• Etusivu
  • Talo

Kun blues vaihtuu jazziin

Rakentajan toimitus
Päivitetty 06.03.2009
20092_15063.jpg

Lauantai heinäkuun 18. päivä jazz täyttää Porin. Toivottavasti näemme sinutkin avec vieraanamme Porissa. Toki käytämme tilaisuutta hyväksemme ja annamme kauden kolmannen tilanneraportin rakentamisen luvuista ja näkymistä. Leijonanosan yhteisestä ajasta käytämme tietysti yhdessäoloon hyvän musiikin, ruokailun ja muun ohjelman parissa. Tulemme kutsumaan kaikkiaan 300 vierasta paikalle. Olisimme iloisia jos sinä avec ehditte myös mukaan tähän kesäpäivän tapahtumaan.

20092_15064.jpg

Järjestämme perinteisen bussi-matkan Helsinki-Pori-Helsinki, johon sisältyy niin ikään perinteinen kuohuviini-Pepe-leivos virittäytyminen sekä taatusti jokin luovuutta vaativa tehtävä. Pääosa vieraistahan tulee omin neuvoin, mutta pyrimme olemaan kaikki samaan aikaan paikalla, kun tilaisuus "virallisesti" avataan. Tulihan muutama vuosi sitten paikalle itse tasavallan presidentti ja vastaavasti seuraavana vuonna maakunnan Mannet siivestivät juhlaa. Kutsu tulee, mutta tämä siis ennakkoon.

20092_15065.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20236_82401.jpg
Kätevä vedenpuhdistuslaite tuottaa juomavettä järvestä tai merestä
Kesämökit ja -asunnot sijatsevat usein keskellä luontoa etäällä muusta asutuksesta. Monelle saattaakin olla tuttu tilanne, jossa puhdasta käyttövettä joudutaan kuljettamaan isoja määriä muutaman päivän tarpeisiin. Nyt tähän on tarjolla helppo ratkaisu – uusi innovatiivinen vedenpuhdistuslaite tuottaa puhdasta juomavettä suoraan järvestä tai merestä.
201210_32602.jpg
Tulikiven näyttävät uutuudet kuuluvatHiisi-tuoteperheeseen
Tulikiven Hiisi-tulisijat varaavat pienestä koostaan huolimatta tehokkaasti lämpöä, joka siirtyy huonetilaan miellyttävänä säteilylämpönä. Hiisi on vähäpäästöinen hybriditakka, jonka tulipesässä voidaan polttaa sekä pellettejä että puuta.
202011_67376.jpg
Suunnitteletko vanhan talon kunnostamista? Vielä ehdit hakea korjausavustusta
Ensi vuodelle myönnettävien korjausavustusten hakuajat ovat parhaillaan käynnissä. ELY-keskuksen avustusta rakennusperinnön hoitoon voi hakea loka-marraskuussa 2021 ja Museoviraston entistämisavusta 15.10.−30.11.2021. Tänä syksynä haettavista avustuksista annetaan päätökset keväällä 2022.
20116_26717.jpg
Icopalin aluskatteet
Icopal aluskatteet ovat kovien katteiden alle tarkoitettuja laadukkaita ja kestäviä Icopalin aluskatteita. Aluskate on katon olennaisin osa, sillä aluskate toimii kosteuden todellisena pysäyttäjänä. Aluskatteen pitää kestää vähintään yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalin ja se suojaa rakenteita kaikelta mahdolliselta kosteudelta. Jos aluskate vuotaa, ei pelkkä paikkailu useimmiten riitä, vaan koko vesikatto on silloin vaihdettava. Aluskate toimii myös rakennuksen väliaikaisena suojana ennen varsinaisen katteen asentamista. Icopalin aluskatevalikoimasta löytyy laadukas ja sopiva aluskate kaikille katemateriaaleille.
20203_63659.jpg
Edistä käsihygieniaa kosketusvapaiden hanojen avulla
Ihminen altistuu päivittäin useille erilaisille viruksille, bakteereille sekä muille taudinaiheuttajille jo perus arjessaan. Mikäli taudinaiheuttajat pääsevät kehoomme nenän, suun tai silmien kautta, voivat ne johtaa ikäviin tartuntoihin ja pahimmillaan jonkinlaiseen tautikierteeseen.
201510_44488.jpg
Katto kannattaa tarkastaa ennen talven tuloa
Katon moitteettoman toiminnan varmistamiseksi katto, läpiviennit ja varusteet on syytä tarkistaa vuosittain kahdesti: keväällä, jolloin talven aikana mahdollisesti syntyneet vauriot havaitaan välittömästi, sekä syksyllä juuri ennen lumen tuloa. Katon huolellinen hoito varmistaa katon asianmukaisen toimivuuden sekä pidentää katteen ja rakenteiden kestoikää.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton