• Etusivu
  • Talo

Kipsilevyjä kokonainen valikoima

Rakentajan toimitus
Julkaistu 07.12.2010
201012_23880.jpg

Kipsilevyjen avulla voidaan toteuttaa laadukkaita ja toimivia rakenneratkaisuja edullisesti ja nopeasti. Knaufin valikoimiin kuuluvat normaalin- ja erikoiskovan kipsilevyn lisäksi tuulensuojakipsilevy, märkätilakipsilevy, saneerauskipsilevy, palonsuojakipsilevy sekä lattiakipsilevy.

Kipsilevyjä on vaivaton työstää ja niiden asentaminen on helppoa. Ne voidaan asentaa puu- tai teräsrunkoon, ja niillä voidaan tehdä myös kaarevia muotorakenteita. Kiderakenteensa vuoksi kipsillä on erinomainen paloneristävyysominaisuus. Palotilanteessa kipsi luovuttaa ensin rakenteellisen kideveden, jolloin tulen vastakkaisella puolella lämmönnousu sekä palon eteneminen hidastuvat. Kipsi tasaa myös sisäilman kosteutta ja parantaa ääneneristävyyttä.

Normaali kipsilevy Seinien, kattojen, pilarien ja palkkien verhoukseen tarkoitettu kipsilevy. Levy soveltuu niin yksinkertaisiin seinälevytyksiin kuin osastoiviin ja ääntäeristäviin seinärakenteisiin.

Erikoiskova kipsilevy Erikoiskova soveltuu erityisesti rakenteisiin, joissa vaaditaan normaalilevyä parempaa iskunkestävyyttä tai tukevaa kiinnitysalustaa. Levy on lasikuituvahvisteinen ja jäykkä.

Tuulensuojakipsilevy Tuulensuojalevyn tehtävä on estää rakenteiden läpi kulkevia, lämmöneristyskykyä heikentäviä ilmavirtauksia. Levy soveltuu myös seinärakenteiden jäykistämiseen.

Märkätilakipsilevy Märkätilakipsilevy on lujuusomi-naisuuksiltaan kuten erikoiskova KEK 13-kipsilevy, mutta sen kipsiytimen vedenimeytymistä on pienennetty erikoiskäsittelyn avulla.

Lattialevy Lattiakipsilevy on normaali kipsilevyä paksumpi, kartonki-pintainen kipsilevy. Levy on huomattavasti muita levyjä tiheämpi ja sillä voidaan rakentaa kestävä ja jäykkä rakenne. Levy on tarkoitettu ala- ja välipohjiin sekä vanhojen lattioiden korjaamiseen.

Palonsuojakipsilevy Palonsuojalevyn palonkesto-ominaisuudet ovat muita kipsilevyjä paremmat. Levy on paksuudeltaan 15 mm ja lasikuituvahvistettu. Erikois-savi edesauttaa hyvin sen koossa pysyvyyttä, ja varmistaa paremman palonsuojauksen myös tulipalon sattuessa.

Saneerauslevy Olemassa olevien sisäseinien ja -kattojen verhoukseen tarkoitettu saneerauslevy. Levyn paksuus vain 6,5 mm ja se voidaan kiinnittää suoraan vanhan pinnan päälle. Levy soveltuu myös kaa-reviin kohteisiin (Ks. Taivutetut levyt).

Taivutetut levyt Normaali kipsilevy sekä saneerauskipsilevy soveltuvat molemmat erinomaisesti taivutettuihin rakenteisiin. Knauf voi tämän lisäksi myös toimittaa tehdastaivutettuja elementtejä, joissa on vähintään 2 x 6,5 mm levyä liimattu yhteen.

Lisätietoa kipsilevyistä..

Knauf Oy

P. 09-476 400

201012_23881.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20095_17029.jpg
Vallox ilmanvaihto
Vallox-ilmanvaihtokoneiden laatu näkyy lukuisissa energiaa säästävissä yksityiskohdissa: maalämmön hyödyntäminen, suora kytkentä vesikiertoiseen lattialämmitykseen, kehittynyt lämmöntalteenottotekniikka, energiaa säästävät tasavirta puhaltimet, älykäs, digitaalinen ja tarpeenmukainen Digit SED -ohjausautomatiikka.
20213_68111.jpg
Routasuojaus tulee muistaa myös terassin ja pihakiveyksen teossa
Elääkö terassisi talvella omaa elämäänsä? Tai nouseeko kiveys joissain kohdissa niin, että lähes kaadut aina siitä mennessäsi? Terassin ja pihakiveyksen suunnittelussa sekä toteutuksessa kannattaakin aina muistaa, että talvi ja sen myötä routa tuovatkin omat haasteensa.
20218_72045.jpg
Mummotapetit ovat taas muotia
Mummotapetti ei ole tietenkään mikään virallinen sisustustrendi tai tapettikategoria, mutta kuvastaa erittäin oivallisesti tämän hetken yhtä sisustus suuntaa. Mummotapettien esiinmarssi nivoutuu yhteen kiinnostuksesta vanhoihin maalaistaloistaloihin ja mummon mökkeihin. Moni haluaa muuttaa maalle etätöihin, lähemmäs luontoa, raikkaaseen ilmaan ja verkkaisempaan elämäntyyliin.
20224_77599.jpg
Säästä talosi energiakuluissa - huolehdi eristämisestä
Energian hinta on noussut yllättävästi ja nousuaa on odotettavissa tulevaisuudessakin. Esimerkiksi sähkön osalta Euroopassa ennakoidaan ennätyskallista vuotta. Hintojen nousuun kannattaakin varautua energiatehokkuudella. Eristäminen säästää selvää rahaa, auttaa varautumaan muutoksiin ja vähentämään ilmastohaittoja.
20221_73938.jpg
Jätä hyvästit terassin lumitöille - asennuta lasiterassi talvella
Lasiterassin asennus onnistuu vuodenajasta riippumatta, mutta etenkin talvi on oiva aika asentaa lasiterassi. Lasitettu terassi tuo lisätilaa kotiin, kun talviset ulkoiluvälineet säilyvät terassilla säältä suojassa ja käyttövalmiina. Kun tilaat lasituksen jo talvella, pääset terassille nauttimaan aamukahvista aikaisin keväällä.
20182_51771.jpg
Hanki lasitettu terassi kesän juhliin viimeistään nyt
Onko juhlia tiedossa tulevana kesänä? Ylioppilasjuhlat, viisikymppiset, rippijuhlat, kesäjuhlat tai vaikkapa juhannus. Jos mielit hankkia terassilasit ennen kesän juhlakautta, alkaa olla jo kiire. Kesä on kiireisintä sesonkiaikaa lasitoimittajilla ja lupaprosessissakin voi vierähtää kunnan puolella tovi. Kannattaa siis toimia heti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton