• Etusivu
  • Talo

Kotimaiset keittiöt yhdistävät suomalaiset arvot

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.08.2007
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Perheyrityksissä ympäristöystävällisiä puusepän perinteitä


Kotimaiset keittiöt -ryhmään kuuluvien Puustellin, Domus-, Nixi- sekä Topi-keittiöiden Suomessa valmistetut tuotteet on kehitetty suomalaiseen makuun ja korkeaan vaatimustasoon. Moderneissa perheyrityksissä perinteiset puusepäntaidot ja edellisten sukupolvien luoma tietotaito yhdistyvät dynaamisiin innovaatioihin ja korkeateknologiseen tuotantoon. Ympäristöystävällisyys on otettu suunnitelmalliseksi osaksi Kotimaisten keittiöiden tuotantoa, raaka-aineista aina valmiiden keittiöiden asennukseen saakka.

Kotimaista tuotantoa suomalaiseen makuun


Vuonna 2006 keittiökalusteita tuotettiin Suomessa yhteensä 2,7 miljoonaa yksikköä. Kotimaiset keittiöt -ryhmän neljän keittiökalusteiden valmistajan osuus koko keittiökalustemarkkinoista oli samaisena vuonna 1,6 miljoonaa yksikköä eli 60 %. Kotimaiset keittiöt -kalustevalmistajien tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa ja niiden tuotteet valmistetaan joko kokonaan tai osin kotimaisista raaka-aineista. Kotimaiset keittiöt -ryhmän tuotteiden päämarkkina-alue on Suomi. Laadukkaat keittiökalusteet on suunniteltu suomalaiseen makuun ja korkeaan vaatimustasoon.

Perheyritys merkittävää paikallistaloudelle


Kotimaiset keittiöt -ryhmään kuuluvat Puustelli, Domus-, Nixi- sekä Topi-keittiöt ovat perheyrityksiä, jotka edistävät kasvua sekä ylläpitävät ja parantavat työllisyyttä alueellaan ja sitä kautta koko Suomessa. Paikallistalouden kannalta perheyritykset ovat merkittäviä, sillä ne tuovat alueelleen vakautta: koska omistajat eivät kovin helposti vaihda asuinpaikkaa, myös yrityksen kotipaikka säilyy pitkään samana. Perheyritykset toimivat alueellisen talouskehityksen moottoreina sekä merkittävänä työllistäjänä. Sukupolvilta toiselle siirtyvissä Kotimaiset keittiöt -yrityksissä on perinteeseen pohjaavaa tietotaitoa ja osaamisreserviä, joita hyödynnetään dynaamisesti ja tulevaisuuteen orientoituneesti. Liiketoiminnassa pienestä pitäen mukana olleet yrittäjät tuntevat yrityksen tavoitteet omikseen. Perheyrityksissä on myös paljon sosiaalista pääomaa, kuten luottamusta toisia perheenjäseniä sekä perheyritystä kohtaan.

Perinteisten puusepäntaitojen kunnioitusta


Kotimaiset keittiöt -yritysten lähtökohtana ja ydinajatuksena on puu ja perinteiset puusepäntaidot. Kaikki neljä yritystä ovat alkaneet pieninä yhden tai kahden hengen puusepänverstaina. Sittemmin ne ovat laajentuneet kymmeniä tai jopa satoja ihmisiä työllistäviksi, kokonaisvaltaisia sisustuspalveluja tarjoaviksi yrityksiksi. Kotimaisten keittiöiden tuotteiden suunnittelussa seurataan kansainvälisiä trendejä ja valmistamisessa käytetään alan huipputeknologiaa. Yrityksissä työskentelee silti edelleen oikeita puuseppiä, jotka toteuttavat yksilölliset keittiöunelmat ammattitaidolla.

Ympäristöasiat suunnitelmallisena osana toimintaa


Kotimaassa tuotettujen keittiökalusteiden tuotanto- ja kuljetusprosessien laatua ja ympäristövaikutuksia kyetään seuraamaan tarkasti. Kotimaiset keittiöt ovat ottaneet ympäristöasiat suunnitelmalliseksi osaksi toimintaansa. Yritysten tuotantoprosessit ovat ympäristöystävällisiä, ja kestäviä tuotteita valmistamalla sekä turhaa pakkaamista välttämällä yritykset pyrkivät jatkuvasti vähentämään jätteiden määrää. Suomessa sijaitsevat valmistuslaitokset ovat lähellä kuluttajaa, mikä vähentää kuljetusten aiheuttamia päästöjä. Lähellä tuotetut kotimaiset keittiöt ovat ekologinen kuluttajavalinta.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82799.jpg
Kellarin seinät märät, mitä tulisi tehdä?
Pohjois-Helsingissä sijaitsevan omakotitalon omistajalla oli viime kesänä visainen ongelma. Kellarin seinään oli ilmestynyt kosteusläikkiä. Sisäilmaongelmia ei oltu vielä havaittu. Mitä tällaisessa tilanteessa kannattaa tehdä? Omistaja turvautui asiantuntijoiden apuun. Kiinteistössä tehtiin kosteusmittauksia ongelman laajuuden selvittämiseksi. Samalla pyrittiin selvittämään mikä aiheutti kosteuden kellarin seinissä.
20087_11894.jpg
AIKA-talo mukautuu tilatarpeisiin
Kastelli-talot tuo Vaasan Asuntomessuille psykologiseen talosuunnitteluun perustuvan uutuusmalliston AIKA 188 -talon. Muunneltavuus eri sukupolvien tarpeisiin ja lapsiperheen arjen hallinta uudenlaisten tilaratkaisujen avulla ovat tämän talon avainsanoja..Messutalon numero 20 suunnittelusta on vastannut arkkitehti Jouko Saari. Hän on hyödyntänyt puutalorakentamisen perinteitä modernilla tavalla– Vanhat ja toimivat asiat on säilytetty, mutta ilme on moderni ja katse suunnattu tulevaisuuteen, Jouko Saari tiivistää.
201411_41690.jpg
Helppoa lämmönsäästöä lämmönsäätimellä
Vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä kannattaa varustaa automaattisella shunttisäädöllä. Automaattinen säätö varmistaa että rakennus lämmitetään ihanteellisesti ja ympäristöystävällisesti. Miksi säätää lämpötilaa hallitsemattomasti käsin, kun sen voi hoitaa automaattisesti kirurgisella tarkkuudella?
20139_36286.jpg
Haluaisitko modernin vai nostalgisen vai kodin siltä väliltä?
Kastelli - Suomen laajimmat ja monipuolisimmat talot ja talomallistotKastelli-koti suunnitellaan ja rakennetaan toiveittesi ja yksilöllisten tarpeittesi mukaan, olipa toiveidesi tyylisuunta mikä tahansa. Valitse sinäkin kodiksesi Kastelli ja varmista suunnittelun vapaus, rakentamisen sujuvuus ja asumisen huolettomuus ainutlaatuisella tavalla!Tutustu Kastelli-talojen mallistoonTilaa Kastellin taloesiteJätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
20144_38674.jpg
Liukuva sisäovi meidän kotiin?
Liune Door on seinän sisään integroitu liukuva sisäovi. Se on moderni ovivaihtoehto tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti, lisäksi Liunen teräsrakenne kestää rakennuksen koko elinkaaren. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko vapaa kulkutila on käytettävissä.
20167_47032.jpg
Näyttävät muurit, käytävät ja reunukset
Tulikiven pihakivimallisto tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia luonnonkivituotteita, joilla pihaan voidaan rakentaa kestävät ja helppohoitoiset käytävät, reunukset, patiot, portaat ja muurit. Tulikiven malliston kärkituotteita ovat kotimaiset vuolukivet, joiden etuja ovat hyvä lämmönvarauskyky sekä helppo työstettävyys.Tulikiven erilaiset pihakivet on suunniteltu väreiltään ja muodoiltaan yhteensopiviksi, joten niitä yhdistelemällä pihalle voidaan luoda harmoninen yleisilme.Tulikiven pihakivet

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton