta löytyy yli kaksi kertaa enemmän täysin liikuntaa karttavia. Miesten kunnon on todettu laskevan 30 - 45 ikävuoden jälkeen.

Liikuntaa kannattaa harrastaa, sillä toimivat selkä- ja vatsalihakset auttavat säilyttämään oikean ryhdin ja pitämään selkävaivat kurissa. Liikeharjoitukset parantavat selkärangan liikkuvuutta sekä lisäävät välilevyjen ja luukudoksen aineenvaihduntaa. Liikunta auttaa vahvistamaan lihaksia. Lisäksi se rentouttaa ja antaa hyvän mielen!

Haasta itsesi –julisteen testillä voi selvittää keskivartalon lihasten voimaa ja hallintaa. Juliste on kehitetty jumppaoppaan tueksi.

Kansalaisen kuntomitta herättelee miehiä arvioimaan kuntoaan ja rohkaisee "kunnottomia" liikkumaan

Lisäksi Suomen Tule ry on tuottanut miehille suunnatun helppokäyttöisen ja huumorilla höystetyn, suuntaa-antavan mittarin, Kansalaisen kuntomitan, jolla voi arvioida omaa kuntoaan ja toimintakykyään. Tavoitteena on, että motiivi liikkumiseen syntyy oman kuntotason tiedostamisesta.

Kansalaisen kuntomitalla tahdotaan herätellä ja aktivoida tuki- ja liikuntaelinsairauksien riskiryhmiä: tällä versiolla liikunnallisesti passiivisia työikäisiä miehiä.

Kuntomitan käyttäjä arvioi itse, onko kunnoton vai ei; mittarin tehtävistä suoriutumisen mukaan saa omaa totuuttaan vastaavia tehtäviä kunnon kohennukseen.

Kansalaisen kuntomitta –hanke on osa Kansallista TULE-ohjelmaa, jota Suomen Tule ry toteuttaa yhteistyössä jäsenjärjestöjensä ja tule-alan asiantuntijoiden kanssa.

Katso myös www.selkaliitto.fi ja www.suomentule.fi.
Maksutonta miesten jumppaopasta ja julistetta voi tilata: selkaliitto@selkaliitto.fi tai 09 – 605 918.
A5-kokoista nelisivuista kuntomittaa voi tilata maksutta toimisto@suomentule.fi, tai (09) 3487 0833.
Suuremmista tilauksista peritään lähetyskulut.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200911_19340.jpg
Kastellin sivuilla uusi ARVAUSKILPAILU!
Arvaa CityEconomy 80:n hinta ja voita City-loma Roomaan!Kastellin nettisivuilla on käynnissä ARVAUSKILPAILU, jolla juhlistetaan uuden CityEconomy-malliston julkaisemista 12.11.2009 klo 12.00. Arvauskilpailussa tehtävänä on arvata trendikkään CityEconomy 80-talomallin hinta Muuttovalmiiksi rakennettuna keskelle Suomea eli Jyväskylän alueelle.Muuttovalmiiksi rakennettu CityEconomy on aito Kastelli-koti, joka on ammattilaisten suunnittelema ja rakentama. Muuttovalmiin talon laadukkaaseen varusteluun kuuluu mm. Puustellin kalusteet asennettuina, Siemensin kodinkoneet, Pukkilan laatat kosteissa tiloissa sekä Upofloorin laminaattilattiat. Tyylikkään ja valoisan sisustuksen on suunnitellut sisustussuunnittelija Virpi Illman.Arvaa CityEconomyn hinta ja voita kahden hengen City-loma Roomaan! CityEconomy-mallisto julkaistaan kokonaisuudessaan Kastellin nettisivuilla torstaina 12.11.2009 klo 12.00.
20183_51999.jpg
Mitä hyödyt uuden varaavan takan hankinnasta?
Uusi takka vanhan tilalleTulikivi tarjoaa sinulle mahdollisuuden korvata vanha takkasi uudella ja tehokkaammalla. Saat avuksesi ammattilaiset, joilla on vuosien kokemus niin takan asennustyöstä kuin myös vanhojen tulisijojen purkamisesta kotiasi kunnioittaen.
20144_39125.jpg
Kastelli - markkinajohtaja 20 vuotta
Kastelli on luotettavaKastelli on pitänyt kärkisijaa valtakunnallisissa rakentajatutkimuksissa jo vuodesta 1994 eli 20 vuotta. Kastelli on Suomen ostetuin talomerkki 15 prosentin markkinaosuudella.Jokainen Kastelli-koti rakennetaan alusta loppuun asiakkaan toiveiden ja yksilöllisten tarpeiden pohjalta. Kastelli tarjoaa markkinoiden laajimman malliston, monipuolisimmat tavat omakotitalon rakentamiseen sekä kattavat palvelut rakentamisen ja asumisen ajalle. Asiakkaat arvostavat Kastellin joustavuutta ja monipuolisuutta.Kastellin toiminta on sertifioitu ISO 9001 laatu- ja ISO 14001 –ympäristöstandardien mukaisesti. Vakavaraisuudesta kertoo Kastelli-talot Oy:lle myönnetty AAA-luottoluokitus.Hurjat edut talpaketin ostajalle - Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talostaTilaa veloitukseton Kastelli-talokirja
20177_49744.jpg
Häikäisevän valkoinen tiilijulkisivu erottuu
Mikkelin asuntomessuille valmistui Krivetzin perheen tarpeisiin suunniteltu koti. Talon runkotoimittajana on Omatalo ja julkisivu on verhoiltu Wienerbergerin häikäisevän valkoisella tiilellä.
200611_2217.jpg
Rakennusaikataulu
Rakennusaikataulu on ensimmäinen aikataulu, joka pientalorakentajan tulee laatia. Rakennusaikatauluun merkitään koko projekti hyvin suurpiirteisesti alkaen siitä, kun suunnittelu aloitetaan siihen kun talo on valmis. Melko usein rakentaja luo tämän aikataulun vain mielikuvaksi omaan päähänsä. Olisi kuitenkin parempi, että siitä laitettaisiin jotain myös paperille.Talon rakentaminen toteutetaan, paitsi rakennussuunnitelmien, myös aikataulujen mukaisesti. Aikataulu on rakennushankkeen toteutuksen eräänlainen rautalankamalli, jossa asetetaan tavoitteet koko hankkeelle.
20124_30636.jpg
Milloin ja miksi perustusten vedeneristys korjataan
Kun perustuksiin tehdään vedeneristys, sen tarkoituksena on estää rakenteeseen eri syistä pyrkivän veden tunkeutuminen.Korjaustoimenpiteisiin joudutaan, kun vanha eristys on vanhentunut tarpeeksi tai rakenteet ovat kostuneet johtaen jonkinasteiseen vaurioon tai eristys on vioittunut. Vaurioon voivat olla syynä puun juuret, maan kaato rakennukseen päin, perustuksen liikkuminen, halkeamat, routa, salaojan purkuputken jäätyminen tai salaojan rikkoutuminen. Lisäksi puutteellisen vedeneristyksen seurauksena vesi on saattanut nousta kapillaarisesti seinä- ja lattiarakenteisiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton