• Etusivu
  • Rakentaminen

Kokkolan asuntomessualue kohoaa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 23.05.2011
20115_26129.jpg

Kokkolan asuntomessuihin on aikaa vajaat kaksi kuukautta. Aikataulu asuntomessutyömaalla pitää, vaikka iso urakka onkin vielä tekemättä ja messuaikataulu painaa päälle.

20115_26130.jpg

Suunnitelmien mukaan kaikkein talojen pitää olla valmiita sisältä ja ulkoa toukokuun loppuun mennessä. Pihatöiden taas on määrä olla valmiit kesäkuun loppuun mennessä. Messualueen puistotyöt on hoidettu pitkälle jo viime syksynä, jolloin on kylvetty valmiiksi nurmikoita ja valmisteltu viheralueiden istutuksia. Istutustyöt pääsevät todenteolla vauhtiin nyt säiden lämmettyä.

Asuntomessut Kokkolassa 15.7.-14.8.2011

20115_26182.jpg

Kunnallisteknisten töiden vauhti on ollut vilkasta toukokuun ajan ja kesäkuussa tahti vain kiihtyy, sillä edesä on isojen alueiden laatoitustyöt, katujen asfaltointi, suurten pysäköintialueiden teko ja puistotyöt. Isona urakkana on myös messualueen laatoitustyöt, sillä messualueen keskellä sijaitseva 1600 m² laajuinen torialue laatoitetaan kokonaan.

Kaikki on kuitenkin varmasti valmista, kun messualueen portit avautuvat yleisölle heinäkuun puolessa välissä. Kokkolan asuntomessut ovat avoinna päivittäin 15.7.-14.8. kello 10-18.

20115_26128.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20187_53716.jpg
Vierasmökiksi tai työhuoneeksi sopiva mökki
Porin Asuntomessuilla on ensiesittelyssä Honka Kontti -mallisto. Messuilla nähtävien Konttien sisustus on toteutettu yhteistyössä A-lehtien Meilläkotona.fi:n, Secto Designin ja Genelecin kanssa. Konttien sisustuksen on suunnitellut sisustussuunnittelija Maru Hautala, jonka Marulla-blogi on täynnä elämäniloa, tekemisen riemua ja arkista eloa.
201111_28529.jpg
Märkätilojen seinät - vedeneristys
Yksi oleellisimmista asioista märkätiloja rakentaessa tai remontoidessa on huolellinen vedeneristys niin seinissä kuin lattiassakin. On tärkeää, että vesieristys tehdään tarkasti eikä huolimattomia kohtia jää eristettävälle alueelle. Materiaalit on myös syytä valita siten, että lopputuloksesta tulee toivottu.
201410_41382.jpg
Puukoulu 1- Yleistä puutavarasta
Puu on rakennusmateriaali, joka on tuttu meille suomalaisille. Puuta on joka puolella. On käytännössä mahdotonta löytää taloa, jossa ei olisi käytetty puuta. Puuta käytetään runkomateriaalina sekä sisustusmateriaalina. Puu on ominaisuuksiltaan lujaa ja kevyttä. Suhteessa painoonsa puu on lujempaa kuin mikään muu rakennusmateriaali. Puu muistuttaa lämmönjohtavuudeltaan lämmöneristeitä. Siksi kosteus ei tiivisty puun pinnalle ja se tuntuu miellyttävältä niin kuumassa kuin kylmässäkin. Puun lämpölaajeneminen on varsin vähäistä. Vain noin kolmannes teräksen ja betonin lämpölaajenemisesta. Puu on hygroskooppinen materiaali, joka asettuu tasapainokosteuteen ympäristönsä kanssa. Puu turpoaa jonkin verran kostuessaan ja kutistuu kuivuessaan. 95 mm leveä lauta kutistuu leveydestään 2 mm, jos kosteusprosentti laskee 10:een. Pituussuunnassa eläminen on erittäin pientä, vain 1 mm metriä kohti.
20145_39536.jpg
Piippu-läpivienti pyöreälle teräspiipulle
SK Tuote Oy on tuonut markkinoille paloturvallisen vesikaton läpiviennin, joka on tarkoitettu metallirakenteisten hormien läpivienniksi. VILPE® Piippu-läpivienti on paloteknisesti testattu ja VTT:n sertifioima tuote (Sertifikaatti nro VTT-C-6081-10), joka takaa paloturvallisuuden myös vesikaton läpiviennin kohdalla.
28_P_57877.jpg
Työturvallisuus ja tulityöt
Työturvallisuuskortti ja / tai tulityökortti vaaditaan useilla työmailla. Työturvallisuuskortti ei ole pakollinen, mutta silti sitä useilla työmailla edellytetään. Tulityökorttia sen sijaan vaaditaan aina kun tehdään mm. hitsaus- tai muuta kipinöivää työtä vakituisen tulityöpaikan ulkopuolella. Kortin voi suorittaa tiiviillä lyhytkurssilla, jonka päätteeksi opiskelijan tiedot testataan. TTS järjestää mm. erilaisia korttikoulutuksia, lyhytkursseja sekä pidempiä ammattitutkintoja.Tutustu koulutuskalenteriin
20116_26605.jpg
Juhlaruoka turvallisesti esille
Kesäjuhlissa on oltava tarkkana ruokatarjoilujen kanssa, sillä lämmin sää lisää ruokamyrkytysten vaaraa. Kodin kylmälaitteiden kunto ja säilytyslämpötilat on hyvä tarkistaa etukäteen. Kaikkea ruokaa ei laiteta heti tarjolle, vaan tarjoiluvateja täydennetään kylmätilasta menekin mukaan. Pihajuhlat ovat pilaantuvien ruokien kannalta erityisen haasteellisia.- Ruokien kylmäsäilytyksen kriittisiä vaiheita ovat elintarvikkeiden kotiinkuljetus, kylmäsäilytys ja ruoanlaittoon sekä tarjoiluun liittyvä hygienia. Elintarvikkeiden pakkausmerkinnöistä löytyy tärkeää tietoa säilytyslämpötiloista ja -ajoista. Mikrobiologiset riskit voi eliminoida, kun hallitsee perusasiat, neuvoo tutkija Tarja Marjomaa TTS:sta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton